Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • Bucser
    #603
    "És miért gyengült meg azzza megszálló? Mert mindenki meg akart szabadulni tőle."

    Elég naív vagy ha ezt hiszed:) A szovjet gazdaság omlott össze és ezért kellet hazamennie a szovjeteknek. Nem azért mert a nép akarta így:D A Szovjet katonaság 2-szer akkora volt mint a magyar összlakosság:) Ha a politikusok Moszkvában azt akarják akkor újra bevezetik a sztálini diktatúrát és nem a puhát csak nem volt értleme mert már nem tudtak volna mit felemészteni. Elfogyott minden amit elvihettek valamint egy igencsak formabontó és fejlődniképes politikus került a kommunista párt élére de ez már történelem:) Az a Mihail Gorbacsov aki meghirdette a glasznyoszt-ot és a peresztrojkát azaz a nyitást hogy katonai helyett gazdasági szövetség tartsa össze a Varsói Szerződés országait.(később ugye béke-Nobel díjat kapott) Ehhez ki kellett vonulniuk a szovjeteknek minden országból ahogy azt nagyjából egyszerre mindenhonnan meg is kezdték.

    ÉS onnantól meg elég könnyű volt megszabadulni a vezetéstől. de ma is azt mondom, hogy Magyarországon nem rendszerváltás volt hanem rablóváltás de ez más topic témája lenne:)

    A polgári engedetlenség szerintem nem vezet sehova a függetlenség meg függetlenedni akarás autonómia meg mégúgyse... Csak vérhez és háborúhoz.