A Vajdasági magyarok helyzete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szõrszálhasogatásból írtam 😊
Trianonra ma is van példa, ld. Gázai övezet! Letelepítenek zsidókat, más földjén, majd változik a politika és a zsidó telepes, hogy védi a földjét!
Érthetõ, hogy szar ha menni kell, de hát ha nem az õvék a terület.
No lehet ez rossz példa volt 😞
Trianonra ma is van példa, ld. Gázai övezet! Letelepítenek zsidókat, más földjén, majd változik a politika és a zsidó telepes, hogy védi a földjét!
Érthetõ, hogy szar ha menni kell, de hát ha nem az õvék a terület.
No lehet ez rossz példa volt 😞
"Aki meg trianon viszaállításáról beszél nem tudja mit beszél.... Emberi jogokat lehet citálni de visszaállítás esetén ki fog gondolkodni azon emberek jogairól akik nem magyarok de már azon a területen születtek amiket 1918-ban másoknak ígértek... Erre adjatok választ..."
A válaszért olvasd el saját leveledet 😊
De beillesztem: "de ha valaki nem bírja a verés költözzön el!!!! "
Egyébként kiszab gátat, hogy ma Magyarországon valakinek is kettõs állampolgársága legyen? Kivétel a cigányok, ha jól tudom hazájukból megfutamodott népcsoport, akik szétszéledtek a világban! Vagy van cigány állam?
Azt a sorodat sem értem, hogy "a háborúk is ilyen nagyon régen elfeledett sérelmekbõl erednek " Ha valami elfeledett, az elfeledett. Te sem feledted Trianont, mert írtál róla és azt is tudom, hogy utána olvastál a valóságnak illetve az igazságnak. Az megint más dolog, hogy egyenlõre nincs rá megoldás.
De ha nem feledjük, csak eljön az az idõ, hogy lesz.
A válaszért olvasd el saját leveledet 😊
De beillesztem: "de ha valaki nem bírja a verés költözzön el!!!! "
Egyébként kiszab gátat, hogy ma Magyarországon valakinek is kettõs állampolgársága legyen? Kivétel a cigányok, ha jól tudom hazájukból megfutamodott népcsoport, akik szétszéledtek a világban! Vagy van cigány állam?
Azt a sorodat sem értem, hogy "a háborúk is ilyen nagyon régen elfeledett sérelmekbõl erednek " Ha valami elfeledett, az elfeledett. Te sem feledted Trianont, mert írtál róla és azt is tudom, hogy utána olvastál a valóságnak illetve az igazságnak. Az megint más dolog, hogy egyenlõre nincs rá megoldás.
De ha nem feledjük, csak eljön az az idõ, hogy lesz.
Alapvetõen parlamentáris demokrácia-szerûen kéne gondolkozni és a kinti magyarság megmozdulását tekintve jó úton haladnak, hiszen békés demonstrációval próbálták felhívni a figyelmet magukra.
Ha legközelebb többen mennek, tán nagyobb visszhangot kelt és azt is többen észrevehetik, hogy nem akarnak balhét, csak élni.
Ha legközelebb többen mennek, tán nagyobb visszhangot kelt és azt is többen észrevehetik, hogy nem akarnak balhét, csak élni.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Elkezdtem olvasni a topicot és elegem lett a közepén.. nem megy más mint a Magyarok elküldik a picsába a másik magyart (egyikük sem él itthon) kis 14-18 éves gyerekek kiélik jobboldali imádatukat mikor a témáról és a jelképekrõl szart sem tudnak a Moderátorok meg adják a lovat a népek alatt.. Azt hittem a POL fórum eltûnt errõl a fórumról.. Ez a topic pedig bõven beleillik... Ja csak lehet hogy a Modiknak tetszik a topic?? sry nem szóltam...
Egyébként van nagyon sok Vajdaságból áttelepült vagy Erdélybõl áttelepült ismerõsöm (mivel déli részen élek elég sokan jönnek Szegedre/Makóra járnak itt suliba és élnek együtt azzal, hogy õk vajdasági magyarok vagy erdélyiek) Akiben megvan az elszántság az átjön dolgozik él és tanul és megkapja az állampolgárságot. Népszavazást összeírogatni a legnagyobb baromság mert ahhoz mindkét/mindhárom ország "népének" el kell fogadnia a kettõs állampolgárságot mind a Magyar Köztársaságnak mind a Román Köztársaságnak és Szerbia Montenegronak is. Nem csak a magyaroknak akik ott élnek hanem a szerbeknek, románoknak, albánoknak, horvátoknak és magyaroknak. Itthon sem szeretjük, ha a kissebbség (értsd cigányok, szlovákok vagy egyéb Mária Terézia alatt megtelepedett népek) ugrálnak és autonómiát követelnének bizonyos nem magyarok által lakott területeken. vagy éppen a Svábok Németországtól elkezdenének itthonról kettõs állampolgárságot követelni..
Szerinted bárki is komolyan venné õket???
Sajnálom azokat akik szélsõséges eseteknek esnek áldozatul,de ha valaki nem bírja a verés költözzön el!!!! HA engem minden nap megvernének valahol vagy állandóan belémkötnének egy olyan dolog miatt amirõl nemtehetek egy ideig visszaütnék aztán eljönnék...Okos enged szamár meg szenved az a véleményem...
A Gyûlölködés és Idegengyûlölet (ugye szerbellenesség) szításának témáját meg ugyanúgy látom mint Hunnenkoenig: Nem old meg semmit ha te visszaütsz mert õ megütött és õ megüt megint mert te visszaütöttél... Ez nem vezet sehova és a háborúk is ilyen nagyon régen elfeledett sérelmekbõl erednek amiknek lehet hogy egy másik háború volt az oka. Ennek soha nem lenne vége amíg az egyik fél abba nem hagyja. ÉS mint tudjuk az oktalan ellenállás csak szenvedést hoz. Aki meg trianon viszaállításáról beszél nem tudja mit beszél.... Emberi jogokat lehet citálni de visszaállítás esetén ki fog gondolkodni azon emberek jogairól akik nem magyarok de már azon a területen születtek amiket 1918-ban másoknak ígértek... Erre adjatok választ...
Egyébként van nagyon sok Vajdaságból áttelepült vagy Erdélybõl áttelepült ismerõsöm (mivel déli részen élek elég sokan jönnek Szegedre/Makóra járnak itt suliba és élnek együtt azzal, hogy õk vajdasági magyarok vagy erdélyiek) Akiben megvan az elszántság az átjön dolgozik él és tanul és megkapja az állampolgárságot. Népszavazást összeírogatni a legnagyobb baromság mert ahhoz mindkét/mindhárom ország "népének" el kell fogadnia a kettõs állampolgárságot mind a Magyar Köztársaságnak mind a Román Köztársaságnak és Szerbia Montenegronak is. Nem csak a magyaroknak akik ott élnek hanem a szerbeknek, románoknak, albánoknak, horvátoknak és magyaroknak. Itthon sem szeretjük, ha a kissebbség (értsd cigányok, szlovákok vagy egyéb Mária Terézia alatt megtelepedett népek) ugrálnak és autonómiát követelnének bizonyos nem magyarok által lakott területeken. vagy éppen a Svábok Németországtól elkezdenének itthonról kettõs állampolgárságot követelni..
Szerinted bárki is komolyan venné õket???
Sajnálom azokat akik szélsõséges eseteknek esnek áldozatul,de ha valaki nem bírja a verés költözzön el!!!! HA engem minden nap megvernének valahol vagy állandóan belémkötnének egy olyan dolog miatt amirõl nemtehetek egy ideig visszaütnék aztán eljönnék...Okos enged szamár meg szenved az a véleményem...
A Gyûlölködés és Idegengyûlölet (ugye szerbellenesség) szításának témáját meg ugyanúgy látom mint Hunnenkoenig: Nem old meg semmit ha te visszaütsz mert õ megütött és õ megüt megint mert te visszaütöttél... Ez nem vezet sehova és a háborúk is ilyen nagyon régen elfeledett sérelmekbõl erednek amiknek lehet hogy egy másik háború volt az oka. Ennek soha nem lenne vége amíg az egyik fél abba nem hagyja. ÉS mint tudjuk az oktalan ellenállás csak szenvedést hoz. Aki meg trianon viszaállításáról beszél nem tudja mit beszél.... Emberi jogokat lehet citálni de visszaállítás esetén ki fog gondolkodni azon emberek jogairól akik nem magyarok de már azon a területen születtek amiket 1918-ban másoknak ígértek... Erre adjatok választ...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Te, én elhiszem, hogy rendes emberek, szerintem egy szóval nem mondtam mást. Ismerek is pár átmenekültet, barátaim...
DE, és ez a nagy DE, nem állnak össze és nem állnak ki magukért.
Semmibe nem tartana népszavazást kiíratni, csak minden 3. helyi magyar aláírása elég lenne, de ahhoz kell annyi bátorság, és kell annyit kockáztatni, hogy aláírja.
Nem fogja.
Mi pedig innen nem tehetünk így értük semmit, szóval vagy egy emberként megmozdulnak végre, vagy örökre ott ragadnak.
Ha eldöntik végre, a magyarság mögéjük fog állni, ha hezitálnak elhalasztják ezt a történelmileg kedvezõ lehetõséget
És sajnos nem fognak lépni semmit ....
DE, és ez a nagy DE, nem állnak össze és nem állnak ki magukért.
Semmibe nem tartana népszavazást kiíratni, csak minden 3. helyi magyar aláírása elég lenne, de ahhoz kell annyi bátorság, és kell annyit kockáztatni, hogy aláírja.
Nem fogja.
Mi pedig innen nem tehetünk így értük semmit, szóval vagy egy emberként megmozdulnak végre, vagy örökre ott ragadnak.
Ha eldöntik végre, a magyarság mögéjük fog állni, ha hezitálnak elhalasztják ezt a történelmileg kedvezõ lehetõséget
És sajnos nem fognak lépni semmit ....
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
jaja, a jegyek.
amit mondanak, az igy van. eltén rengeteg matek (8 félév analizis) bme-n sok programozás
amit mondanak, az igy van. eltén rengeteg matek (8 félév analizis) bme-n sok programozás
meglátszik? szar jegyek? a lényeg hogy kettes legyen legalább,
egyébként meg azt mondják ELte-elméleties BME gyakorlatiasabb.
egyébként meg azt mondják ELte-elméleties BME gyakorlatiasabb.
járogatok orára, gyakorolni kéne, de nem nagyon csinálom sajna, meg is látszik, különtanármég nem kellett, egyébként bme se könnyebb szvsz
naja hallottam már sok arcról aki nem bírta. sokat gyakorolsz? kell különtanár? vagy odafigyelsz az elég? nekem asszem valami BME elég lesz.
azért mindenkit neeem😊 130+a határ😄
azért mindenkit neeem😊 130+a határ😄
hú az kemény, ilyen okos emberekkel vitatkozom én?? mindent visszaszivtam😊 engem oda tuti nem vennének fel😞
alapmondat(Nincs olyan szerelem ami el nem mulik=Minden szerelem elmulik)
sztem csak az a jó, hogy
Van olyan szerelem ami el nem múlik.=Van olyan szerelem, ami mégsem mulik el.
Lama ezt irta:
Nincs olyan szerelem ami elmúlik=Minden szerelem örökké tart.
Na most minden szerelem elmulik az egy halmaz, viszont a minden szerelem örökké tart az nem tagadja!!! pont ez a vicc, és az ugrató. matektanárral vitatkoztunk ezen és elmagyarázta, hogy ugy tagadod logikailag hogy azt mondod hogy van 1db legalább olyan szerelem ami nem mulik el.
sztem csak az a jó, hogy
Van olyan szerelem ami el nem múlik.=Van olyan szerelem, ami mégsem mulik el.
Lama ezt irta:
Nincs olyan szerelem ami elmúlik=Minden szerelem örökké tart.
Na most minden szerelem elmulik az egy halmaz, viszont a minden szerelem örökké tart az nem tagadja!!! pont ez a vicc, és az ugrató. matektanárral vitatkoztunk ezen és elmagyarázta, hogy ugy tagadod logikailag hogy azt mondod hogy van 1db legalább olyan szerelem ami nem mulik el.
lol
nemmondod😄DD
(csak van ez a vicc, h anyafarkasnak 3 gyereke van, Romulus, Remus, Romanus, és a Romanusnak csak a farkas farka jutott innen a dákó román elmélet)
nemmondod😄DD
(csak van ez a vicc, h anyafarkasnak 3 gyereke van, Romulus, Remus, Romanus, és a Romanusnak csak a farkas farka jutott innen a dákó román elmélet)
Még annyit, hogy egyszer már szóltam, hogy vegyél vissza, de tudom, hogy részrehajlásra nyafognál.
Szal ne kelljen mégegyszer zsidózást látni tõled negatív értelemben, mert mennek a büntik szépen sorban.
(ez mindenkire vonatkozik amúgy)
Szal ne kelljen mégegyszer zsidózást látni tõled negatív értelemben, mert mennek a büntik szépen sorban.
(ez mindenkire vonatkozik amúgy)
A "Nincs olyan szerelem ami elmúlik" azt jelenti, minden szerelem örökké tart.
Mivel egyik sem múlik el.
Mivel egyik sem múlik el.
Szvsz mindkét megoldás helyes, mert csak az egyik tagadást kell feloldani.
Hát te nem vagy komplett.
Havonta járok Erdélybe, mert a barátnõm odavalósi és egy éve jött át.
Nincs magyar felirat?
Mirõl beszélsz?
Menj már el Hargita megyébe!
Dákó román?
lol
Dák-óromán.
Havonta járok Erdélybe, mert a barátnõm odavalósi és egy éve jött át.
Nincs magyar felirat?
Mirõl beszélsz?
Menj már el Hargita megyébe!
Dákó román?
lol
Dák-óromán.
megoldás+matektanár is azt mondta amit én:
azért mert (egyébként az a lényege ezért emelt valszeg), hogy
Nincs olyan szerelem ami el nem múlik,
tehát nincs olyan szerelem ami örökké tart.
Ha azt irod, hogy:
Nincs olyan szerelem ami elmúlik, azzal azt irod, hogy
minden szerelem elmúlik egyszer.
a lényeg, hogy a nincset nem a mindennel tagadod!! mert hogyha 1 db van (tehát van olyan) akkor már tagadod, azt hogy minden szerelem elmulik ugy lehetne tagadni, hogy van olyan szerelem ami nem mulik el
azért mert (egyébként az a lényege ezért emelt valszeg), hogy
Nincs olyan szerelem ami el nem múlik,
tehát nincs olyan szerelem ami örökké tart.
Ha azt irod, hogy:
Nincs olyan szerelem ami elmúlik, azzal azt irod, hogy
minden szerelem elmúlik egyszer.
a lényeg, hogy a nincset nem a mindennel tagadod!! mert hogyha 1 db van (tehát van olyan) akkor már tagadod, azt hogy minden szerelem elmulik ugy lehetne tagadni, hogy van olyan szerelem ami nem mulik el
hm, megnézve a megoldást, ujra kell értékelnem magamban a matek tudásom, és azt is hogy min csusztam el.