Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • Garfield
    #579
    Ezzel egyetlen egy, ki nem mondott probléma van: mégpedig az, hogy ez feltételezi előtte a problémák értelmes megvitatását és megoldások keresését. Máspedig ez az, amelyre kísérlet sem történt: érzelmi alapon lett az összes fontosabb kérdés megközelítve, aki pedig nem megfelelően gondolkodik, az hazaáruló.

    Az nem megy, hogy egy maroknyi határon túlli kitalálja, hogy belekényszeríti az anyaországot egy népszavazásba "lesz, ami lesz" alapon és a kérdéssel kapcsolatos vita kimerül az "aki magyar, IGEN-nel szavaz" hozzáállásban. (Én a #264-ben feltettem pár szerintem alapvető kérdést, mind a mai napig nem érkezett rá válasz senkitől.)
    Az nem megy, hogy minden reálpolitikai lehetőség ellenére Erdélyben kitalálják, hogy márpedig nekik autonámia kell és hogy milyen mocsok a kormány, hogy ezt nem támogatja.
    Az sem megy, hogy egynémely kalandor párt hatására hirtelen előjönnek a semmiből mindenféle politikai szervezetek és helyben megvalósítják a hazai belpolitikai állapotokat, felszeletelve az addig egységes magyar politikai képviseletet pusztán azért, mert egy-két hazai párt úgy gondolja, hogy a határon túli magyarság politikai képviselői nem kellőképpen seggnyalók. Mindaddig, míg a határon túli magyar képviseletek pártokkal, nem pedig a mindenkori magyar kormánnyal tárgyalnak, magukra vessenek.