Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • Bucser
    Elkezdtem olvasni a topicot és elegem lett a közepén.. nem megy más mint a Magyarok elküldik a picsába a másik magyart (egyikük sem él itthon) kis 14-18 éves gyerekek kiélik jobboldali imádatukat mikor a témáról és a jelképekről szart sem tudnak a Moderátorok meg adják a lovat a népek alatt.. Azt hittem a POL fórum eltűnt erről a fórumról.. Ez a topic pedig bőven beleillik... Ja csak lehet hogy a Modiknak tetszik a topic?? sry nem szóltam...

Egyébként van nagyon sok Vajdaságból áttelepült vagy Erdélyből áttelepült ismerősöm (mivel déli részen élek elég sokan jönnek Szegedre/Makóra járnak itt suliba és élnek együtt azzal, hogy ők vajdasági magyarok vagy erdélyiek) Akiben megvan az elszántság az átjön dolgozik él és tanul és megkapja az állampolgárságot. Népszavazást összeírogatni a legnagyobb baromság mert ahhoz mindkét/mindhárom ország "népének" el kell fogadnia a kettős állampolgárságot mind a Magyar Köztársaságnak mind a Román Köztársaságnak és Szerbia Montenegronak is. Nem csak a magyaroknak akik ott élnek hanem a szerbeknek, románoknak, albánoknak, horvátoknak és magyaroknak. Itthon sem szeretjük, ha a kissebbség (értsd cigányok, szlovákok vagy egyéb Mária Terézia alatt megtelepedett népek) ugrálnak és autonómiát követelnének bizonyos nem magyarok által lakott területeken. vagy éppen a Svábok Németországtól elkezdenének itthonról kettős állampolgárságot követelni..

Szerinted bárki is komolyan venné őket???

Sajnálom azokat akik szélsőséges eseteknek esnek áldozatul,de ha valaki nem bírja a verés költözzön el!!!! HA engem minden nap megvernének valahol vagy állandóan belémkötnének egy olyan dolog miatt amiről nemtehetek egy ideig visszaütnék aztán eljönnék...Okos enged szamár meg szenved az a véleményem...

A Gyűlölködés és Idegengyűlölet (ugye szerbellenesség) szításának témáját meg ugyanúgy látom mint Hunnenkoenig: Nem old meg semmit ha te visszaütsz mert ő megütött és ő megüt megint mert te visszaütöttél... Ez nem vezet sehova és a háborúk is ilyen nagyon régen elfeledett sérelmekből erednek amiknek lehet hogy egy másik háború volt az oka. Ennek soha nem lenne vége amíg az egyik fél abba nem hagyja. ÉS mint tudjuk az oktalan ellenállás csak szenvedést hoz. Aki meg trianon viszaállításáról beszél nem tudja mit beszél.... Emberi jogokat lehet citálni de visszaállítás esetén ki fog gondolkodni azon emberek jogairól akik nem magyarok de már azon a területen születtek amiket 1918-ban másoknak ígértek... Erre adjatok választ...