Agykontrollról mindent ide!
  • dronkZero
    #377
    Körbekommunikáljuk az egész fórumot... :D

    "Gyaníthatod, de magasan a véletlennek nevezhető statisztikai érték felett járunk."

    Na, akkor itt vélemények ütközése van. Ezt csak méréssel lehet objektíven eldönteni... :D
    Én abból indulok ki, hogy egy anya folyton aggódik a gyerekéért. Tehát nincs olyan, hogy járna "minden oké vele?" gondolat is a "gyerek" gondolata mellé. Ez végeredményében egy burkolt feltételezés, miszerint "baj van a gyerekkel!". Ha iszont ez igaz, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy ez a feltételezés néha igaznak bizonyul. Ez még csak nem is véletlen. Szerintem ha folyamatosan számítasz valamire, és az bejön egyszercsak, akkor az nem véletlen megérzés.

    "Agykontrollal lehet sejtrezgésszámot módosítani? Vagy pl. testhőmérsékletet? Bioenergiákat összpontosítani? "

    Rezegnek a sejtek? Nahát, ez új. Nekem eléggé nyugisnak tűnnek, már amelyik sejtjeimet látom... Meg egy még élő tojás sem nagyon csinálja... Na mindegy. Ha a sejtrezgésszám fikció, akkor természetesen lehet agykontrollal módosítani... :P Bioenergia ugyanígy.
    Bioenergiával az a vicces, hogy még ezós körökben sincs megegyezés, hogy mi az. Ahány áltudomány, annyi meghatározás a bioenergiára.

    Testhőmérsékletet meg futással is lehet módosítani, az nem nagy kunszt. Persze bizonyos határok közt, amit viszont agykontrollal sem lépsz át. (Ha igen, akkor szólj :D)

    "Te sem tudsz elszakadni a szubjektivitásodtól. Csak kicsit ellenkező előjelű, mint az enyém."

    Igen, szerintem is valami hasonló a helyzet. Én a fő különbséget abban látom, hogy én alapvetően kétkedve állok minden ilyesmihez, te meg inkább hiszékenyen. Valahogy hajlamosabb vagy hinni a forrásnak. Én meg valahogy a kritikáknak hiszek jobban. És szerintem itt a lényeges különbség a tudomány és áltudományok közt. Egy "átlagos áltudományban" én, mint laikus is találok kivetnivalót. Hogy az innen-onnan rám ragadt teljes tudásanyagomba sehogy nem fér, magyarázatot nem találok.* Ilyenkor bizonyítékot várok, viszont kizárólag ígéretet kapok. Na ilyenkor agy elszáll, kókler picsába elküld. Ennyi a hozzáállásom. Eddig bevált, nem nagyon emlékszem esetre, amikor átbasztak volna.

    *Lényeges dolog még, hogy csodákban nem hiszek. Úgy gondolom, hogy minden, ami a világban történik, az a világ normális működéséből fakad, nincsenek váratlan események, nincsenek véletlen csodák. Ha valamit nem tudunk megmagyarázni (jól leíró matematikai modellt készíteni), akkor az az ismereteink hiányosságából adódik.
    Ez lehet, hogy tévedés, és biztos, hogy hit kérdése. Itt, és kizárólag ezen a ponton elismerem, hogy "a tudomány is hit kérdése". De ez nem összekeverendő azzal, hogy a tudományos eredmények helyessége hitkérdés lenne. Az kőkeményen objektív.
    Azt hiszem, ezt nem mondtam még (legalábbis nem mostanában), viszont nagyon fontos a mondanivalóm megértése szempontjából.

    "Volt egy provokatív megjegyzésed vhol, hogy mutassam meg. Válasz:Gyere ide! Te válaszod?"

    Hm...ööö...mit is akarsz te nekem megmutatni? :P :D