496
Agykontrollról mindent ide!
-
#416 A kérdésedre csak olyan ember tudna válaszolni, aki ilyen "plazmával" kísérletezik emberi agyon. :D -
#415 Mi ne lenne bizonyítható, és honnan veszed, hogy megelőzött bármilyen tudományos felfedezést?
A gyógyerek hatásosságát is a palcebokhoz mérik.
Az akupunkturás cikkben ez a kedvenc mondatom: "Összességében a tanulmány segíthet jobb placebók előállításában." mekkora nonszensz :D -
#414 Itt az SG-n olvastam régebben egy cikket arról, hogy elektromos töltésű részecskékből, meg mittom én mikből létrehoztak olyan plazmát, ami bizonyos esetekben "furcsán viselkedett", most meg ez a cikk, amit linkeltem...tudom női agyam van, de nem lehet, hogy ilyen "plazma" bizonyos esetben olyan területet "aktiváljon" külső hatásként az agyban, aminek ne adj Isten gyógyulás a "mellékhatása"? -
#413 placebó mint spontán agykontrollos módszer?
Hol is vannak azok az emberek, akik szerint az agyról mindent tudunk és az agykontrollos, meg egyéb módszerek hülyeségek?:D Kezdenek pár dolgot jelenleg felfedezni, hogy is műkszik?! És basszus, a tapasztalat meg nem bizonyítható dolgok megelőzték a tudományos gigantikus felfedezést! Azta, paszta!
-
#412 Ez nem meghatározás volt, hanem végül is kérdés, hogy lehetséges-e.
Lehet hogy nem konkrétan kérdő mondatok, de csak kérdezem...
-
#411 Ugye azért érzed, hogy ez a meghatározás, amit most írtál, az "egy kicsit" más, mint amiről az ezós oldalakon mesélnek? -
#410 megyek iszom egy kólát aztán odabújok a fűtőtesthez :Dd-.d -
#409 Akkor gyere át oda, és mondd el, melyik valóságelemre nem lehet tudományos téziseket ráhúzni. -
#408 Megértettem, annyira mint ti megértettétek, hogy nem lehet minden valóságelemre tudományos téziseket ráhúzni. Annyira biztosan megértettem. -
#407 Bonyolíthatnám is, csak a szomszéd topicban meg arra panaszkodtál. Gondoltam, így te is megérted. -
#406 Kicsit leegyszerűsíted az energiafelvétel fogalmát, de jó étvágyat. -
#405 Tudom, éppen kajálok. (ez komoly) -
#404 Energiaveszteséggel jár, az biztos. Az energia viszont pótolható. (ez komoly) -
#403 Nekem úgy rémlik, mintha a mozgás energiaveszteséggel járna, amit kifele sugárzunk hő és egyéb formában. Többek között ezért kell élelmet venni magunkhoz, és ezért fáradunk el mozgás közben. :) -
#402 Agykontrollal lehet sejtrezgésszámot módosítani? Vagy pl. testhőmérsékletet? Bioenergiákat összpontosítani? "
Rezegnek a sejtek? Nahát, ez új. Nekem eléggé nyugisnak tűnnek, már amelyik sejtjeimet látom... Meg egy még élő tojás sem nagyon csinálja... Na mindegy. Ha a sejtrezgésszám fikció, akkor természetesen lehet agykontrollal módosítani... :P Bioenergia ugyanígy.
Bioenergiával az a vicces, hogy még ezós körökben sincs megegyezés, hogy mi az. Ahány áltudomány, annyi meghatározás a bioenergiára
Oké, pontatlanul fogalmaztam: nem a sejtekre gondoltam, hanem arra, hogy a szénben a kristályszerkezeten a rácspontokban vannak a kötött helyzetű pozitív ionok és közöttük hőmozgást végeznek a külső héjból leszakadt szabad elektronok. A szén alapú szerkezetekben ezek az elektronok bizonyos körülmények között rendezett "rezgő" mozgást is végezhetnek....Bocs, nem sejt-ről, hanem nano részecskékről, elektronokról lett volna szó...Mivel ha jól tudom szén alapú a földi élet. Ezen mozgás meg energiát termel, mint minden mozgás. Nem? Pontatlanul fogalmaztam az igaz, de amely folyamatra gondoltam, az valós. Szal ez nem hipotézis...Miből is állnak a sejtek? Na most, ha a szén alapú vegyületekben van ilyen mozgás, az kihat a sejtre is? Valószínű, nem? Ahol vannak szabad elektronok, ott lehetséges. Kérdés: a testünkben vannak szabad elektronok? Nem kell válaszolni....
Mindegy, csak úgy megjegyeztem... -
HUmanEmber41st #401 Fogalmam sincs, ki ez a Béla. De biztosan nem Agykontroll oktató.
-
cash888 #400 Mit gondoltok Balogh Béla: A tudatalatti tízparancsolata c. könyvről/CD-ről? Lényegében véve ez is arról szól, hogy "átprogramozza" (de csúnya szó!) az agyat. Valaki közületek próbálta már? Bevallom, már vagy 2-3 hónapja hallgatom és érezhető a változás: nyugodtabb, vidámabb vagyok, jobban érzem magam, stb. Szerintetek? -
HUmanEmber41st #399 Olvasd el, amit Solt ír, és utána is a hozzászólásait.
Itt nem írok róla, mert ez nem kapcsolódik a topic témájához. -
cash888 #398 Szabad tudnom, miért csak az Újszövetséget ajánlod? -
HUmanEmber41st #397 Te is értelmezd úgy, ahogy akarod! :D
Mondom, csak az Újszövetségi részt olvasd! -
cash888 #396 A Bibliával az a baj, hogy sokan úgy értelmezik, ahogy akarják! Sajnos sokan kiforgatják a Szentírás szavait. Ezért szeretem ezt is több szemszögből megvizsgálni...
Köszönöm a tanácsot! Próbálok minél többet olvasni a témában. És asszem elkezdek jógázni is, rám fér egy kis mozgás! :P -
HUmanEmber41st #395 Nincs semmi baj, türelmes vagyok ebben a témában :D
Amikor tudsz, olvasd a Bibliából az Újszövetségi részeket (Máté, Márk Lukács, János Evangéliumokat,) A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupád által fordított könyveket: Bhagavad Ghíta, Krisna könyvek, vagy Srí Chinmoytól a Meditáció c. könyvet.
A Biblia olvasható a neten is.
-
cash888 #394 Bocsáss meg, mert annyira értetlen vagyok, de még csak most kezdek komolyabban ismerkedni a spirituális dolgokkal... -
HUmanEmber41st #393 Szinte minden fajta meditáció hatásos a stressz ellen.
Ez is. Azért írtam, mert nagyon egyszerű. Végül is minden meditáció egyszerű, csak sokat kell gyakorolni.
De ezt k.b. már harmadszor mondom el. :D -
cash888 #392 És ez a spirituális tanító, akit őszíintén kívánok, egyszer csak fel fog bukkanni az életemben? Amúgy én is azt vallom, ha valamit igazán akarok az életben, az teljesülni is fog, előbb vagy utóbb, de mindenképp! Ezért próbálom távol tartani magamtól az ártó gondolatokat, mert sajnos azok is teljesülnek, mert mindig ott motoszkálnak a fejemben és nagyon sokszor gondolok rájuk, aggódok miattuk! :S Ez a meditációs módszer mire jó? Stressz ellen hatásos? Valami olyan módszer kellene, amivel lecsökkenthetem az engem érő stressz mennyiségét, vagyis hogy ne vegyem figyelembe a stresszhelyzetek káros hatását. -
HUmanEmber41st #391 Vannak jó gyakorlat leírások, meg módszerek, de k.b. olyan, mintha könyvből tanulnál biciklizni.
Egyszerű gyakorlat.
Gyújts meg egy gyertyát, ha lehet egy füstölőt is. Legyél biztos abban, h nem nyitja rád senki az ajtót.
Ülj le egy egyenes támlájú, de kényelmes székre. Mindkét talpad legyen a talajon.
Kezeidet tedd az öledbe, tenyérrel fölfelé, kényelmesen. A széken ülve-szemmagasságban ragassz a falra (vagy valamire) egy fehér papírlapot, aminek egy kis fekete pötty van a közepén. Kezdd el nézni a pöttyöt, és igyekezz felbukkanó gondolataidat "elhessegetni". Eleinte nehéz lesz, mert 5 másodperc után már nyüzsögni fognak. De azért szorgalmasan gyakorolj. (pl képzeld el, h zavaró gondolataid betűkké válnak, és küldd őket a gyertya lángjába.)
Lélegzésedet is csökkentsd, annál jobb, minél felületesebben lélegzel. Kevés levegő mozgás a jó. Azért ne fulladj meg! :D Csak ahogy kényelmes.
Nagyon alkalmas időpont a hajnali, napfelkelte idejében végzett meditáció, mikor még minden csendes.
Lehet fokozni az élményt valami nyugis meditációs zenével is.
A gyakorlat ideje ne haladja meg a 20 percet! ( kb ilyen hosszú zenét tegyél be, ha lehet mindig mást) ne nézd folyamatosan az órádat, mert az már nem meditáció!
Ha őszintén vágysz egy spirituális tanítóra, akkor találkozni is fogsz vele. Ezt bízd a Jóistenre, csak ne felejtsd el kérni! :D
-
cash888 #390 Muszáj nekem tanító ahhoz, hogy leküzdjem magamban ezt az állandó stressz-érzést? Ne értsetek félre, nem vagyok a dolog ellen, de sajnos az ország egy kis eldugott szegletében lakom, minden és mindenki nagyon távol van tőlem, és a kiszámíthatatlan munkabeosztásom és az anyagi helyzetem sem engedi meg az utazgatásokat... Mit tanácsoltok? -
cash888 #389 Hogyan és mit is érdeklődjek itt? -
#388 Szerinted ez mennyiben függ egyéni adottságtól? Valószínűnek tartom, hogy nem minden ember tud egyforma mértékben, egyforma "gyorsan" lazítani, meditálni...Van akinek pár nyugis pillanat elegendő, pár lélegzetvételnyi idő, van akinél meg hosszú percek, fél óra, óra alatt sem megy? -
HUmanEmber41st #387 Akkor érdeklődj itt
Vagy T. M. Maharishi guru módszerével. -
#386 Hogyan lehet elalvás nélkül eljutni alfába? Vagy ne este akarjak meditálni?
Régebben sikerült egy-két dolog,de elhanyagoltam,és most újra fel kell elevenítenem a könyv anyagát....
-
cash888 #385 Sokkal inkább törekszem még a stressz leküzdésén túl a testi-lelki-szellemi egyensúly megtalálására és a lelki béke megteremtésére magamban... Szeretnék harmóniában lenni az engem körülvevő világgal, mert az igaz, hogy kívülről nyugodtnak látszom, de belül állandó háború dúl bennem! Szeretnék megtanulni lazítani, mert a munka, az itthoni gondok teljesen felemésztenek! Ennek tudatában mit ajánlotok? Milyen módszerekkel próbálkozzak? -
HUmanEmber41st #384 Minden meditációs technika az izmok ellazításán, és a figyelem összpontosításán alapul.
Ezt könyvből tanító nélkül egyszerűen nem tudod megtanulni. Muszáj, h átjöjjön az a plusz dolog, amit könyvbe nem lehet leírni. Ezt a folyamatot nevezik sok helyen beavatásnak. Ehhez elengedhetetlen a személyes kapcsolat.
Ha "csak" a stressz leküzdése a célod, ajánlanám inkább a Transzcendentális Meditációt, Maharishi Mahes yogi módszerét. -
cash888 #383 az agykontroll hogyan tud nekem segíteni a stressz leküzdésében/csökkentésében? nyitott vagyok az új dolgokra, de nem tudok elmenni ilyen összejövetelekre, mert tőlem messze van mindegyik... -
HUmanEmber41st #382 Látom ez ügyben nagyon könnyen felejtesz. Próbálok türelmes lenni, és leírni még egyszer, vagy sokszor.
A tanfolyamon különleges technikákat tanítanak meg, ami kiválóan működik utána otthon is, teljesen egyedül. Ha pedig klub szinten megy, közös meditációkkal, az Agykontroll módszere még hatásosabb.
Amúgy nem tudom, mennyien végezték el idáig az Agykontroll tanfolyamot Magyarországon.
A tanfolyam elvégzésének semmi köze az ország mostani állapotához. A pozitív változásokhoz viszont annál több köze lesz. Tudod, még egy fizikai vagy kémiai folyamatnak is szüksége van egy bizonyos időre. -
#381 Nyugi, nem hajtok rád. Te írtad, hogy ha van valami ami szerinted "nem valóságos kategória", meg kell mutatni.... -
#380 "a világ normális működéséből fakad, nincsenek váratlan események, nincsenek véletlen csodák"
Ööö, inkább azt akartam mondani, hogy:
"a világ normális működéséből fakad, nincsenek váratlan események, nincsenek isteni csodák" -
#379 Nem. A saját józan paraszti eszemre hivatkozok közben. Hogy hiába végezte el azóta félmillió ember ember ezt a tanfolyamot, ami megváltoztatta az életét; kis országunk még sincs előrébb félmillió gondolatolvasóval és zsenivel, meg nem ugrott meg számottevően a csodálatos gyógyulások száma.
Pedig a gondolatmeneted alapján ennek kellett volna történnie. Nem történik. Kell több? Nekem nem.
Az meg egy másik dolog, hogy te ennek ellenére hiszel benne, én meg nem. Illetve vannak előnyei, amiket elismerek(de nem abban az értelmezésben, ahogy Silva tálalja), de nagy részét túlzó, légből kapott mesének tartom. Illetve a tömegpszichózis/hipnózis és az önszuggesszió hatásának. Hogy egyrészt alapja a dolognak, hogy olyan állapotba hozod magad, hogy könnyen befolyásolhatóvá válsz, ott van egy erősen szuggsszív személy, aki beléd beszéli a frankót, meg rajtad van a nyomás, hogy "úristen, körülöttem ennyi embernek sikerül, nekem meg még nem!". Ezt meg kívülről látni csak igazán. Te magadon nemigen fogod észrevenni, hogy megvezetted saját magad. De erről meg már beszéltünk.
Ha kifizeted, elmegyek. Nekem nem ér annyit, meg amúgy sem pénzelek egy kóklert. -
HUmanEmber41st #378 Szánalmas Agykontroll ügyben a vergődésed, meg az objektivitásra való hivatkozásaid.
Amikor 1990-ben elkezdődött Magyarországon az Agykontroll oktatás, az újságok tele voltak a hozzád hasonló "objektivistákkal". Minden cikk szörnyülködött, hogy milyen eredményeket ígér a tanfolyam, és mind elmondta, hogy ez mekkora hazugság és ilyen nincs, mert nem is létezhet.
De, azt , hogy egy ilyen objektív újságíró is elvégezte volna a tanfolyamot és utána jártatta volna a pofáját, na azt már nem!!! Ők olyan okosak, meg műveltek, h ők tudják anélkül is...
Te is ezekre a kívülről-okoskodó újságírókra emlékeztetsz Agykontroll ügyben.
Menj el, végezd el a tanfolyamot, aztán kritizáld. Ennyi. -
#377 Körbekommunikáljuk az egész fórumot... :D
"Gyaníthatod, de magasan a véletlennek nevezhető statisztikai érték felett járunk."
Na, akkor itt vélemények ütközése van. Ezt csak méréssel lehet objektíven eldönteni... :D
Én abból indulok ki, hogy egy anya folyton aggódik a gyerekéért. Tehát nincs olyan, hogy járna "minden oké vele?" gondolat is a "gyerek" gondolata mellé. Ez végeredményében egy burkolt feltételezés, miszerint "baj van a gyerekkel!". Ha iszont ez igaz, akkor egyáltalán nem meglepő, hogy ez a feltételezés néha igaznak bizonyul. Ez még csak nem is véletlen. Szerintem ha folyamatosan számítasz valamire, és az bejön egyszercsak, akkor az nem véletlen megérzés.
"Agykontrollal lehet sejtrezgésszámot módosítani? Vagy pl. testhőmérsékletet? Bioenergiákat összpontosítani? "
Rezegnek a sejtek? Nahát, ez új. Nekem eléggé nyugisnak tűnnek, már amelyik sejtjeimet látom... Meg egy még élő tojás sem nagyon csinálja... Na mindegy. Ha a sejtrezgésszám fikció, akkor természetesen lehet agykontrollal módosítani... :P Bioenergia ugyanígy.
Bioenergiával az a vicces, hogy még ezós körökben sincs megegyezés, hogy mi az. Ahány áltudomány, annyi meghatározás a bioenergiára.
Testhőmérsékletet meg futással is lehet módosítani, az nem nagy kunszt. Persze bizonyos határok közt, amit viszont agykontrollal sem lépsz át. (Ha igen, akkor szólj :D)
"Te sem tudsz elszakadni a szubjektivitásodtól. Csak kicsit ellenkező előjelű, mint az enyém."
Igen, szerintem is valami hasonló a helyzet. Én a fő különbséget abban látom, hogy én alapvetően kétkedve állok minden ilyesmihez, te meg inkább hiszékenyen. Valahogy hajlamosabb vagy hinni a forrásnak. Én meg valahogy a kritikáknak hiszek jobban. És szerintem itt a lényeges különbség a tudomány és áltudományok közt. Egy "átlagos áltudományban" én, mint laikus is találok kivetnivalót. Hogy az innen-onnan rám ragadt teljes tudásanyagomba sehogy nem fér, magyarázatot nem találok.* Ilyenkor bizonyítékot várok, viszont kizárólag ígéretet kapok. Na ilyenkor agy elszáll, kókler picsába elküld. Ennyi a hozzáállásom. Eddig bevált, nem nagyon emlékszem esetre, amikor átbasztak volna.
*Lényeges dolog még, hogy csodákban nem hiszek. Úgy gondolom, hogy minden, ami a világban történik, az a világ normális működéséből fakad, nincsenek váratlan események, nincsenek véletlen csodák. Ha valamit nem tudunk megmagyarázni (jól leíró matematikai modellt készíteni), akkor az az ismereteink hiányosságából adódik.
Ez lehet, hogy tévedés, és biztos, hogy hit kérdése. Itt, és kizárólag ezen a ponton elismerem, hogy "a tudomány is hit kérdése". De ez nem összekeverendő azzal, hogy a tudományos eredmények helyessége hitkérdés lenne. Az kőkeményen objektív.
Azt hiszem, ezt nem mondtam még (legalábbis nem mostanában), viszont nagyon fontos a mondanivalóm megértése szempontjából.
"Volt egy provokatív megjegyzésed vhol, hogy mutassam meg. Válasz:Gyere ide! Te válaszod?"
Hm...ööö...mit is akarsz te nekem megmutatni? :P :D