Agykontrollról mindent ide!
 • dronkZero
  #353
  Mondjuk név és születési idő alapján valószínűleg én is elég jó eséllyel jellemeznék egy tökismeretlen embert. Tippeléssel.

  Viszont nem kezdek el tippelni, mert ugyanaz az előítélet és érzelmi töltés, ami a tanfolyam után elhiteti veled, hogy "jaaa, végülis jellemző", az most negatív előjellel számítana. Mert ha tippelek, nem várod a pozitív eredményt.

  Ezért kellene objektív teszt, véletlenszerűen kiválasztott és szétválogatott alanyokkal.

  Egyébként ne gondold, hogy kiröhögnék. Pénz kérdése az egész. Csak ugye ki fizetne azért, hogy a jól menő üzletről tudományosan bebizonyítsák, hogy nem működik amit állít?

  Asztrológia témában végeztek hasonló tesztet, fogtak egy horoszkópot, és megkérdezték az embereket, hogy mennyire igaz rájuk. 80-90% mondta rá, hogy jellemző. Igen, azt aláírom, hogy megtanulható a technika, amivel olyan jellemzést adsz, ami az emberek háromnegyedére ráhúzható. "Ügyel a pontosságra, de néha minden igyekezete ellenére elkésik" "Szeret foglalkozni a gyerekekkel, de nincs sok ideje rájuk" stb...
  Fizikai tulajdonságokat meg milyen eséllyel tippeled? Haja lehet: szőke, barna, fekete, vörös, ősz. Nőnél jó eséllyel ha annyit mondok, hogy "festett", akkor 50-50%. Szemnél sincs sok lehetőség. Ha meg nem jött be, hát mindegy, hibaszázalék, belemagyarázzuk. "A belső tulajdonságok úgyis fontosabbak, azok meg stimmeltek"

  Ha már nagyon hozzánőtt a szívedhez, akkor ezt úgysem leszel hajlandó még magadnak sem beismerni, de teljesen hétköznapi dolog ez az egész.

  Ezekkel a dolgokkal foglalkozik a pszichológia. Én inkább azt tanulmányozom, és sokkal hasznosabb, mint ezen csodamódszerek összessége.

  Aztán közben meg vagyok annyira cinikus, hogy lássam mindezen manipulációk haszonélvezőét, Silvát(tudom, meghalt már), meg a klónjait, az ilyen D. Lászlót. Elítélni egyébként meg emiatt a pozitív gondolkodásos téma miatt nem tudom. Na meg nem nagy lehúzás, vannak a világon sokkal pofátlanabbak, gerinctelenebbek is.

  Csak szükségesnek tartom megemlíteni, hogy csodát ne várjunk tőle.