Agykontrollról mindent ide!
 • dronkZero
  #348
  "Ha nem garantálná az eredményeket, ha az emberek nagyon nagy többsége úgy jönne ki az Agykontroll tanfolyamokról, h ez átverés, nem működik, hazudnak, már rég vége lenne, sőt el sem tudott volna indulni "világhódító útjára"."

  Ebben nem értek egyet. Manipulatív technikákról szóló marketing és pszichológia könyvekkel egy könyvtárat lehetne megtölteni. Szuggesszió, tömegpszichózis, önhipnózis. Rengeteg olyan inger éri az embert egy ilyen tanfolyamon, ami _azt_az_érzést_kelti_, mintha tényleg lenne valami, mintha tényleg működne. Nagyon befolyásolható az emberi tudat...

  Az meg nekem elég gyanús, hogy -mennyien is végzik el ezt egy évben?- olyan nagyon mégsincs tele az ország sikertörténetekkel, nem hallani azt, hogy tömegével gazdagodnának az emberek. Vagy ez csak nekem fura? Pedig ~75%-nak "működött"!
  (Gyanítom, hogy ha kicsit módosítanánk az eredmények dokumentálásán, akkor rögtön erős visszaesést tapasztalnánk a sikerességben.)

  Szóval tessék mutatni eredményeket! Vagy ne, de akkor asszem joggal tartom túlzásnak, amit mondasz.

  Saját szervezetre lehet vele hatni, ezt hívják a hit gyógyító erejének, vagy placebóhatásnak, ahogy tetszik, de ebben ki is merül az objektív hasznossága.

  De megint ott tartunk, hogy teljesen eltérő a szemléletünk. Én elvárnám, hogy gondosan előkészített, szigorúan ellenőrzött, laborkörülmények közt lefolytatott, kettős vaktesztes próbán igazolják a módszer hatásosságát. lomcsillapítónál ez a sztenderd eljárás ugyanis-Silva SOKKAL többet ígér a fájdalomcsillapításnál. Úgyhogy legyen szíves akkor bizonyítani.
  Neked elég az, hogy D. László mesélt szépeket azon a kellemes hangján, meg hogy Mari néni felteszi a kezét a tömegben. Hát... bocs, de ez nekem kevés.