Morphologic MorphoWord /Pro
  • saba30
    Ok, első kritika talán nem is a programnak szól, hanem a word -nek(2003).
    Nekieresztettem több 300 oldalas szakmai könyvnek, és 25% feldolgozottságnál drasztikusan belassult (csak a taszk lelövés segített). Arra gondoltam, hogy ezt talán a bekapcsolt helyesírás és nyelvhelyesség ellenőrzője művelheti, hát kikapcsoltam. A gond az, hogy a morphoword mikor fordít egy új dokot nyit neki (jogosan) viszont engedélyezi a beíráskori helyesírás ellenőrzést + a nyelvhelyesség ellenőrzést. Gondolom ezt meg azért így csináltátok, hogy így szűrjétek ki a hibásan gépelt szövegek fölösleges belassító, fordíthatatlan műveleteket. Így csak a kézi módszer segített, kb 50 oldalas darabokra kell szétszedni az angol szöveget, hogy optimális maradjon a sebesség (elég macera).
    Lehet nem ilyen nagy terjedelmű műveknek szántátok.
    Igaz csak a pro verzió lehetősége a bővíthetőség azért megnéztem a nyelvi adatbázist, hátha, hát hagyom.
    Azért nem egyszerű feladat lehet megírni egy olyan algoritmust ami villámgyorsan keres egy ekkora adatbázisban. Megjegyzem a vírusirtóm adatbázisa most 7 MB-os, a Google Desktop Search 300 MB (index állomány) ezeknek is nagyon gyorsaknak kell lenni.