• whitehawk
    Szerintem ez a divat-linuxozás szánalmas. Én Gentoot használok otthon és teljesen jól megvagyok vele. Nem azzal kezdtem, hanem UHUval. Nekem nem okozott gondot az, hogy a kezelőfelület megváltozott, mert hasonló. Annak van baja vele, aki a különbségeket látja, és mint ahogy annyiszor mondtam, megzavarodik ha nem kis zászló van a sarokban, hanem mondjuk egy fogaskerék. És ez az elvonatkoztatás hiánya. A legtöbb ember úgy használja a gépet mint egy betanított muunkás. Ez olyan mintha valaki meg tudná oldani a 2+3= egyenletet de az 5+7= nem menne neki. Mert nem az elvet tudja hanem a megoldást autómatikusan. És ez valahol szánalmas.

Egyébként meg nem zavar ha valaki windowst használ. Mindenki használjon amit akar. Csak az volna jó, ha nem a Microsoft meghatározó szerepe nem eröltetné az emberek nagy részére a wint. Az volna jó, ha az emberek 20%-a wint 20%-a OSX-et 20%-a Linuxot 20%-a BSDt és 20%-a mondjuk BeOSt használna. (Nem muszály pont ilyen százalékokkal és ezeknek a rendszereknek lenniük, csak példa)Így pl egy vírus nem irtana le egy hálózatot percek alatt, mert valszeg az immunis gépeken megakadna a terjedése.

nincs értelme a "microsoft nélkül még mindig konzolon gépelnénk" megmozdulásoknak mert X előbb volt meg a windows sokkal egyszerűbb meg, meg a linuxot tanulni kell is ló*asz, mert ez csak az előbb említett okokkal magyarázható (elvatkoztatás) Meg az nem tudása a windowsnak, hogy elkattintgat a titkárnő. Ezt lehet linux alatt is.