• lmisi
    1. Gondolom itt mindenki jogtiszta windows alol szólt hozzá. És soha nem rakott föl senkinek, még havernak sem illegális példányt!!!!
    2. Multkor kínlódtam egy win98 vs. Adsl ügyben. A gépre nem fért föl az xp, megméegelődtem és felraktam egy Ubuntu linuxot. Mondtam, netezni officezni ezzel is tudsz, hamarább felment relatíve. Minden hardwert felismert, szinte csak az ADSL-t kellett beállítanom. Persze érteni ehhez is kell. Legalább a többi ismerős nem piszkál bele.... (Önjelölt winszakértők)
    Olyan hardwert is támogat amire winnél még esély sincs. /Mivel régi alkatrészekből raktam össze/
    3. - A linux/BSD 5% részesedése inkább csak desktop környezetbe érvényes.
    - Az IT piaci részesedésnél probléma, hogy pénzben mérik, eladásban és mivel a Linux/Bsd nem kell megvenni.... Azaz Ha egy ezer gépes Clustert Linuxxal (És inkább csak erre van példa)csinálnak meg nevetséges költségek jönnek ki Software oldalról egy gépre vetítve, de ha winnel csínálnák akkor rögtön horribilis költségek jönn(ének)ek ki.
    Azaz akár dupla tripla költségvetés. Magyarán hiába lehet hogy a webes infrastruktúra zömében open source-s (Linux/Bsd, Apache, Mysql, postgresql, PHP, Python, Perl...) IT költség szempontjábol a win-es cuccok mégis fölul múlhatják azaz IT részesedésük nagyobb, holott a munka zömét OpenSource végzi.
    -Nem is beszélve a Cisco routerek és a többiekről akik szintén linuxot futtatnak.
    - Jah sok olcsó DVD lejátszó is linux alapon fut.
    - PS3 belső oprendszerét is talán a "linux" ihlette.
    3. Lehet hogy desktop részesedés 5% alatt van de utána senki (Apple inkább csak az USA-ban jelen). Csak nem gondoljátok hogy a rapszódikusan működő MS-nek kéne 100% max 30% bőven elég lenne. Legalább 2 szereplő de inkább 3 kéne.