Whitehawk: Egy kernelt nem lehet örökké tartani - ez igaz a Winre is, sőt - egyszerűbb újat fejleszteni. Az igazi megoldás a kompatibilitásra túl bonyolult és erőforrás-zabáló lenne, pl. három ciklusos multitaskaban futnának a rendszerek (első ciklusban az új oprendszer, másodikban egy közvetítő rendszer, harmadikban a régi), vagy egy hardver-kiegészítőn szaladna a régi OS... túl bonyolult. Marad a szenvedés, pl. DOS emu :P
Más. Én biztos vagyok benne hogy nagyobb arányú piacvesztésnél a MS még attól sem riadna vissza, hogy ingyenessé tegye olyan alapcsomagok árát mint az XP Home, vagy céges hálózaton belül a nem szerver gépekre telepített Win-alkalmazások többsége. Ez teremtene igazán nehéz helyzetet a Linuxnak.
Equ: írtad lentebb hogy a Linux ölte meg a korábbi Unix verziókat. Ez nem igaz, a Unix maga került érdeklődésen kívülre a kilencvenes évek elején. Ez hívta fel Torvalds-ék figyelmét, és ezért született meg a Linux: egyrészt nem akarták veszni hagyni minden idők legnagyszerűbb OS-ét, másrészt lehetőséget láttak benne.
Egy kis áradozás: Nem szabad bántani a Unix-ot (nesze neked FTeR) mert olyan dolgokat adott nekünk mint a C nyelv, aminek én egyenesen a bűvöletében élek.