"Melyik 5-10 éve kiadott linux/disztrib verziónak van ma élő supportja? Egyiknek se. Ellenben az 5 évet a ms legalább ingyen vállalja, plusz pénzért a 10 évet is. Ez öngól."
Szerintem nem feltétlenül.
Egy adott progi különböző régi és új disztribekkel való kompatibilitása szerintem sokkal kevésbé rizikós kérdés mint az M$ 5-10 éves oprendszerei közötti kompatibilitás.
És azt a supportot jól ismerem amikor a pénzért felvilágosítanak, hogy a probléma megoldható ha a teljes rendszeremet átállítom az új Os-re. Köszi ebből ha lehet nem kérek.
"Akkor linux halott, kb ott tart elterjedtségben amit a speciális területek kitesznek, ezek szerint ennél jobban nem is kell elterjednie."
A Linux fejlesztése nem profit orientált dolog, a spec területekre történő IT fejlesztés pedig tényleg kevés profitot hoz.
De te átállítanál egy atomerőművet, repülés irányító/fedélzeti rendszert/robotpilótát winre?
"ha pontosak akarunk lenni, akkor a linux volt az ami az összes többi os-t megölte ingyenességével, egyedül a ms végtelen pénzügyi hátterével tudta felvenni a versenyt, a többiek belebuktak. Köszönjük meg ezt is a linuxnak... (egyébként a unixoknak is csökken a piaci részesedésük, azt is a linux öli meg.)"
Nagyon elvakult vagy! A M$-nek dollár tízmilliárdos extraprofitja van évente, a Linux az open fejlesztések értékével és a Disztribúciúk bevételével összességében talán nullszaldós lehet. Na most akkor mondd meg nekem melyik oldal szívattyúzza ki az iparból annyira a pénzt, hogy a kis cégeknek még fennmaradásra sem jut.
A M$ bevallottan monopol pozícióba törekszik ezek után a Linuxot támadni demagógia!!!!
(vagy csak szimpla hülyeség)