• freddirty
    Azért abba bele lehet gondolni hogy melyik a legelavultabb leglassabb eszköz a PC-ben. (Igen a hdd) Ez a fejlesztés számomra az utóbbi 1x év LEGNAGYOBB változását hozza a PC-s háttértárolásban. Volt-e olyan fejlesztés mely egyik napról a másikra olyan gyorsulás hoz, mint amit egy ilyen eszköz hoz 4G RAM-al megpakolva a tetves lassú akár 15K RPM-es akármilyen elérésű hörgő-zörgő-melegedő vackokhoz képest?!
    System partícióként használva simán NAGYSÁGRENDI a változás. Nem 20 % nem 50% nem 80%... Gondoljatok bele, sokan 10-20-50% sebességbeli nyereségért többtízezer forintot dobnak ki 3D videokártyák, processzorok stb. megvételekor.

Tulajdonképpen ez csak egy újabb szint beiktatása a főmemória és a lassú HDD közé, de kellően nagy tárterület ahhoz, hogy a leglassabb tárolóhelyet (a rendszer hdd-t tízezernyi állománnyal) kiváltsa.
    Én biztos megveszem és telerakom rammal. Ghostal rendszerbackup (5 perc), majd
    egyszerűen lehúzom a system vinyót és visszaghostolom a rendszert az újonan feldugott i-ram-ra. Heti 1x amúgy is automatikusan backup-olok a második hdd-re (5 perc) szóval nem érdekel a 1x órás áramkimaradás sem.
    Kb. a DOS-os idők ramdrive-ja óta vágyom egy ilyenre...