F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
ElectricalTech #7336 Figyelem!
Akkor most egy hatalmas OFF-Topic következik, előre is sorry.
Nos a kérdésre a legegyszerűbb válasz az az, hogy leülsz egy OSX elég és használod. Indítasz rajta be zenét, netezel, telepítesz, stb..
Megnézed benne a programokat meg ilyenek.
Én azért szeretem, mert iszonyatosan adja magát a dolog. Borzasztóan intuitív a rendszer és az emberi agyhoz van igazíva a működése és az UI. Tehát minden ott van, ahol az ember keresné és jól van kategorizálva az egész. Azt is szeretem, hogy borzasztóan stabil és nincs az, h ha kifagy 1 alkalmazás, akkor utána az egész OS zuhan vele és percek kellenek, amig helyreáll(már ha van türelmed kivárni és nem nyomsz előtte restartot). Ha itt kifagy egy progi, akkor ott lent a dockon jobb klikk force quit és ki is lötted a progit. Jó napot. Tetszik az is, hogy nagyon jól működnek a drag&drop dolgok benne, nem kell mindent betallózni meg kikeresni hosszasan, hanem reáhúzom és már megy. és ami a legeslegjobb, h mivel itt egy cég csinálja az összes progit kb(levelező, böngésző, zenelejátszó, calendar, képnéző, szövegszerkesztő, táblázatszerkesztő, stb..stb..stb..) így ezek szinkronba vannak egymással és nem kell ida-oda kimenteni a munkát és akkor a másik progit megnyitni és betallózni, hanem van 1 képem, akkor megnyitom, korrigálom majd tudom egyből küldeni levélben vagy ha jön 1 meghívom levélben, akkor magától berakja a calendáromba és stb..
Szóval nem kell mindent egyesével csinálni, hanem olyan gördülékeny az egész munkavégzés rajta. Tényleg ki kell próbálni.
És ami a legfontosabb, hogy az utólag írt programoknak is nagyon jó a színvonaluk használat tekíntetében, sokkal gondosabb a kód és nincs összecsapva, mint win programoknál szokták(ezt szakértőbb fórumokon olvastam, nem saját tapasztalat ill. tudás).
Szóval az Apple a saját programjainak a működésével, kinézetével, használhatóságával és működési hatásfokával elég magasra tette a mércét mind az OSX-en, mint az iPhone, iPod és iPad eszközein és így nem véletlen, hogy napjainkban már a Microsoft is őket próbálja másolni, ami azt hiszem nem olyan dolog, ami mellett el lehet simán menni :)
és ezzel a mércével azt is belőtte, hogy a magánemberek által írt programok is gondosak legyenek és a következő op.rendszerük által bevezetett AppStore miatt az a gyanum, h ez a mérce méginkább feljebb fog kerülni és jobban ráerőlteti a programozókat az ígényességre, mert ellenőrizve lesznek a programok, hisz' csak úgy kerülhetnek majd be a storeba.
Elnézést kérek a topic tagjaitól a hatalmas kitérőmért, de nem akartam privátban intézni a dolgot, mert lehetségesnek tartom, hogy másokat is érdekel a win vs. osx összehasonlításom.