10184
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
#7344 De ez csak az USA-ban lehet így, mert a Codemastersnél bármikor meg lehet szakítani a kedvezményes founder (10USD - nem EUR!)/6 hó előfizetést, és bármikor újra is lehetett kezdeni.
Már kétszer is szüneteltettem pár napra az előfizetésem, amikor újrakezdtem, mindig felajánlotta ismét az 59 USD/fél év opciót.
Azaz a CM ilyen szempontból korrektebb is, mint a Turbine.
DB -
Nephin #7343 Milyen hibaüzenetet kapsz? -
landor00 #7342 sziasztok! nem tudjátok mér van az hogy nem enged be a lotro-ba? egyik napról a másikra nem engedett be pedig jó a jelszó is minden... kipróbáltam haverom felhasználóját is de az se megy... amúgy us szerveren játszok free versionnal ha ez számít... pls help! -
#7341 Trialban nem lehet megcsinálni, sajnos. -
e57 #7340 "Az havidíjjal régebben úgy volt,hogy ha például egy akció keretében kevesebbet kellett fizetni mondjuk a 3 havi előfizetésért,akkor amíg nem szakítottad meg az előfizetést utána mindig annyit fizettél."
Köszi a választ. Tulajdonképpen erre voltam kíváncsi. :) -
hippy #7339 A + statos tome-okat a játékban is ki lehet ütni.Sőt a 2 legmagasabb tier-üt csak kiütni lehet a boltban nem tudod megvenni.A craft crit-nél nem tudom mire gondoltál.
Legjobb tudomásom szerint 2 cucc van a boltban amit nem szerezhetsz meg a játékban.Egy power és egy morál poti aminek rövidebb a cd-je mint a játékban lévőnek.Ennyi.
Az havidíjjal régebben úgy volt,hogy ha például egy akció keretében kevesebbet kellett fizetni mondjuk a 3 havi előfizetésért,akkor amíg nem szakítottad meg az előfizetést utána mindig annyit fizettél.Pontosan nem tudom hogy lesz mert én is lifetime-os vagyok évek óta. -
e57 #7338 köszi a választ.
Én a MacOS7-et láttam még régen. Elég jó volt, tényleg szisztematikus, kategorizált rendszer. Effektive dolgozni nem tudtam vele, mert szinte nulla kompatibilitás volt a windows-zal. Bár hosszú távon nekem idegesítő volt a sok klikkelgetés. Ahogy emlékszem nem volt jobb egér gomb, és mindent ballal kellett. Azt meg úgy lehetett, hogy valamelyik sarokban volt egy plusz gomb, amiből menü nyílt.... és akkor ott voltak azok a dolgok, ami a bal gomb helyén szokott. Nem emlékszem már :)
De a telepítés tényleg nagyon könnyű volt. Volt valami speciális kicsomagolója, és az csinálta.
Ja és ami külön tetszett, hogy a programoknak külön meg lehetett adni mennyi memóriát használhat.
De ez még a nagyon régi OS7-esbe volt. -
foxxi #7337 Ez abszolute nem off, és nagyon hasznosak a benyomásaid. Szal itt a helye! -
ElectricalTech #7336 Figyelem!
Akkor most egy hatalmas OFF-Topic következik, előre is sorry.
Nos a kérdésre a legegyszerűbb válasz az az, hogy leülsz egy OSX elég és használod. Indítasz rajta be zenét, netezel, telepítesz, stb..
Megnézed benne a programokat meg ilyenek.
Én azért szeretem, mert iszonyatosan adja magát a dolog. Borzasztóan intuitív a rendszer és az emberi agyhoz van igazíva a működése és az UI. Tehát minden ott van, ahol az ember keresné és jól van kategorizálva az egész. Azt is szeretem, hogy borzasztóan stabil és nincs az, h ha kifagy 1 alkalmazás, akkor utána az egész OS zuhan vele és percek kellenek, amig helyreáll(már ha van türelmed kivárni és nem nyomsz előtte restartot). Ha itt kifagy egy progi, akkor ott lent a dockon jobb klikk force quit és ki is lötted a progit. Jó napot. Tetszik az is, hogy nagyon jól működnek a drag&drop dolgok benne, nem kell mindent betallózni meg kikeresni hosszasan, hanem reáhúzom és már megy. és ami a legeslegjobb, h mivel itt egy cég csinálja az összes progit kb(levelező, böngésző, zenelejátszó, calendar, képnéző, szövegszerkesztő, táblázatszerkesztő, stb..stb..stb..) így ezek szinkronba vannak egymással és nem kell ida-oda kimenteni a munkát és akkor a másik progit megnyitni és betallózni, hanem van 1 képem, akkor megnyitom, korrigálom majd tudom egyből küldeni levélben vagy ha jön 1 meghívom levélben, akkor magától berakja a calendáromba és stb..
Szóval nem kell mindent egyesével csinálni, hanem olyan gördülékeny az egész munkavégzés rajta. Tényleg ki kell próbálni.
És ami a legfontosabb, hogy az utólag írt programoknak is nagyon jó a színvonaluk használat tekíntetében, sokkal gondosabb a kód és nincs összecsapva, mint win programoknál szokták(ezt szakértőbb fórumokon olvastam, nem saját tapasztalat ill. tudás).
Szóval az Apple a saját programjainak a működésével, kinézetével, használhatóságával és működési hatásfokával elég magasra tette a mércét mind az OSX-en, mint az iPhone, iPod és iPad eszközein és így nem véletlen, hogy napjainkban már a Microsoft is őket próbálja másolni, ami azt hiszem nem olyan dolog, ami mellett el lehet simán menni :)
és ezzel a mércével azt is belőtte, hogy a magánemberek által írt programok is gondosak legyenek és a következő op.rendszerük által bevezetett AppStore miatt az a gyanum, h ez a mérce méginkább feljebb fog kerülni és jobban ráerőlteti a programozókat az ígényességre, mert ellenőrizve lesznek a programok, hisz' csak úgy kerülhetnek majd be a storeba.
Elnézést kérek a topic tagjaitól a hatalmas kitérőmért, de nem akartam privátban intézni a dolgot, mert lehetségesnek tartom, hogy másokat is érdekel a win vs. osx összehasonlításom. -
foxxi #7335 Ügyes vagy! -
foxxi #7334 Nos, az árszabás kb nem lehet gáz. Azért egy A, AAA kategóriás játékért el lehet kérni a 10k-t, főleg ha a tartalom is megéri, de az hogy egyik helyen 10k ( európán kívül ), euban meg 16k mert közös pénz van, akkor vicc még ha másnak ez nem teszik is.
És igen! nagyon sok iq light or no iq lesz a szervereken, amit én nagyon nem várok. Bár hála égnek nagyon "sok2 régióba esélyük sem lesz belépni ( egy jó darabig ). De hát 3 nap múlva meglátjuk mi lesz és mi nem lesz.
Nos, jah... mint sokan okfejtették a Turbine kb leszarja az európaiakat mivel US-ban nagyon "jól" megy a szekér. a lokalizációs duma meg kész röhely. És ezen hetekig lehetne vitatkozni, meggyőző végkövetkeztetés nélkül, hiszen mi földi halandók hogy is láthatnánk bele két ilyen cég üzletpolitikájába, egyezségeibe stb...
Szal a kérdések felvetésekor el is halt a válaszok lehetősége
De majd 3 nap mulva! -
e57 #7333 Gratulálok!
Egyébként miért jobb az OSX mint a Windos? Nem ismerem az OSX-et, azért kérdem. Vagy miért OSX? Miért nem pl. linux? -
e57 #7332 Sajnos még mindig nem értem ettől miért nevetséges az euro. Talán a cégek árszabása nevetséges. Nem?
Miből gondolod, hogy nem ment a szekér? Mert azt mondták?
Az egyik előző munkahelyemen sírt a vezetőség, hogy nem megy a profit, holott adózás után maradt 2 milliárd. Ők 4-et szerettek volna.... tehát nem ment a szekér.
Ha EU-ban annyira nem ment volna, akkor Codemasters már rég leadta volna, vagy jobban igyekszik bevezeteni az itemshopot. Erősen látszik, hogy mindenféle ürüggyel húzzák halasztják. Stressz teszt, meg stabilitás teszt, mi? :D
Most hogy mindenféle népek megrohanják, mert ingyen van az A kategoriás játék, erősen esik majd az átlag IQ. Biztos lesznek goldsellelrek. Bár lehet, hogy ügyes cset szabályokkal kiiktatják őket.
-
ElectricalTech #7331 Tisztelt Hölgyeim na meg Uraim :D
Azt hiszem ma este lerészegedek örömömben, mert olyan dolgot sikerült elérnem, amit eddig még soha korábban(próbáltam párszor) és amit nagyon sok embernek szintén nem sikerült :\
OSX Snow Leopard rendszeren CrossOver Games segítségével sikeresen el tudtam indítani a Lotro-t.
Mivel az előfizetésem már kb. 2 éve lejárt(F2P-re várok) így egy trial accot csináltam. Azzal léptem be és sütöttem pár screenshotot.[A screenshotokon ablakos módban megy a cucc, de gond nélkül megy fullscreenben a monitorom natív 1440x900-as felbontánán is]
A gépem sajnos elég gyengusz(1GB ram, 8400GS kártya 256MB vRAM), ezért a lotro low grafikán van. Így kis cacheelés után szo-szo használhatóan fut.
Jogos a felvetés, hogy megéri-e a becslésem szerinti 50%-os teljesítmény estét a windowshoz képest, de valahogy azt kell mondaom, h igen, mert a lotroból én ki-be lépkedek egy nap és mindig átbootolni, h netezzek, e-mailt írjak,fogadjak, zenéthallgassak, msn,skype akármi akkor bizony megéri ezt + figyelembe kell venni, h az OSX erőforrásígényesebb, mint az xp, hiszen kb. 6évvel újabb OS azt hiszem és sokkal fejlettebb és a gépem is alulról teljesíti a követelményeket hozzá(1GB ram, ugye).
Ha sikerül 1-2GB ramot beszereznem, akkor azt hiszem tapintható lesz a teljesítmény ugrás.
Néhány s/s:
http://img257.imageshack.us/img257/8169/screenshot20101031at749.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/8169/screenshot20101031at749.jpg
http://img243.imageshack.us/img243/8476/screenshot20101031at724.jpg
Elnézést, hogy regényt írtam, de remélem akár néhányotoknak ill. akár osx használó ismerősötöknek ez jó hírként tud szolgálni,hogy IGEN, megy osx alatt használhatóan a lotro.
Ha valakinek segítség kellene esetleg vagy ilyesmi, akkor kereshettek bátran, azt hiszem tudok segíteni :)
Üdv,
-
foxxi #7330 Mit nem lehet azon érteni hogy nevetséges az euro? Ki az a hülye aki pölö COD új részét megveszi digitálisan 60 euroért ( több mint 16ezer forint ), mikor más helyen ( akár US, vagy dobozos) kijön 10ezresből. Érted?!
Az meg hogy nem ment eu-ban a szekés alapból felveti az itemshopos megoldást, ez is tiszta kell hogy legyen, vagy bezárnak. Nem neked jegyeztem meg a dodo-t mivel fórumon nem csak ketten olvassuk a topicot és van aki nem érti.
A goldárusok pedig egyáltalán nincsennek jelen ingame linkekkel, mivel aki akarja ugyis megtalálja már őket. ( ennyi iq-ja minden csalónak van ).
Kb ennyi -
e57 #7329 Nos, az első mondatodat nem értem. A lotro árából hogy vezetted le, hogy nevetséges pénznem az euró? Engem eddig még egy boltban sem nevettek ki, ha azzal akartam fizetni.
Sajnálom, ha homályos, hogy minn vagyok "fennakadva". Biztos vagyok benne, hogy feltűnt, a lotro eddig nem volt item shopos.
Már elsőre is értettem, hogy lájftájmos vagy, nem kell minden hozzászólásodban felhívni a figyelmet rá. A trendi dodo kifejezést is értem, hogy dollár, felesleges zárójelbe megjegyezni. Én nem minden esetben vagyok híve a trendkövetésnek, így maradok a dollár kifejezésnél.
Nem kértem tőled megoldási javaslatokat, de igazán kedves, hogy törted rajta magad miattam.
A netshopos goldárusok is szokták kiabálni a webcímet. Valahogy oda is el kell jutni a csóringer játékosoknak. Kb ennyi.
-
foxxi #7328 nos ha nem is 1:1, de jól látszik hogy az euro az a pénznem ami nevetséges. És persze nem csak ennél a játéknál.
A többin meg nem értem mit vagy fennakadva, mivel eddigis minden itemshop-os rendszer kb ezeket az "extrákat" nyujtotta/ja pénzért. Itt csak a trendkövetésről van szó. Ja és egyszerü a megoldás: ha nem tetszik az üzleti modell akkor fizettél volna elő lifetime-ot akcióban ( kb 80 dodo ( dollár ) volt ami lófax, vagy feledd el a játékot és keress mást, vagy menj amcsira ( amit tettél ). Szóval a megoldás megszületett, a háborgás tovább felesleges.
A goldárúsok eddig is voltak, végig amióta a játék elindult, csak már nem az a divat ( jóideje ) hogy a chaten ordibálnak, hanem netshop szinten árulják. Kb ennyi. -
e57 #7327 Nem az 1dolár = 1 euró a legnagyobb gond. Hanem amikor az US full kliens 34 dollárba került, akkor az EU full kliens 50 euró volt. Ez azért mégcsak nem is 1:1 arányú átváltás.
De nem érdekel, én az USen is jól elvagyok. Nincs PvP, a mobok, meg minden időzónában ráérnek.
Egyszerűen belbosszant, hogy a rendszert megvette egy pénzéhes csürhe, és szétcseszi. Mi az hogy pénzért minden statra adunk +10-et???? Mint egy rossz koreai játékban. Meg szintén pénzért craftra kritet? Nem hiszem, hogy a deedsből szerzett TP ezekre is futja.
Mondjuk még nem láttam, de biztos majd a goldárusok is elkezdenek kiabálni a csetbe. -
foxxi #7326 Nos igen.. a legtöbb zűr az a 1 dollár = 1 euro, mizériából fakad, ami valjuk be marha nagy lehúzás és átbaxás... De ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. A TP-ért pedig a jelenlegi állás szerint röhögve tudsz mindent unlockolni, tehát ezt is jól elcseszték. De ha pontos infók érdekelnek ajánlom a lotro-europe.com community-ét. Ott lehet sírni és röhögni is szép számmal -
#7325 -
Walkyre #7324 Duillond
Quest Giver: Gloreniel (24.51S, 93.08W Ered Luin)
Location Emote
24.6S, 92.4W Duillond /look
23.9S, 92.5W Duillond /hail
24.1S, 93.2W Duillond /eat
24.1S, 93.0W Duillond /dance
őszi fesztivál leírás -
e57 #7323 Ha nem fizettem volna érte, engem sem izgatna, legfeljebb bele sem kezdenék.
Csak én megvettem az alapot, meg az összes kiegészítőt. Látom a novemberi patchben már azok is elérhetőek lesznek freevel. Persze a free azt jelenti, hogy unlockolhatod turbine pontért.
Már egy ideje fizetem az előfizetést, ami szerintem egészen korrekt 10 dollár/hó (mai áron 1900Ft/hó). Ennyit továbbra is ráköltenék. Az sem érdekelne, hogy másoknak olcsóbban jön ki ha gazdálkodj okosant játszanak a turbine pontokkal. Viszont az hogy az eddigi 1900Ft-ot felemeljék 2800-ra. Na abból köszönöm nem kérek.
Kíváncsi leszek EU verzió hogyan kezd, milyen árakon. Codemasters eddig sem volt szégyenlős az árazásban. Éppen ezért kezdtem US-en.
-
foxxi #7322 Nem, az Eu-val játszunk Bár én nem vágom hogy drágább lett e havi előfizu, mivel nem fizetem -
#7321 Most vettem fel 3x, de fingom sincs hozzá.Senkivel nem tudok beszélni és semmihez nem tudok nyúlni. -
e57 #7320 Jól logikázom, hogy ti is az US változatban játszotok? Mivel EU még mindig nem ingyenes.
Más téma....
Számítottam arra, hogy az ingyenes változat drágább lesz, mint az eddigi fizetős, és így is lett.
Megdöbbenve látom, hogy a 3 havi előfizetés az eddigi 30 dollár helyett 42 dollárárt van.
Nekem kb nov 17-én jár le az előfizum, és most nem tudom mit csináljak. Az előfizetési tervben még mindig 30 dollárért van feltüntetve, de nem tudom, hogy a számlázáskor nem e-42-vel számolnak. 42-őt nekem nem ér meg. Eddig kimondottan egy olcsó játék volt, de most hogy ingyenes lett nagyon drága. A Turbine pontokkal meg nem vagyok hajlandó szarakodni. Küldöm a havi díjat, de hagyjanak békén az ilyen napi ajánlatokkal, meg kereskedő trükkökkel. -
foxxi #7319 Ez a quest egy undormány.... Jobban jársz ha másikat csinálsz :) pölö a kocsma runt, na az fun -
#7318 Trialban nem lehet minden küldetést meg csinálni?
Ehhez a feladathoz nem találom a megoldást....
-
Kheled #7317 pl nemkell unlockolnod a területeket eriador területén és tuti hogy fognak válaszolni.mert pár ismerősöm is ugyanigy járt.és vkinek már aznap válaszoltak is és kapott egy újat -
#7316 Lenne egy kérdésem, megvan eredetibe valahol a polcon a LOTRO ,de nem tudom se a felhasználó nevet se a pass-t, ha irok levelet akkor kiadják vajon ? Mellékelek cd-t kulcsot mindent. És még egy kérdés, ha megvan a az alap kiadás mennyivel több mindent kapsz mint a free,mert ha semmivel akkor nem szenvedek -
#7315 -
foxxi #7314 Erőlködés nélkül meg lesz kb mindened -
#7313 A többit játékbeli pontokból tervezem. -
foxxi #7312 Best! -
#7311 Megrendeltem:
-
e57 #7310 Nekem a fullos US verzió, high res kliens telepítve 13,7 GB
-
Vardar #7309 Sziasztok!
Most, hogy mindjárt él nálunk is a f2p, szeretném kipróbálni a játékot. A kliens program 9 giga, de mennyi lesz ez feltelepítve? Tudom, n00b vagyok, de a lotro-wikin nem találtam meg. -
Nephin #7308 Egyszer kényszerből egy hónapig low grafikán játszottam: mintha egy másik játék lenne. Igaz, hogy kevesebb a gépigénye (bár nem olyan nagy alapból sem, szerintem), viszont a vizuális minőség nagyon leromlott, a víz például konkrétan egy szürke massza lett. Borzasztó volt, főleg, hogy előtte ultra highon játszottam... A lotro tipikusan az a játék, ahol nagy a különbség a low és az ultra high vagy high grafika között. Az utóbbi kettő egyszerűen lélegzetelállító, a legszebb MMO még majdnem 4 év után is. DX 10 vagy 11 alatt ez fokozottan igaz. -
#7307 Amugy ha nem telepitem a High texturakat mennyivel gyorsabb a jatek? es mennyit romlik a grafika? -
#7306 Szerintem erdemes lessz bar meg nem jatszottam a jatekkal de a kiegeszitoket pl. nem tudod hasznalni de a jatekba gyujtott pontokbol meg lehet azt is venni ha jol tuddom:D -
#7305 Érdemes játszani a free lotroval? vagy annyira elcseszték,hogy csak ha fizetsz akkor van értelme ?