Daemon tools 4
-
keeper2 #942 Y ide kábel? :)
A bekötése nagyon egyszerű, simán rákötsz egy tápkábelt, valamint egy ide kábelt, csak az ide kábel vége nem az alaplapi csatlakozóra kerül, hanem a kártyáéra. Nem kell semmi különöset állítanod, még ha vinyót kötsz rá, akkor sem, kivéve, ha netán valamelyik raid sort akarod előállítani, de az már más téma. Windows alatt viszont fel kell telepítened a kártya driverét (azért, vannak olyan típusok, pl. az enyém, ahol nem külön .exe fájlos telepítő van, hanem az eszközkezelőben nekem kell megmutatni a helyét a driver fájloknak). Ezután megjelennek a meghajtók, és kész is vagy. Az írás minőségét nem befolyásolja semennyit, sőt, én eddig azt tapasztaltam, hogy, ha nagyon leterhelt volt a hálózati kártyám, úgy, hogy egyszerre igen sok címre/~ről megy adat, akkor a nero cdspeed olvasási grafikonja igencsak gyalázatos minőségűnek tünteti fel az írás minőségét (persze, attól még tökéletes az írás, csak éppen az olvasás lett igen gyenge), ellenben raid alatt sokkal szebb olvasásképet ad, tehát feltételezhető, hogy inkább csak pozitív hatással van az írásra is.
Nekem kouwell 571B raid kártyám van, ez tutira kezeli az optikaiakat is, csak két probléma van vele: egyrészt, mivel már kb 3 éves, nem valószinű, hogy még beszerezhető lenne, másrészt, jelenleg nincs, és nem is valószinű, hogy lesz hozzá 64 bites driver, vagyis 64 bites windowsokon nem telepíthető fel. Mindenesetre, a chipsetje sil0680a.
Reaper: a konfigjaink eleje (mármint a listádban) úgy tűnik, totál egyezik :)