2115
Daemon tools 4
-
Peti1 #954 kipróbáltam egy másik játékot:
Trackmania Sunrise eXtreme - ha jól tudom Starforce 3.6.10.03 sajna nem ment
viszont a Prince Of Persia The Two Thrones - Starforce 3.6.10.06 megy
lehet, hogy a Trackmania azért nem megy, mert régebben Daemon-nal próbálkoztam emulálni, és valahova biztos beirta magát a registry-be, és ezért nem megy.
sokáig ellenőrzi a védelem, és aztán licensed key-t kér.
nincs valakinek vmi ötlete? -
keeper2 #953 Mivel itt már nem kell letiltani az optikaiakat, talán kiírva is lehet próbálkozni. Amennyiben nem talál ide-s optikait (mert mind raid-en van), úgy olvassa a raid-ről. Pl. ezért "fanyalodik" a scsi-s daemon-ra is, ha nem találja ide-s társát. -
Jöhetne már egy 3.07.13-as SF-es game és akkor tudnátok tesztelni.
Ja de mibe mountolnátok be mert irják hogy daemon nem fogja emulálni? -
Peti1 #951 beraktam a RAID-vezérlőt (a múlt héten sajnos nem került rá sor), és nekem is elindul a Starforce 3.6.10.06-os game.
mindjárt kirpóbálok még egy SF-et. -
zoltang #950 Találtam egy érdekes cikket: (http://www.copybase.ch/Cb/PHPV2/News/Comments.php?Id=335)
"Phönix aus der Asche
Veröffentlicht am 27.01.2006 um 02:36 Uhr
Wie die letzten beiden Tage im DAEMON Tools Forum zu lesen war, wird es wohl keine nächste Version des beliebten Aray-Scanners geben. R!Co erklärte hierzu, daß eine Weiterentwicklung unwahrscheinlich sei, da es an Zeit und Motivation mangle. Seine Gründe hierfür sind verständlich, und überraschend erfreulich. R!Co hat ein neues Projekt in Angriff genommen, einen noch im nächsten halben Jahr erscheinenden Kopierschutzscanner aus dem Hause Daemon Tools.
Somit wird man auch in Zukunft nicht auf R!Co's schnelle und genaue Scanroutinen verzichten müssen."
Röviden:
Aray-Scanner-t nem fejlesztik tovább. A következő fél évben megjelenik egy új fejlesztésű védelem-scanner a Daemon Tools-tól. -
zoltang #949 Nem próbáltam még a wint telepíteni így a cd-ről. A bootolás alatt kiírja mi van rákötve a kártyára (2 opti.). Lehet tényleg működne a telepítés is. -
keeper2 #948 Thx a driver lelőhelyért. A poén, hogy én már néztem ezt az oldalt, de akkor még nem volt ott ez a driver (mint írja, tavaly decemberben került fel), csak annyit találtam, hogy az xp alapból kezeli ezt a chipet (gondolom az alaplapra integráltra gondoltak, illetőleg, valami, ha mégsem... esetre felkészülve volt is egy driver, amivel persze semmire nem ment a gép.
Mindenesetre, nem tudom, tényleg ki is próbáltad-e a win telepítést raid kártyáról, azért írtad, én még sosem próbáltam, sőt, még dos alatt sem próbáltam őket, bár, a vinyókat tudta kezelni raid kártyáról dos alatt is, ami arra utal, hogy ott működnie kellene mindennek telepítéskor (valószinűleg ezért van, hogy az alaplapi vagy kártyás raid-ek is olyan sokáig tökölnek az eszközök felismerésével dos alatt, mivel így tudják prezentálni a dos-nak használatra. -
Newfronter #947 Grat!
-
zoltang #946 Beszereztem egy Sunix 3710-est. Működnek az optikaiak is a silicon driver telepítése után. (Ha a win.-t telepíteni akarom a cd-ről, akkor dughatom vissza az optikaiakat az alaplapi IDE-re.)
Mostmár megy a cd/ dvd lehúzás nélkül, DT4.03-al: a GTR (sf3.4, v1.5), az X3 (sf3.5, v1.3), a GTL (sf3.6, v1.1). Remélem az sf 3.7xx-es sorozat is fog menni így, esetleg az új DT4-el párban. -
zoltang #945 A kártyádon SIL 0680A chip van. Ezen az oldalon a típust kikeresve, majd a driver sort kiválasztva már van 64bites Linux és XP / Server 2003 64bit alá is illesztőprogi. -
zoltang #944 Köszönöm az infot!
Az y kábelt úgy értettem, hogy nálam a dvd olvasó és az dvd író/olvasó egy IDE kábelen van (3 végű), ami az IDE 2-re megy jelen állapotban.
Az általam nézett kártya is (sunix 3700) Silicon Image sil0680 chippel szerelt, és a boltban mégse vitte az optikaiakat (bár a leírásában benne van, hogy tudja kezelni). -
ja ja jajaja :D -
keeper2 #942 Y ide kábel? :)
A bekötése nagyon egyszerű, simán rákötsz egy tápkábelt, valamint egy ide kábelt, csak az ide kábel vége nem az alaplapi csatlakozóra kerül, hanem a kártyáéra. Nem kell semmi különöset állítanod, még ha vinyót kötsz rá, akkor sem, kivéve, ha netán valamelyik raid sort akarod előállítani, de az már más téma. Windows alatt viszont fel kell telepítened a kártya driverét (azért, vannak olyan típusok, pl. az enyém, ahol nem külön .exe fájlos telepítő van, hanem az eszközkezelőben nekem kell megmutatni a helyét a driver fájloknak). Ezután megjelennek a meghajtók, és kész is vagy. Az írás minőségét nem befolyásolja semennyit, sőt, én eddig azt tapasztaltam, hogy, ha nagyon leterhelt volt a hálózati kártyám, úgy, hogy egyszerre igen sok címre/~ről megy adat, akkor a nero cdspeed olvasási grafikonja igencsak gyalázatos minőségűnek tünteti fel az írás minőségét (persze, attól még tökéletes az írás, csak éppen az olvasás lett igen gyenge), ellenben raid alatt sokkal szebb olvasásképet ad, tehát feltételezhető, hogy inkább csak pozitív hatással van az írásra is.
Nekem kouwell 571B raid kártyám van, ez tutira kezeli az optikaiakat is, csak két probléma van vele: egyrészt, mivel már kb 3 éves, nem valószinű, hogy még beszerezhető lenne, másrészt, jelenleg nincs, és nem is valószinű, hogy lesz hozzá 64 bites driver, vagyis 64 bites windowsokon nem telepíthető fel. Mindenesetre, a chipsetje sil0680a.
Reaper: a konfigjaink eleje (mármint a listádban) úgy tűnik, totál egyezik :) -
Rolesz #941 Silicon Image Ultra Ata 133 nekem ez van sokat xaroztam vele de már megy!Sp1 xp vel nem igazán akart! -
zoltang #940 Mai nap néztem a boltban egy Sunix 3700 PCI IDE RAID vezérlő kártyát [info].
A leírás szerint tudja kezelni az optikai olvasókat (cd, dvd stb.) is. A boltban kipróbáltattam biztonság kedvéért a kártyát és nem ment vele az ottani gépen a cd/dvd, így nem vettem meg. Más boltban eleve azt mondták, hogy biztos nem fog menni, az ilyen kártyákat a merevlemezekhez terveztek.
Tehát akinek van ilyen kártyája és működik a rákötött cd/ dvd-vel is, az írja már be a kártyája típusát.
-
illetve az emlitett 5.25-ös rack usb-s, amibe azt raksz amit akarsz. -
zoltang #938 Akkor, csak annyi a dolgom, hogy a pci vez.kártya egyik IDE csatlakozójára rádugom pl.: egy y IDE-kábellel a két optikaimat? Kell valamit állítani a kártya szoftverével is? A win-ben szépen meg fog jelenni (mint eddig) a két meghajtóm, de az SF nem érzékeli. Nem befolyásolja az írás stabilitását/ minőségét, ha ezen a kártyán ül a dvd/cd író? -
nem a winyó hanem az író usb-s -
keeper2 #936 Mint írtam korábban, nekem is meg a 3.6.10.06 raid kártyával. Szerintem totál kártya független a dolog, az a lényege, hogy raid-en legyen az optikai meghajtó, mert az a sf számára kb annyira látszik, mintha lehúztad volna a kábelét.
Azt nem értem, miért hatásos a rack módszer? Ha jól értem, feltelepíted egy usb rack-es vinyóra, amit késöbb lehúzhatsz, ha nem akarsz használni (ennyi erővel a sata 2 is ugyanolyan jó, csak nem mindenki szeret turkálni a gépében állandóan)
Viszont, indításkor a sf ellenőrző megállapítja, milyen ide optikai meghajtóid vannak, és ha talál bármit, akkor azok valamelyikéről próbálja meg beolvasni az ellenőrzendő részeket. Tehát, akkor miért jó, hogy van-e usb-s vinyód? Attól még ugyanarról a meghajtóról akarja ellenőrizni a lemezt. Ha rossz az okfejtésem, akkor kérném, korrigáljatok. -
Most még nem kell huzogatni. de előbb vagy utobb kelleni fog (szvsz).
Rack-kel meg nem csak egy eddig hányattatott sorsu ezsközre vagy utalva, hanem egy végleges fizikai megoldásra. Mellesleg számtalan további előnye is van a külső rack-eknek... -
Ha ugynannyi akkor minek rack ,raid-re csak rádugod azt kész nem kell huzogatni sőt rámegy még 1 ide csati az meg + két vinyo még tehát jobb mint a rack. -
de mér rédeztek tik?:DD
Ugyanannyiért kaptok külsö usb2-es rack-et. Azt meg menet közben kihuz/bedug.
Hm? Nekem bevállt. játszani akarok kihuzom, játék után írni akarok, bedugom. Ennyi az annyi. -
kétlem erősen, hogy elbánna :D -
zoltang #931 Software: World Racing 2
Copy protection: Starforce 3.6.10.3
Kíváncsi volnék, hogy ez a PCI IDE vezérlő "elbánik-e" a teljes 3.7-es sorozattal is.
Lehet érdemes lenne/ lesz beszerezni egy ilyen kártyát?
Bármely optikai olvasót is támogató vezérlőkártya jó, vagy típusfüggő?
(Akinek van ilyen kártyája és működnek az sf.-s játékok vele, az beírhatná a kártyája típusát.) -
Newfronter #930 Hát a StarForce az nem király 
-
Rolesz #929 Emberek megy úgy hogy Raidre ráküldöm a cd meghajtókat!!
World Racing 2 ben!nem tudom milyen verziószám Starforce de az!Király! -
Ja akkor sorry. -
zoltang #927 Nekem nincs RAID PCI vezérlőm. :) -
Ja értem akkor szedjed le és majd majd ha jön patch teszteld. -
zoltang #925 De a The Stalin Subway Starforce 3.7.12.01 védelme frissülhet először a kérdéses 3.07.13-ra. -
The.Stalin.Subway simán megy tesztelve van többen irták már nforce-on én is tesztelem kb 30 perc de tuti megy. -
Szerintem sem SF3.7-re frissít az az update, én is kipróbáltam.
Majd ha lesz olyan game ami 3.7-est használ, akkor tudjuk meg pontosan mi is a helyzet. -
hát akkor csakis a Stalin Subway az utolsó esély... -
keeper2 #921 Hát, a gammában nem találtam, gondoltam, a system32-ben lehet a drivere, így megpróbáltam ott is végigfuttatni, de nem segített. Amúgy, a sf update nem túl sokat tehetett, lévén, nem kért még újraindítást sem. -
zoltang #920 Esetleg ez:
The.Stalin.Subway.GERMAN.SFCloneDVD.for.[www.torrent-base.dl.am].rar [3.13 GB]
A kód valószínű: www.torrent-base.dl.am
torrent
Amúgy a torrentek lassan indulnak be. Várni kell míg megjelennek a "többiek". -
hát köszi, dehát ez nem akar jönni :(
meg sem mozdul...ezt útálom a torrentben...pff -
zoltang #918 pl.: The.Stalin.Subway.GERMAN.SFCloneDVD-MAX [4.31 GB]
torrent link -
hát az A-Ray Scanner v2.0.2.3-mal a mappát jelöld meg, hogy abban keressen, és nem csak az .exe-t szokta úgy megtalálni
amúgy szerintem is, Stalin subway kellene, csak nemtom honnan =/ -
zoltang #916 A The Stalin Subway-t (Starforce 3.7.12.01) próbáld ki! -
keeper2 #915 Kipróbáltam, SF 3.6.10.06 tökéletesen megy, ha az optikaiak raid kártyán vannak. Azután megpróbáltam még azt is, hogy a sf weblapjáról lehúztam a legújabb sf update-et, amit felraktam. Ezután is ugyanúgy elindult a program, viszont direkt csináltattam egy rendszerinformációt is, amiben továbbra is a 3.6.10.06 karaktersorozat szerepelt, így ez arra enged következtetni, hogy továbbra sem 3.7 a driver. Nincs valami progi, ami kiírja azt, hogy a betelepített driverek milyen verziójúak? Mivel pl. az a-ray az azt nézi, hogy a telepített progi .exe fájljai milyen verziójúak.