• mainruler
    Csigavér. Rugaszkodj el attól a tévképzettől, miszerint ha valaki megkérdőjelezi az elméleteid helyességét, akkor téged kérdőjelez meg és a továbbikaban ez akkor már személyes bosszú.
    Szenvtelenség, objektivitás. Nyugi!

"Oké, tehát szimplán lefikázod az egész mai természettudományt."

Nem. A fontoskodó, szűklátókörű emberi mentalitást hmm...fikázom, ha neked úgy tetszik.
    Valamiért oly fontosnak képzeljük magunkat, hogy már-már azt hisszük (esetedben úgy látom nemcsak már-már, de javíts ki, ha tévednék, elnézést akkor) semmi sem létezik, ha mi nem tudunk róla. Odalent szinte semmi sem létezik, mert mi nem láttuk. Statisztikailag sem létezhet. Tehát nem létezik.
    Ha beszélhetünk a diskurzusunknál magas lóról, akkor nem nekem kéne onnan leszállnom, de természetesen nem a kettőnk relációjára gondoltam itt és most.
    Pökhendi, gőgös emberi ostobaság.
    És az isten szerelmére: Ne vedd személyeskedésnek. Ez a mentalitás uralja a mai világ szinte elöprő hányadát és a legkevésbé a te hibád, hogy így szocializáltak. A továbbiakban a személyeskedés vádjára nem válaszolok.

Tovább.
    Misztifikálnék?
    Ki használja a "lokális gradiensek", "adaptív térkép", "molekuláris mechanizmus", "normáleloszlás" fogalmakat?!
    A tudomány szent liturgikus kifejezéseit?!
    Kyrie Eleison!
    Tudod, én is foglalkoztam biológiával vagy tíz évig, de szántszándékkal nem használok többé szent szövegeket.
    Nem elég, ha a hitetleneket elintézed egy "holisztikus maszlaggal", mert szélsőségbe estél barátom. Elértél arra az állapotra, amikor a tudomány vallása már nem keres valódi példát a világ jelenségeire, mert elégségesnak tartja a statisztikai igazolást ("Az a kis robottengeralattjáró lehet, hogy még csak nagyon kis százalékát látta az egésznek. De mindig ugyanazt látta. Akkor már ugyan legyünk annyira földhözragadtak, hogy tételezzük fel, hogy a tipikusat látta. És ennyi bőven elég, innen logikai bizonyossággal lehet következtetni az egészre." El se tudod képzelni, milyen bizarr ilyen kijelentéseket elolvasni!). Ez a SZINTETIKUS gondolkodás. Hiába is fejtegetném a továbbiakban, nem értenéd, hogy miért szörnyű ez. Ezért olyan szörnyű. :))

Oldalakat írhatnék még válaszként, de felesleges. Újra és újra ugyanoda térünk vissza, körbejárunk. Azért a végére legyen még valami:

"A fene se hisz a tudomány szentségében, a biológiában pláne nem, pontosan tudom, mennyire esetlegesek az ottani elméletek, ellenőrizhetetlen kulimász az egész. De az óriáskalmárok mérete speciel NEM egy "elmélet", hanem statisztikai kérdés, és elég jól eldönthető."

Nem látod az őrületes ellentmondást a szövegben?