130/80
  • hykao #157
    Jó lenne tudni, hogy gyógyszerek nélkül vajon mennyi lenne...de van egy olyan érzésem, hogy egy komolyabb fogyás, és rendszeres - nem megerőltető - mozgás, sportolás sokat segítene. 170 centihez 90 kiló túl sok. Ha nem sportolsz, akkor kb. 20 kiló felesleg van rajtad...valószínűleg kevesebbet, és máshogy kéne étkezned, többet kéne mozognod...

    Azon is csodálkozom, hogy téged 20 évesen elkezdtek bétablokkolóval tömni...egy normális orvos elsősorban életmód beli változásokat javasol, és jobban utánanéz mi okozhatja a magas vérnyomást - ilyen fiatalon, és ha szemlátomást a páciens erősen túlsúlyos.

    Azt javaslom figyelj sokkal jobban oda az étkezésedre. Soha ne edd túl magad (mindig maradj egy kicsit éhes, még férjen beléd a kajálás után 30 perccel is, mert az érzés csalóka lehet egyből étkezés után...) Sokkal többet mozogj, lehetőség szerint kezdj kondi edzésekre járni, de ne erőltesd túl magad, főleg eleinte, és az edzésed ne tartson tovább 1 max 1.5 óránál (úgy, hogy nem pihengetsz hosszú percekig közben).

    Ezen kívül sétálj minél többet! Napi egy óra séta csodákra képes! Ha a túlsúly miatt ez túl megerőltető lenne, akkor fokozatosan szoktasd hozzá a tested! Kezdd fél órával, majd fokozatosan növeld az időt, végül - hónapok múlva, amikor már kicsit megerősödtél, a testzsírszázalékod csökkent - lehetőség szerint ne sík, hanem kissé dimbes-dombos terepen sétálj. Ha munka stb. miatt ez lehetetlen, akkor legalább hétvégén! (bár az egészséged az első...és napi egy órája mindenkinek kell legyen az egészségére...)