archkoven#65
"Viszont egy valami nem változott most sem, a Kapcsolati tőke... és ez nem a szegény emberek ismérve..."
-Én azért megfordítanám a dolgot: nem azért van az gazdag embereknek kapcsolataik mert gazdagok, hanem azért gazdagok mert vannak kapcsolataik, és ezekért a kapcsolatokért nagyon keményen megdolgoztak az évek folyamán.
Ahhoz, hogy kapcsolatokat tudjál kialakítani, bizony rátermettség, tehetség, elszántság, extrovertáltság stb. kell.
Semmi képpen nem akarom magam Gates-hez, Soroshoz hasonlítani, hisz soha nem fogom egy parányi kis töredékét sem elérni annak amit ők elértek, de én magam is üzletelek (soha nem dolgoztam és valószínűleg nem is fogok) azt elmondhatom, hogy a kapcsolatokon nagyon kell dolgozni, nem jönnek maguktól, tudatosan kell kialakítani a kapcsolatokat és neked is kell valamit tudni adni cserébe, hogy komolyan vegyenek, soha senki nem fog odajönni hozzád és elmondani, hogy éppen mivel keresi a pénzét és csak a két szép szemedért bevenni a dologba téged is, csak akkor ha érdeke fűződik hozzá, sőt szóba sem állnak veled. Vannak akik ebben sokkal jobbak mint én, nekik jobban megy mint nekem, és nem azért mert szerencsésebbek.
Sokan azt hiszik, hogy ha sok pénz kerülne a kezükbe akkor tudnának vele mit kezdeni. Ez egy baromság. Ahhoz, hogy a pénzzel tudjál mit kezdeni folyamatosan benne kell lenned a dolgokban, folyamatosan ezen kell járjon az agyad, különben csak elherdálod. Ugyan ez igaz a kapcsolatokra is, dolgozni kell rajtuk, mert nem jönnek azok csak úgy maguktól. Még akkor sem ha esetleg örököltél egy nagyobb vagyont. Akkor csak azokat fogod vonzani akik ki akarnak forgatni.
Egyébként meg csak hitegesd magad nyugodtan, hogy ők beleszülettek a gazdagságba és a kapcsolatok is csak úgy jöttek a maguktól, kell lenni ilyen embereknek is, ők osztják a szórólapot a metróban, vagy sunyítanak a monitor mögött amikor rossz napja van a főnöknek.