• [NST]Cifu
    #99
    Gyors ellenőrzést végeztem. Két magyar előadó zenéi merülnek fel nálam halgatás szempontjából, az egyik Ákos, a másik pedig egy helyi kis csapat, a Razzia. Mindkettő esetén eredeti CD-ről van szó. A Razzia CD-t baráti segítséggel hozták össze kb. két-három éve, és egy ezresért árulták az ismerősöknek. Nem sajnáltam tőlük a pénzt, kedvtelésből, hobbiként zenélnek, mégis jobban bejön személy szerint, mint Zséda vagy bármely egyéb "neves" magyar előadó.

    Egyébként most Rammstein-t hallgatok, ugyan .mp3, de az eredeti CD-ről lett lerippelve, amely szintén a polcon pihen. Azért sem sajnáltam a pénzt.

    Ugyanakkor a fentieket olvasva bennem is erősen negatív érzelmek tódulnak fel. Mi a frászt akar ez a pár önjelölt sztárocska? Kezdjenek el zenét csinálni, és tőlük sem fogom sajnálni azt a párezer forintot. Ha egy fogorvos rosszul látja el a páciensét, ha egy boltos rossz árút ad el a vevőinek, ha egy mesterember rossz munkát végez, akkor a többség nem viszi hozzá a pénzét. Ezt a fenti magamutogató szerencsétlenek nem tudják elfognadni (óóó, jaj, milyen igazságtalan a világ!), úgyhogy most nekiállnak a fáljcserélőket szapulni, mintha ők lennének a felelősök.

    Csatlakozom az elöttem szólokhoz: én sem károsítom meg egy fillérel sem a magyar "sztár" zenészeket. No persze többségük amúgy sem érdemelne meg egyetlen fillért sem a "munkájáért"!!!