Látom sokan akarják a családi bizniszt. :) Nekem a Supernatural az egyik favorit sorozat, de a családi biznisz dolgoktól úgy kiégtem az elején, hogy az eszméletlen. Pont ez a nagy apokaliptikus összkép adta meg a színvonalt, még ha nem is volt tökéletesen kidolgozva. Első két évad nem volt rossz, bírtam az írók humorát, rejtett poénjait, de igazából céltalan volt, az ilyen "minden részben más sztori, semmilyen kapcsolat nincs" dolgokat kevésbé komázom. Az utóbbiak témája meg szerintem kellően nyitott ahhoz, hogy olyannak képzeld el, amilyennek akarod. Pont ez a jó benne, saját magad alkothatod a háttérsztorit. Sok esetben pont ezért tartok jobbnak egy könyvet, mintsem annak megfilmesített változatát. Az utóbbi évadok töltelékrészei is ettől lettek zamatosabbak szerintem. Itt van az 5x08 "Triksztör" rész, szakadni lehetett az agyament baromságokon, jó rész volt, aztán a végén ahogy odarakták Gabikát még ütött is és vitte a sztorit. Nem volt tökéletes évad, közel sem, egy ilyen háttérsztori alaposabb tervezést, nagyobb költségvetést igényelt volna. Ettől függetlenül ez a sorozat szerintem a 3. évadtól lett igazán jó, az utolsó évadok emelték ki a nagy átlagból. Mert tetszik vagy sem, a Supernatural egy nulla volt az elején. Lehetett szeretni, én is szerettem, de ettől még n+1 tucatsorozat volt, ráadásul elég bénácska. Ezért akarom annyira elkerülni a családi biznisz monoton és céltalan mivoltát. Így vegyítve egy nagyobb témával/céllal viszont már a töltelékrészek is szerethetőbbek váltak.