• dronkZero
    Na, egy kis élménybeszámoló... Reggel tízkor jött le, este kilencre befejeztem, szal kicsit rövid volt, de qrvajó!
    2500+ Barton, 1G RAM, 9600XT szar gépemen teljesen jól futott minimum grafikán, csak az Ep.IX-ben a sűrű aljnövényzetben szaggatott kellemetlenül.
    Nagyon fasza játék, ezt előre leszögezem, nehogy az jöjjön le, hogy csak fikázni akarom. Együltömben végig "kellett" játszanom, szal azért az jelent valamit... Azért leírok pár dolgot, ami szerintem egy kicsit jobb is lehetett volna.
    Amivel kisebb bajom van, az az, hogy lovagolni illetve íjjal lődözni nemigen van lehetőség, Ray-jel sokszorta többet kell hentelni. Nyugodtan hagyhatták volna Billy-t is egy kicsit elszabadulni...
    Az elején nagyon megijedtem, hogy egy Chrome engine-t lebutítottak egy folyosós HL/Quake szinre, de aztán a későbbi pályák hál' istennek sokkal tágasabbak.
    Az előzetes infókban említették, hogy a lovak teljesen különbözőek lesznek. Na, én semmi ilyesmit nem vettem észre. Mindegyik egyformának tűnt, és sajnos még mindig úgy működnek, mint pl BFben a dzsip. Nyomom a gázt, kanyarodok, rányomom a nitrót... Na jó, ugrani is tud, azt kocsival nem lehet. Nagyon várok egy olyan játékra, ahol megpróbálják igazán lemodellezni a lovak _viselkedését_. Pl hogy megijed, nem hajlandó átugrani a dolgokat, nem megy neki a fának, csökönyös, ledob, ilyesmi. Sajnos ez ebből a játékból is kimaradt... Kár, hogy járműként tekintenek rá minden játékban a programozók...
    A játék vége nem kevéssé bugos szegény...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Első körben nem jöttem rá, hogy mit is kéne csinálni a víztárzóval, megpróbáltam körbefutni a falon az ágyúhoz. Amikor a ház hátsó oldalánál jártam, a hátsó ajtón kijött egy csóka. Lenyilaztam, és befutottam a nyitott ajtón. Lementem, kiszabadítottam Rayt meg Mollyt. Ök nagy hálálkodás közepette átgyalogoltak a tűzön... Ray kérdezte, hogy mi van Juarezzel, erre Billy közölte, hogy meghalt. Tényleg? Nem is találkoztam vele... :) Na sebaj. Legalább megtudtam, hogy páncélban van... Tarkónlőtte Rayt, levertem mint a taxiórát, erre lejárt az idő, amit Rayék kiszabadítására kaptam... A képernyő elsötétedett, space-re nem kezde újból az autosave-től, nem tudtam behozni a menüt, altF4-re nem reagált, kialttabolni nem hagyott, power gombot kellett nyomnom, aztán megvártam míg kilépett az XP... Második próbálkozásra megoldottam a ciszternás dolgot, mentem párbajozni a faterral. A rohadék csal, neki 6 golyója van a tárban, és ha ellőtte, elkezd tárazni a mocsok. (jobbra-balra hajolgatással elkerültem vagy 8 lövését...) Mivel tudtam, hogy fel fog éledni, addig próbáloztam, amíg fejbe nem tudtam lőni, de abból is feltámad a rohadék... :) Ezek a főgenyók már csak ilyenek... :) Olyan is volt, hogy el akartam menteni Ray utolsó lövése előtt, előjött a menü, és a képpel együtt elfeketedett. Szal a végét mintha kicsit összecsapták volna...

Na mindegy, mindezek ellenére egy élmény volt, nagyon jó játék.