Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
  • Grenzjager
    #2405
    úgy tűnik elkezdődött!!! :D
    Remélem szétrohadt az egész MLSZ, jön az UEFA vizsgálat stb..... YOU-héyyy




    Ijesztő!

    Bevallom, momentán nem fogadnám fel az MLSZ jogi ügyekkel foglalkozó alelnökét, Helmeczy László ügyvéd urat a „Szomszéd kertje tényleg zöldebb?” perben (sem...) érdekeim képviseletére.

    A szövetség ugyanis hétfőn első fokon veszített az FTC Pártolói Egyesülettel szemben, amely azért ment a bíróság elé, hogy hivatalosan kötelezze az MLSZ-t arra, hozza nyilvánosságra annak a licencadó testületnek a névsorát, amely 2006 nyarán nem engedélyezte a zöld-fehérek indulását az NB I-ben.

    Ezzel az elsőfokú határozattal még nem is lenne akkora gond, ellenben azzal már van, hogy Helmeczy László a számára kedvezőtlen előjelű döntés kapcsán arról értekezik: ő a sajtót s éppenséggel a Nemzeti Sportot is felelősnek tartja a Fradi kizárásáért, mert a fránya újságírók olyan félelmetes, kemény pressziót gyakoroltak az MLSZ-re, hogy még...

    Ezután – emelte fel a mutatóujját a jogi ügyekkel foglalkozó alelnök – nem lesz könnyű licencbizottságot szervezni. Jaj, tényleg, bizottság nélkül mi lesz a magyar futballal? Remélhetőleg Helmeczy Lászlónak a jövőben nem kell ilyen furmányos feladattal foglalkoznia a focink felvirágoztatásának apropóján, hiszen egy szimpla jogi ügy szimplán elsőfokú jogi kudarcának szimpla jogi magyarázata sem jött össze, mondhatni erőt meghaladó feladatnak bizonyult.

    Azonban, ha már ilyen nagy hatalma van a sajtónak, akkor – azt a hét meg a nyócát! – azonnal tessék visszahelyezni a Fradit az élvonalba, ráadásul az asztal túloldalán a korábban a Vác NB I-es csapatában futballozó Zombori kolléga is nagyon nyújtózkodik, hogy akkor, csak úgy merő nosztalgiából a Vác-Újbudát is, mert különben olyan nyomást helyez az MLSZ-re, hogy ahhoz képest a keményre fújt kombájnkerékbelső csupán túlfőtt nudli.

    Tisztelt MLSZ-illetékesek, kedves bizottsági tagok, Helmeczy László jogi ügyekért felelős alelnök, akkor most is tessenek megijedni az újságírótól – hú, hú, hú! –, és vállalni végre valamiért a felelősséget! Peren kívül is.
    VINCZE ANDRÁS (Nemzeti Sport)