Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
-
Ezt a három faszt én sem erőltetném hidd el. Akkor most figyelj ide! Megpróbálom szépen és érthetően leírni mi az amiben te és a többi itteni ember (beleértve engem is) nem ért egyet:
Mindenki úgy gondolja (szerintem te is), hogy az utóbbi 20 év magyar labdarúgása egy nagy nulla volt, akár visszanézünk a múltba, akár nem. Jöttek sorra a magyar "szakemberek", akik semmit nem tudtak tenni, és a legnagyobb dolog az volt, egy Bicskei elmondhatta, hogy a válogatottja egy évig veretlen volt (az más kérdés, hogy hurka-gyurka csapatok ellen játszva). Eddig asszem egyet értünk.
Jött egy külföldi edző. Itt válnak el a szemléletek:
1. a te véleményed:
Matthaus nem jó edző, zsákutcába vezet minket, tűzzel vassal üldözni kell őt, nem érdekes, mit és hogyan csinál.
2. a mi véleményünk:
Figyelem! Nem vagyunk elájulva attól amit Matthaus csinál! DE! Jobban csinálja mint az elődei. Van hajtás. Van akarás. (Rijakaardot is majdnem elzavarták a Barcától mert az elején nem ment a szekér aztán...). Amit tehát mi látunk. Fejlődés van, aminek a következő lépcsője az lenne, hogy klubszinten is kedődjön valami. Csak ez nem Matthaus dolga. Ő mindent megtesz és végletekig kitartó. És mivel sajnos nincs realitása annak, hogy az általad felsorolt edzők közül bárki is idejöjjön, ezért itt kell tartani. Mindenki abban bízik, hogy egyszer beérik a munkájának gyümölcse.
Ennyi.
És végezetül annyit fűznék hozzá, hogy ne hidd azt, hogy mi irtóra elégedettek vagyunk a eredményekkel, csak látjuk, hogy elindult valami amit folytatni kell. Szerintünk ennek van jövője. Annak nincs, hogy más külföldi edzőkre várunk meg Kistelekikre bízzuk a focit.
Na! Remélem érthető és lágy voltam.