Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
-
Grenzjager #1044 A játékosok megértik a vezetőket
2005. 12. 07. 11:10
Halmosi Péter szerint van valami abban, hogy a szakvezetők pihentetni szeretnék a játékosokat, hiszen valóban rengeteg mérkőzés van a csapat mögött.
Közismert, hogy a honi bajnokság őszi szezonjának befejeztével a válogatott az Egyesült Államokba utazik, ahol három mérkőzést játszik nemzeti csapatunk. Lothar Matthäus szövetségi kapitány tervei szerint nyolc debreceni játékost akart jelölni keretébe, ám a DVSC illetékesei arra kérték a német szakembert, hogy tekintsen el Halmosi Péter, Éger László, Komlósi Ádám és Máté Péter szerepeltetésétől. Matthäus válaszként kirohanást intézett a Loki vezetői ellen, ám a játékosok megértik az elöljárók döntését.
- Annak ellenére, hogy számomra nagy megtiszteltetést jelent címeres mezben játszani, s magamtól sohasem mondanék le egy válogatott meghívót, teljes mértékben megértem és elfogadom a DVSC vezetőinek döntését, mivel a mi érdekeinket tartják szem előtt – vallja Éger László. – A magyar csapatok közül az őszi idényben a Loki játszotta a legtöbb tétmérkőzést, ráadásul, amikor bajnoki szünet volt, akkor én és több csapattársam is, a nemzeti gárdával készültünk, illetve válogatott meccsen léptünk pályára. Személy szerint több mint harminc összecsapásom volt ebben a szezonban, ami mind fizikailag, mind szellemileg nagyon megterhelt, de nem csak nekem, hanem az összes debreceni labdarúgónak szüksége van a pihenőre. Szellemileg nagyon elfáradtam az év végére, de fizikailag is fel kell töltődnöm a téli szünet alatt. Még egyszer mondom, teljes mértékben elfogadom a DVSC illetékeseinek döntését, mivel azt tartják szem előtt, hogy meg ne sérüljünk, azaz a mi érdekeinket képviselik.
Ugyanezen a véleményen van a DVSC bal oldali középpályása, Halmosi Péter is.
- Van valami abban, hogy pihentetni szeretnének bennünket, mert tényleg nagyon sok mérkőzést lejátszottunk - nyilatkozta Halmosi. - Magamtól nem mondanám le a válogatottságot, de a klubvezetés így döntött, én ezt elfogadom.
Hasonlóan vélekedett Máté Péter is, aki évek óta az U21-es válogatottat erősíti. A fiatal védő emellett szinte valamennyi Loki-mérkőzésen pályára lépett az ősz folyamán.
- Maximálisan elfogadom, amit a vezetők kérnek - mondta Máté. - Velünk kapcsolatban ők mondják meg, hogy mit kell csinálnunk, mennyit szabad edzenünk, milyen meccseken kell részt vennünk. Így döntöttek, és én ezt tiszteletben tartom, ugyanakkor hozzáteszem, ha úgy alakul a későbbiekben, megtiszteltetésnek veszem, hogy a magyar válogatott tagja lehetek.
(dvsc.hu)