Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
  • B0B0
    Nemzeti Sport, mai cikk:

Korábbi válogatott labdarúgókat kérdeztünk arról, mit szólnak a debreceniek lépéséhez, hogy a klub labdarúgói nem vehetnek részt a nemzeti csapat amerikai túráján. A volt világválogatott, Détári Lajos megkérdőjelezi a mostani túra fontosságát, a korábbi nagyszerű csatár, Bene Ferenc viszont úgy véli: a címeres meznél nincs fontosabb.

Détári Lajos, korábbi világválogatott labdarúgó:
    "Szerintem nem volt sok értelme lekötni ezt az amerikai túrát úgy, hogy még azt sem tudni, hogy januártól ki lesz a kapitány. Annak idején velem ilyesmi nem fordulhatott volna elő, mert kivételezett helyzetben voltam, ugyanis én döntöttem el, hogy hazautazom-e a válogatotthoz vagy sem. Persze, ha tudtam, mindig mentem."

Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány:
    "Egy játékosnak ma azt kell csinálnia, amit a klubja mond. Nem tudom, ennek a két válogatott mérkőzésnek mi értelme, hoz-e valamit a szövetségnek, vagy a kluboknak. Én mindenesetre megértem a debrecenieket, hiszen a nemzetközi kupaszereplésük miatt korán kezdték a felkészülést, és szeretnék elérni, hogy a labdarúgóik legalább decemberben pihenhessenek. Azok véleményét is elfogadom, akik inkább arra szavaznának, hogy ne mehessenek a játékosaik, talán jobban kellett volna egyeztetni a klubokkal, és akkor most nincs ez a veszekedés…"

Bene Ferenc, korábbi 76-szoros válogatott labdarúgó:
    "A mi időnkben ilyen téma fel sem vetődhetett! Amikor szünet volt a bajnokságban, a kluboknak el kellett engedniük a játékosokat. Ha egy futballistát a válogatotthoz hívnak, akkor oda kell mennie. Azt pedig a labdarúgó döntse el, hogy elutazik-e a csapattal vagy sem, ebbe ne szóljon bele az egyesülete. Ha nem akar menni, beszélje meg a kapitánnyal. Én semmiképpen sem mondtam volna le a szereplést, és Újpesten soha fel sem vetődött, hogy eltiltsanak minket a válogatottbeli szerepléstől."

Nyilasi Tibor, korábbi ezüstcipős, 70-szeres válogatott:
    "Annak idején is előfordult egyszer-egyszer, hogy a klubunk jobbnak látta, ha nem tartunk a válogatottal, ám a vége mindig az lett, hogy mi ott voltunk. Elhiszem, hogy néhány debreceni játékos fáradtabb, de nem hinném, hogy ez a nyolc-tíz nap olyan vészes lenne, hogy ne tudnának a válogatottal tartani. Én csak anynyit tudok hozzáfűzni, hogy pályafutásom alatt többször jártam Amerikában, és habár mindig nehezen keltem útra, mindannyiszor ugyanilyen nehezen is jöttem vissza."