2482
Magyar Labdarúgó Szövetség és a Liga topikja
  • djemba-djemba
    Ilyen mondvacsinált szar indokokat, még soha nem hallottam! "Ha egy futballistát a válogatotthoz hívnak, akkor oda kell mennie. Azt pedig a labdarúgó döntse el, hogy elutazik-e a csapattal vagy sem, ebbe ne szóljon bele az egyesülete. Ha nem akar menni, beszélje meg a kapitánnyal." - Bene jól mondja!

Mészöly egyszerűen egy buta ember...

Supka nyilatkozta, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy milyenek pl. Lamapardéknál a körülmények! Miért Debrecenben nincs kinyalva a segge a játékosoknak?

Hihetetlen... Ezért nem haladunk sehová, mert lófasz mentalitása van 1-2 embernek!
  • szanics
    Ez most tényleg röhejes.
    Baszki, mire föl akarnak ezek pihenni? Angliában egy percre nem áll meg a játék télen sem (6 forduló decemberben szünet nélkül, aztán minden tovább), de még soha nem hallottam, hogy Henry vagy a nemrég a 160 zsinórban lejátszott PL-meccsel csúcsot döntő Lampard sírt volna, hogy elfáradt.
    Pedig nekik nyáron vb is lesz.
    Komolyan: ez kurva vicces. El se rúgják nálunk a labdát márciusig, pihenjenek januárban és februárban.
    Amúgy nem hiszem, hogy erről Supka döntött Debrecenben, ő talán még a kezdőcsapatot sem mondhatja ott meg... Viszont a tulajdonoson kívül egy másik tényező a Dombi-Sándor Tamás féle gerinctelen vonal, amelyik köcsög módon nem hajlandó a válogatottba menni.
  • AnuluWork #1040
    Az persze király volt, hogy anno pl. Verebesnek lekötötték az összes akkor menő csapatot, aki hajlandó volt velünk játszani???
  • B0B0
    Patkány az!
  • [Jakuza]
    LOL.
    Meszoly hogy mer ilyet nyilatkozni ?
    Multkor meg arrol predikalt, hogy a valogatottert a kluboknak mindent megkell tenniuk.
    Meg hogy az o idejukben a valogatottsag szivugye volt az osszes jatekosnak, meg a seruleseiket is inkabb letagadtak, csakhogy mehessenek.
    Fogadom, ha valamelyik csokos haverja lenne az edzo, akkor mar lila fejjel anyazna a tuskoja a Sport1 TVben.
  • B0B0
    Nemzeti Sport, mai cikk:

Korábbi válogatott labdarúgókat kérdeztünk arról, mit szólnak a debreceniek lépéséhez, hogy a klub labdarúgói nem vehetnek részt a nemzeti csapat amerikai túráján. A volt világválogatott, Détári Lajos megkérdőjelezi a mostani túra fontosságát, a korábbi nagyszerű csatár, Bene Ferenc viszont úgy véli: a címeres meznél nincs fontosabb.

Détári Lajos, korábbi világválogatott labdarúgó:
    "Szerintem nem volt sok értelme lekötni ezt az amerikai túrát úgy, hogy még azt sem tudni, hogy januártól ki lesz a kapitány. Annak idején velem ilyesmi nem fordulhatott volna elő, mert kivételezett helyzetben voltam, ugyanis én döntöttem el, hogy hazautazom-e a válogatotthoz vagy sem. Persze, ha tudtam, mindig mentem."

Mészöly Kálmán, 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány:
    "Egy játékosnak ma azt kell csinálnia, amit a klubja mond. Nem tudom, ennek a két válogatott mérkőzésnek mi értelme, hoz-e valamit a szövetségnek, vagy a kluboknak. Én mindenesetre megértem a debrecenieket, hiszen a nemzetközi kupaszereplésük miatt korán kezdték a felkészülést, és szeretnék elérni, hogy a labdarúgóik legalább decemberben pihenhessenek. Azok véleményét is elfogadom, akik inkább arra szavaznának, hogy ne mehessenek a játékosaik, talán jobban kellett volna egyeztetni a klubokkal, és akkor most nincs ez a veszekedés…"

Bene Ferenc, korábbi 76-szoros válogatott labdarúgó:
    "A mi időnkben ilyen téma fel sem vetődhetett! Amikor szünet volt a bajnokságban, a kluboknak el kellett engedniük a játékosokat. Ha egy futballistát a válogatotthoz hívnak, akkor oda kell mennie. Azt pedig a labdarúgó döntse el, hogy elutazik-e a csapattal vagy sem, ebbe ne szóljon bele az egyesülete. Ha nem akar menni, beszélje meg a kapitánnyal. Én semmiképpen sem mondtam volna le a szereplést, és Újpesten soha fel sem vetődött, hogy eltiltsanak minket a válogatottbeli szerepléstől."

Nyilasi Tibor, korábbi ezüstcipős, 70-szeres válogatott:
    "Annak idején is előfordult egyszer-egyszer, hogy a klubunk jobbnak látta, ha nem tartunk a válogatottal, ám a vége mindig az lett, hogy mi ott voltunk. Elhiszem, hogy néhány debreceni játékos fáradtabb, de nem hinném, hogy ez a nyolc-tíz nap olyan vészes lenne, hogy ne tudnának a válogatottal tartani. Én csak anynyit tudok hozzáfűzni, hogy pályafutásom alatt többször jártam Amerikában, és habár mindig nehezen keltem útra, mindannyiszor ugyanilyen nehezen is jöttem vissza."
  • B0B0
    Még segítünk is! Szerezzetek valahol 4 heverőt! :)
  • Láma!
    igy van
  • Grenzjager
    Ettől függetlenül remélem, hogy Éger László, Halmosi Péter, Máté Péter és Komlósi Ádám soha a büdös életben nem lesz válogatott. Pihenjenek csak!!!
  • Grenzjager
    nem a Supka a görény, hanem a Szima és a mocskos maffiozó haverjai. Nem egy ukrán állampolgár mossa tisztára a pénzét a Lokit müködtető Kft-ben. Ebből lettek bajnokok.
  • B0B0
    Itt mindenben egyetértek vele, csak egyvalamivel nem: az végén lévő listából Torghelle kimaradhatna (ha már ott van az is, hogy bárhol megállja a helyét)
  • Ramore
    amennyiben elküldik Matthaust, akkor a közvélemény soha nem látott mélységben fogja lesajnálni a magyar labdarúgást úgy, ahogy van. mert azzal azért mindenki tisztában van, hogy a mészöly kiket jelölhet meg a lehetséges kapitánynak. :(
  • szanics
    Majd 21-én kiderül minden.
    Amúgy nagyon azt suttogják, hogy irtó szoros lesz...
  • B0B0
    Nem tudom, hogy örüljek vagy sírjak. Örülök mert végre elment tőlünk, de sírok mert nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz a kapitány :(
  • Láma!
    egyre jobban utálom a supkát
  • Láma!
    most akartam irni:DD
  • Ramore
    egervárit kirúgták, ahogyan az várható volt, mezey papája azonban bizonyosan összehoz neki egy újabb szaftos állást, hiszen egy ilyen nagy szaktekintélynek helye van a magyar labdarúgásban, sőt nemzetközi szinten is (Ciprus, Mali, Szaud Arábia, Malayzia)!
  • Ramore
    leterhelő ám a szerény fizetés és a kevéske bónusz elverése egy 8 általánost végzett fiatalember számra, elhihetitek. gyakorlatilag semmire sem kell költeniük, csak a munkájukra kellene koncentrálniuk, ez egy profinak nem jelenthet gondot, de egy mezeyék által felnevelt játékosnak bizony túl nagy feladat.
  • djemba-djemba
    Másban nem is nagyon tudtak...
  • B0B0
    Elfáradtak a panaszkodásban :)
  • djemba-djemba
    De qrvára igaza van már megint!

Lusta, szarházi banda(DVSC)!

• Grenzjager
    mégis miben fáradtak el ezek a nyomorultak?
  • Grenzjager
    A válogatott szövetségi kapitánya ma sajtóbeszélgetésen fogadta a média munkatársait. Az ott elhangzott érdekesebb kérdéseket és válaszokat foglaltuk csokorba.

- Tudja már, hogy kikkel indul el Miamiba a floridai túrára?
    - Magyarországon mindig érnek meglepetések, és remélem, hogy ez most is így lesz. Értem ezalatt, hogy végül olyan játékosok is elutazhatnak majd, akikre esetleg nem számítottam - legalábbis klubjuk előzetes elmondása, kérése alapján. Ez azért is érthetetlen számomra, mert számos olyan játékosunk van, akit éppen azért tudott a klubjuk eladni - gondolok itt például Kerekesre vagy Böőrre - mert "megmutatták" magukat a válogatottban.
    - Állítólag fáradtak a játékosok...
    - Mondja már meg, miben fáradtak el? Az európai bajnokságok túlnyomó részélben már 30 meccs körül játszottak a csapatok, ők mégsem fáradtak. Sőt: Angliában, a spoanyoloknál, a franciáknál - és még folytathatnám - télen is zajlik a bajnokság, érdekes, hogy ők mégsem fáradnak el. Ugyanakkor mindenki tudja, hogy hónapokkal ezelőtt megegyeztünk a Ligával a túráról, ők is részesednek az anyagiakból, és én úgy vélem: ha valaki keresni akar, akkor be is kell fektetnie. A magyar futball érdeke az anyagiakon túl is az lenne egyébként, hogy a klubok engedjék el a kért játékosokat.
    - Azt mondta, Magyarországon már semmi nem lepi meg...
    - Ez azért igen, és jó lenne megtalálni azokat a személyeket, akik ezért felelősek... Nem értem a debrecenieket sem, hiszem hónapok óta tudnak ők is a túráról, és a kiszemelt játékosok általában a meccseik második félidejében is a legjobbak között vannak, nem látszik rajtuk a fáradtság. Csak megy a siránkozás, hogy túl nagy a megterhelés, ugyanakkor fel akarunk zárkózni Európa élvonalához.
    - A Debrecenen kívül még jelezte valamelyik csapat, hogy nem engedi el a játékosait?
    - Nem, úgy tűnik, hogy mindenki támogat, sőt, a diósgyőrieknek kifejezetten rosszul esett, hogy nem hívom Tisza Tibort.
    - Tényleg: miért nem hívja?
    - Ő is rajta van a listámon, és ma még senki nem tudja, hogy utazhat-e, vagy sem. Nekem posztokra kell terveznem, nem személyekben, vagy klubokban kell gondolkodnom, és azon a poszton, ahol az egyébként tehetséges Tisza játszik, van vagy 5 jelöltem. Mint ahogyan nem vihetek ki húsz kapust, nyilvánvaló, hogy 20 csatárral sem utazhatunk el. Azzal együtt, hogy Tisza még nem olyan kiemelkedő játékos, hogy mindenképpen helye lenne a csapatban. De jó, hogy a Diósgyőrnek ez rosszul esik, mert látszik, hogy fontos nekik a válogatottság, ellentétben a Debrecennel. Azt azonban két éve tudjuk, hogy a DVSC egy kicsit másképp gondolkodik, főleg Sándor és Dombi, annak ellenére, hogy korábban ők is profitáltak a válogatottból. Pedig a kluboknak is ideje lenne megérteniük, hogy csak együtt tudunk előre lépni.
    - Milyen szakmai haszna lehet a Mexikó és Haiti elleni mérkőzéseknek?
    - Minden meccs előrébb visz bennünket egy lépéssel, különösen a fiataloknak van szükségük ezekre a nemzetközi találkozókra, még akkor is, ha a körülmények - utazás, időeltolódás - nem okvetlenül ideálisak. Ám éppen ilyenkor bizonyíthatja be mindenki, hogy képes felülemelkedni ezeken a problémákon, ha a nemzeti csapatról van szó.
    - A hétvégén ingoványos talajra lépett: részvett a Fidelitas nagygyűlésén… Ez már politika…
    - Én a futball nagykövete vagyok, és ha lehetőségem van arra, hogy a focival kapcsolatban elmondhassak egy üzenetet, akkor azt megteszem. A politikához nem értek, fogalmam sincs róla, de nemrégiben a bajor belügyminiszterrel utaztam Horvátországba, hogy a vébét népszerűsítsem, és ebben nincs semmi politika. Ha holnap egy másik párt hív meg, akkor hozzájuk is elmegyek, ha ez segíthet valamit a magyar focinak. Ne feledjük, a parlament 93 százaléka igennel szavazott a 2012-es Eb-pályázatra. Egy szót sem beszéltem politikáról, és ismétlem: ha más párt meghív, oda is elmegyek, arról persze szó sem lehet, hogy valamelyik szélsőséges csoportosulás, amelynek az elképzelései nem összeegyeztethetőek az elveimmel, kampánycélokra használjon fel engem.
    - Hol tölti a karácsonyi ünnepeket?
    - Természetesen a családom körében... Jó lesz feltöltődni, gondolkodni azon, hogy mit rontottam el, vagy mit csináltam jól.
    - Mi lesz, ha ön mellett szavaz az elnökség?
    - Bozóky elnök úr bármikor elérhet telefonon, ez tehát nem probléma. Én egyik napról a másikra tudok dönteni, ugyanakkor ne feledjük, hogy jobban ismerem a magyar futballt, mint két évvel ezelőtt… Jobban is, mint azt néhányan gondolnák.
    - Az Aranylabda-gálán hosszasan beszélgetett Blatter úrral és Beckenbauerrel is… Titok, hogy miről?
    - Nem, főleg a magyar futballról. Érdeklődtek, hogy mi a helyzet, Blatter úr elmondta, hogy a jelenlegi helyzet megnehezíti az Eb-pályázatunk dolgát. Igyekeztem megnyugtatni őket, hogy minden rendben lesz, és mindent megteszünk azért, hogy betartsuk a szabályokat. Persze tudni kell, hogy bizonyos változásokra van szükség, és aki nem képes kompromisszumokra, az számomra buta ember.
    - Ha úgy alakul, hogy távozik, melyik magyar focistákat vinné magával?
    - Ez nagyban függne attól, hogy hova mennék, de azt hiszem, hogy Gera, Huszti, Juhász, Torghelle és Fülöp bárhol megállnák a helyüket.
    (nb1.hu)
  • Grenzjager
    cirka a 80-as évek közepe, az szerintem csak mák volt és "KIPU+Döme" hogy kijutottunk a VB-re.

...amúgy érdekes ahogy például Détárit üti-vágja Mezey...
    ma ha van NBI-es vagy NB II-es klubod akkor Mezey ajánl neked edzőt, ha pedig nem fogadod el, könnyen úgy járhatsz mint a Nyíregyházi Spartacus...

Véleményem szerint a Kisteleki is a Mezeyék oldalán áll, Bozokyék meg olyan kis semlegesek.
  • B0B0
    Kb.
  • Ramore
    folyamatos bundázások, tipp-mix csalások, érdekszövetségek, kenőpénzek, bratyizások színesítik a magyar labdarúgást és nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy ez csak mostan van így. nagyon könnyen vissza lehet tekinteni, mikor is kezdődött el ez a mélyrepülés. véleményem szerint akkoriban, amikor a mezey mészöly baráti társaság elkezdte behálózni a magyar labdarúgást.
  • B0B0
    Sajna ez az igazság :((
  • Grenzjager
    Innen is látszik, hogy milyen korrupt mocsok a magyar foci. Ezt pontosan megmutatja Egervári és Waltner kapcsolata. Az ilyenek miatt tart ott a magyar foci ahol tart.
  • B0B0
    Félre ne érts! Én is utálom ezt a Waltnert! Hisz Verebes tanítvány volt még a Fehérvárban! Beképzelt kis kötsög! Itt az a baj, hogy egy ilyen, első osztályú focicsapatban kezdő lehet! És itt a baj a magyar edzőkkel. Ilyeneket csak akkor kellene berakni, ha megjön a motívációja és felszántja a pályát! És ne a pénztől jöjjön meg a motívációja, mert amint megkapta, megint lelassul, és különben is!
  • Grenzjager
    emberileg oltárira különbözik egymástól a két játékos. Az alábbi szó, hogy CSAPAT csak WEITNER szótárában található meg. Mellegles idén Weitner nem is játszott, csak cirka november környékén jött be kezdőnek addig a Waltner hagyta ki az összes helyzetet
  • B0B0
    Tavalyi idény:
    Weitner:4 gól
    Waltner:2 gól

Idei idény:
    Weitner:0 gól (Az MK-ban szerzett 3-at!)
    Waltner 2 gól (Az MK-ban szerzett 1-et!)

Nem mondanám, hogy bármelyik is jobb lenne! Inkább azt mondom:mindkettő SZAR!

Mindegy! Szerintem boritékolhatjuk, hogy Egervári a következő szöv. kap.
  • Grenzjager
    nem kell manipulálni a bíróval ahhoz, hogy a Vasasnak ne menjen jól.

Egyszerűen már az csodálatos, ha Weitner játszatja a futballkurva waltner helyett.... és mindenki szerint Weitner mindig is jobb volt, mint az a senki.
  • Ramore
    komolyra fordítva a vasas hogyan is eshetne ki az élvonalból, amikor olyan korrupt edzője van, mint egervári. könnyedén megbundáznak pár meccset és rögtön elkerülnek a kieső zónából.
  • B0B0
    Ettől félek én is. Meg van ez rendezve! Kirugatják Egervárit (manipulálnak a bírókkal) pont akkor amikor szövetségi kapitányra van szükség (mert Matthaust nyilván eltávolítják)
  • Ramore
    ha kiesik a vasassal, akkor egervári munkanélküli lesz, de nem sokáig, hiszen a jó munkájának a gyümölcse a magyar válogatott kispadja lesz.
  • B0B0
    Remélem nem esik ki a Vasas, mert télen kirúgják ezt a barmot!
  • B0B0
    Csak az a baj, hogy erre nincs pénz, csak arra, hogy a faszverő MLL-nél meglegyenek a fizetések
  • Monoton
    A szomorú igazság! :(
  • Ramore
    bárkivel szóba állhatna az MLSZ, minden pénz és akarás kérdése.
  • Grenzjager
    ha Lothart puccsal eltűntetik szerinted albán és moldáv ezdőkön kívűl ki áll szóba az MLSZ-el??

Mellesleg Matthäus helyében én már rég leléptem volna, és hagytam volna a magyar focit a saját szarában megfulladni, mert nem érdemel semmit.

Nem érdemel a magyar foci sem EB, sem VB, sem olimpiai részvételt, sem EB-rendezést, semmit...

csak Urbán Flórit, BazdmegMészölyt, Egervárit (jha most kiesik a Vasassal..nem baj)

minek ide Mulitinovics meg olyanok akik már sokszor voltak VB-n. Volt itt kérem Jenei Imre, akit magyar létére nem komáltak, de még úgyis sikert sikerre halmozott a románokkal, itt megbukott a Fehérvárral, megbukott a válogatottal is... az ő bűne? Nem.. Itt nincs semmilyen utánpótlás....

pl én pesszimista vagyok Gera ügyében is... Szerintem még 1-2 szezon a WBA-ban aztán annyi, Leicester City, Sheffield Utd, Luton Town kaliberű csapatokhoz mehet. Ő se fiatal már...

Ha Matthäus marad, marad a tűz is, amiből még kisülhet valami, külföldi nem fog jönni utána az hótziher. Maradnak a magyar edzők..... jujjjj....
    akkor már inkább Gheorghe Funar legyen a szövkap, az legalább elvi alapokon üti vágja majd őket orrba-szájba.....
    jobb nem is való a magyar focistáknak....