AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• viizo
    most hogy mondjátok, teljesen igaz hogy régebben mintha jóval igényesebben lettek volna megcsinálva a trükkök, a példaként felhozott JP és King Kong tényleg nagyon jól szemlélteti a különbséget.

sokkal de sokkal műanyagabb hatásúak a 12 évvel későbbi és cirka 3-4szer nagyobb költségvetésű Kongban a dolgok, mint a JP-ben...

a Kongban egyszerűen hiteltelen az egész, bár ahogy észrevettem, a fénybeállítások is sokkal mesterkéltebbek, és ez nagyon felnagyítja a különbséget, enyhén álomszerű az egész. Túl sokat akartak mutatni és mindezt túl rövid idő alatt, és valahogy közel nem sikerült olyan természetközeli képeket létrehozni mint a JP-ben. Mindenesetre a fő célt, Kong bemutatását sztem azért jól oldották meg, fantasztikusan megcsinálták, a mimikája is elképesztő.

bizony sok az elnagyolt digitális trükk mostanában, viszont ahogy észrevettem, szerencsére mindig előbukkan egy-egy film, amiben ugrik egy lépcsőfokot a CGI technika.

pl az Én a Robot is már újgenerációs csili-vili full CGI, mégis annyira jól van megcsinálva a dolog, hogy az illúzió az esetek nagyrészében működik, kivéve egy-két, nagyon észrevehető CGI-s részt. De említhetném pl. a Mátrixban Zion ostromát, nem semmi amit összehoztak a CGI és a makettek segítségével. Az mostában nagy kedvencem, az X-men 3 trükkjei sem semmik, kivéve persze egy két szembeötlő dolgot itt is...

ah, már megint hosszú lett, sorry, de mindig elkap a csavar