5789
-
#2295 Ha még nem irta volna senki, akkor a 3. szám, az a Guns hatalmas száma, Welcome to the Jungel.
A 2. is hihetetlenül jó, öreg klasszikus, Rolling Stones: Paint the Black című száma.
Az 1. pedig nem ismerem, de 50-es évekből való sláger :) Ezekből egyik sem illik egy ilyen tipusú filmhez. Meg különben, tessék békénhagyni a régi szépségeket, lehet komponálni zenét a filmhez még most is, nem kell folyton csak lenyúlni másét :) -
viizo #2294 most hogy mondjátok, teljesen igaz hogy régebben mintha jóval igényesebben lettek volna megcsinálva a trükkök, a példaként felhozott JP és King Kong tényleg nagyon jól szemlélteti a különbséget.
sokkal de sokkal műanyagabb hatásúak a 12 évvel későbbi és cirka 3-4szer nagyobb költségvetésű Kongban a dolgok, mint a JP-ben...
a Kongban egyszerűen hiteltelen az egész, bár ahogy észrevettem, a fénybeállítások is sokkal mesterkéltebbek, és ez nagyon felnagyítja a különbséget, enyhén álomszerű az egész. Túl sokat akartak mutatni és mindezt túl rövid idő alatt, és valahogy közel nem sikerült olyan természetközeli képeket létrehozni mint a JP-ben. Mindenesetre a fő célt, Kong bemutatását sztem azért jól oldották meg, fantasztikusan megcsinálták, a mimikája is elképesztő.
bizony sok az elnagyolt digitális trükk mostanában, viszont ahogy észrevettem, szerencsére mindig előbukkan egy-egy film, amiben ugrik egy lépcsőfokot a CGI technika.
pl az Én a Robot is már újgenerációs csili-vili full CGI, mégis annyira jól van megcsinálva a dolog, hogy az illúzió az esetek nagyrészében működik, kivéve egy-két, nagyon észrevehető CGI-s részt. De említhetném pl. a Mátrixban Zion ostromát, nem semmi amit összehoztak a CGI és a makettek segítségével. Az mostában nagy kedvencem, az X-men 3 trükkjei sem semmik, kivéve persze egy két szembeötlő dolgot itt is...
ah, már megint hosszú lett, sorry, de mindig elkap a csavar -
Darkoo #2293 Ügyes volt a kaszkadőr,aki a jelmezbe bújt:DD -
#2292 -
#2291 Igen a jp1ben mikor az ülésnézetből láthatjuk h elmegy a trex a kocsi reflektorainak fényében, az valami félelmetes.
A raptorokkal és a t2 vel ugyanez a helyzet. A king kong ban igen, elég mesébe illően vannak rajzolva a lények, node nekem azért kedvenc filmem többek között mert ugyehát a ZENE!BRAVO!
Igen az aliens ben amikor a bolygót meg a dropshipet mutatják az eléggé...gyenge pontja a filmnek, meg amikor a processzor állomásra repül az is, de mikor pl a sulaco úszik az űrben az vmi nagyon fasza makett.
Néha buták az emberek, a bábuk sokkal élethűbbek, kézzel foghatóbbnak tűnnek(mert azok is), és régen a kellő technika hiányában a jó hatás érdekében nem volt totál pl a királynőről és lám milyen jó lett(bár van mikor látszik h kerekeken csúszik...).
De az még nagyon állat mikor a királynő fészkében az egyik harcos falról falra ugrálva támadná ripleyt és newtot...bezonyám! -
Darkoo #2290 Brian Tyler lesz az AVP2 zeneszerzője, ő is nagyon ott van a szakmában hidd el nekem.
És megmondta, hogy muzikális lesz a film, és azokat a stílusjegyeket használja, amit az elődei, kicsit modósítva, de ismerősen fognak csengeni. -
#2289 Szép gyerek, nemtom miért kell olyasmit leszolni ami még kész sincs.CSÚNYA,CSÚNYA előítélet!!! Én a kedvenceim folytatását mindíg reménykedve várom, bármilyen is volt az előzménye.De pl láttam a fórumban a filmlistát és láttam a die hard4et (!!!!????), ehöm semmi komolyat nem várok már ettől a 4. résztől de ha bruce willis játszik kötelező.MÁsik a resi3, aminek amúgy tuti kevesebb az esélye h jó lesz mint az avp2, de megnézem mert hátha mégis. Lényeg a lényeg ha a folytatásokban vissza tudják adni a sikeres részek hangulatát akkor nyert ügye van mindenkinek mert a hülye ember aki megaprodukciót akar látni az úgy is megnézi mert (pl) ugye alien vs predator a film címe de legalább az igazi rajongók is jól járnak végre mert kapunk újra egy jó filmet.
Ki is csinálta az alien filmek zenéjét (Horton???) ? Miért nem kérik fel újra, az első három filmnek nagyon stílusos volt a muzsikája és ha erre nagyon rá mennek akkor nálam az már félsiker.
-
Darkoo #2288 Az a furcsa, ahogy fejlődik a CGI tecnika ,annál pocsékabb a látvány a filmekben.De ez nem mindig igaz
De egy példa:
Jurassic Park első részében én elhiszem a T-rexről és a Raptorokról,hogy igaziak, mert valami bámulatosan élethűre alkották meg őket.
Addig pl a King Kong-ban a dinókon annyira látszik ,hogy animáltak.
Tehát a jó recept, használj mechanikus gépet és bábot, és kombináld CGI-vel.
Jurassic park első részében ezért néznek ki ilyen jól a dínók így 13 év távlatából még mindig.
Depl Terminator 2 effektjei is marha jók , még mindig.
Aliensben mikor a dropship leszáll a bolygóra, az így utólag már gagyi, de az alienek és a királynő sokkal jobban mutat még mindig, mint az előző Avpben -
#2287 Nekem egyik szám se legyen ezeközül a filmben!!!
Van egy jó a little richard nótájához hasonló amolyan megyünk a vietnami háborúba dal, sajna nem tudom a címét, de aki járatos a játékokban az lehet h tudja. A battlefield2 egyik modjában ez a zene szól amikor tölti a pályát a játék, a Hamburger Hill-t.
Más:
HURRAY! Hál' istennek nem lesz agyon cg effektezve a film, yeah! , így nem lesz illúzió romboló a béna trükkökkel. Fogalmam sincs hogy miért nem képesek normális szgépes effektusokat készíteni manapság, mikor vki már olyat alkotott a jurassic parkban v. a csillagközi invázióban hogy azt hittem hogy tényleg léteznek azok a lények. -
Darkoo #2286 Wáá ez a g46 nevű pöcs egy szinten emlegeti az Uwe Boll filmekkel majd az AvP2-t és a szemét kategóriába sorolta!
-
Darkoo #2285 Ezt nézzétek meg...
Nézzétek!
1157080as hozzászólás!
"9. Szemét: ami égésnek tűnik.
-AvP 2.: december 10.
"
Az ilyen embereket úgy nyakon vágnám ,hogy fingja sincs a készülő filmről ,és már osztja az észt!
MEg a többi hozzászólás a filmről...
Infectedmann már legszívesebben fenyítené őket mi?:)
SLICK ebbe a topikba ehez hasonló megnyílvánulásokat azonnal törölj majd nekem.
Amíg nem láttuk a filmet TILOS SZIDNI ebben a topikban!
Ez egy új kormányrendelet, amit én hoztam:) -
#2284 jó lenne újra hallani, de olyan lehúzásokat kapna érte film, hogy nagyon.
Én is a 3. mellett vagyok :) -
Darkoo #2283 A második szám a Rolling Stones egyik legnagyobb slágere a 70es évek elejéről.
És szerintem kb ilyen kaliberű zenét anno az Illés együttes csinált:)
Egyébként a 3. a legütősebb, de jó lenne újra hallani a Long Tall Sally-t is:) -
viizo #2282 az első zene a Ragadozó első részének nagy klasszikus zenéje, hiába kiváló hangulatfokozó, az emlékek miatt én békénhagynám inkább...
a második emlékeztet valami magyar tájfelfedezős tv-műsor címdalára, anno a 80-as évekből, ráadásul nekem nem is tetszik, inkább ezt is hagynám...
a harmadikra szavazok :)
-
Darkoo #2281 Külföldi fórumokon ezt a 3 számot kérték a legtöbben Colin Straus-tól ,hogy rakja majd bele a filmbe!
MOndjuk akkor ,mikor katonák hatolnak be a városba, és ezt hallgatják vagy nemtudom.
Ti melyikre szavaztok?Nagy az esély ,hogy valamelyik benne leesz a filmbe..
Zene1
Zene 2
Zene 3 -
#2280 Új hírecska
AVP2: Megkezdődtek az utómunkálatok
Enjoy. -
Dexantreal #2279 Mikor eljön az ideje, hogy mozikba vetítsék, akkor szerintem jegy bevételből rekordot fognak felállítani, mert annyian lesznek kíváncsiak rá. -
Dexantreal #2278 Ja, egyetértek. Itt ezen már, ha ennyi pénzt beleöltek, ilyen remek stáb meg mindenük vannak, a hírek bizakodóak, akkor már nem szúrhatják el. Majd egy olyannak a kezébe nyomják a kézi kamerát, aki jól ért hozzá, aki meg igazgatja az egészet, az meg majd csak olyan jeleneteknél veti be, ahol tényleg kell és jó lesz a dolog. -
Darkoo #2277 Egyenlőre csak azt mondta a rendező, néhány akció jelenetnél kézikamerát alkalmaznak, ebből még neh szűrj le semmi negatívat.
Pl ,mikor az Aliensben kiszaladtak a marine-ok az APC-ből a zuhogó esőben ,és erőltetett menetben haladtak előre, ott bizony elkélt a kézikamera.
Szóval lehet, hogy csak ehez hasonló jelenetekben látunk majd ilyen megoldást.
Egyébként még jól is elsülhet, várjuk meg a végeredményt mindenképp!:)
Tutira megoldják ezt rendesen szerintem:) -
viizo #2276 sztem engem itt ebben a topikban többen is úgy ismertek mint aki mindenbe beleköt: sajnos most is bele fogok kötni valamibe, mégpedig az előttem lévő hozzászólásokban sokat dicsért KÉZIKAMERÁBA.
személy szerint én egyszerűen gyűlölöm a kézikamerát, a létező legrosszabb megoldásnak tartom egy látványos filmben, alant el is mondom, miért:
- semmit sem lehet látni pontosan kézikamera alkamazásakor, az effektek elvesznek valahol a nagy rázkódásban, inkább csak sejteni lehet az eseményeket (á la Világok Harca, ami főleg emiatt nem tetszett nekem túlzottan)
egy ilyen látványosnak ígérkező filmnél, ahol végre nagytotálban láthatnám a kedvenc földönkívüli szereplőimet, és lehet hogy rázkódó képek miatt úgy kell kisilabizálnom hogy vajon mit is látok, ez nekem nemgyerebe :/
- a rázkódástól és az idegesen mozgó kamerától egyszerűen rosszul leszek. sajnos ilyenkor sokszor már azzal is feszültséget akarnak teremteni, hogy még a statikus képeknél (pl két szereplő beszélget egy szobában) is összevissza mozog a kamera. Aki látta a Bourne csapdát - asszem ez a második része a Bourne sorozatnak - az tudja miről beszélek, rettentő idegesítő dolog.
a AvP első részében is a két lény harcakor a közeli képeknél is a ki*ba kézikamera alkalmazásakor a rázkódás miatt alig lehetett kivenni valami értelmeset, és talán dvd-n már párszori megnézés után sejtem hogy mivan, de moziban nézve nagy zavar volt az a pár snitt, amikor ezt bevetették.
és mielőtt félreértés lenne: nem minden esetben vagyok a kézikamera ellen, a Ryan-ben pl. rettentő hangulatosan csinálta Spielberg, hogy beküldte Janusz Kaminski-t a sárgító, kopottas hatású-szűrős kézikamerájával, ez segíti a nézőt az akkori események átélésében.
DE: egy valóságtól elrugaszkodott látványfilmben, ahol a főszereplő az Idegen és a Ragadozó, nem úgy akarom átélni az eseményeket, hogy alig látok valamit az izgalomból, hanem szájtátva akarom bámulni a képernyőt a lebilincselő látvány és az élvezetes sztori miatt.
uff, úgy nézem kissé hosszú voltam, sorry :)
-
Dexantreal #2275 Jaja, a Ryan közlegény az nagyon ott van. Amúgyis kedvencem a második világhbáorú (érdekel, úgy értem és olvasom is a könyveket, játszom a géjmeket, filmeket nézem) és az egyik legjobb második világháborús filmek közé sorolom Ryan közlegény megmentését. Az elmúlt hetekben néztem meg. -
Darkoo #2274 Kmarha: Nézd meg ezt az oldalt: Filmek
Itt látható pár forgatási dátum. Egykét mozfilmet kevesebb idő alatt ütöttek össze,mint az AvP2-t
Az AvP2-nél olyan profi csapat dolgozik ,mindenki tudja mi a helye, ezért két és fél hónap bevén elég a nyersanyagot felvenni.
És uyge a specális és vizuális effektek, valamint vágás és zene jó fél 3/4 évet veszigénybe, míg tökélesítik.
Tehát innentől kezdve pont 1 év lesz a post-production időszak, ami nyugodt összeszedett munkát kíván maga után.
Ezutan mar-mar garancia egy jó film.
És mégegyszer két és fél hónap bőven elég a nyersanyag felvételére.
Ha csak minden nap 5 percet vettek volna fel ,akkor is több 100 percet forgatattak le, és abból kell majd összevágni úgy 140-150 percnyi műsoridőt:) -
Darkoo #2273 Igazi feelinges lesz,ha kézikamerával rohangálnak akció közben!
Remélem úgy,mint a Ryan közlegényben!:) -
#2272 Te, fogalmam sincs :D Tényleg. Viszont a cikk amit olvastam, lehet hogy a fordítás miatt, de teljesen múlt időben beszélt a forgatásról! -
Dexantreal #2271 Hja, hát igen. Kezdőként az ember néha-néha még akkoris belefut ilyen pici hibákba, de ezért vannak a veterán fórumozók, hogy útba igazítsák...néha finoman, néha durván. Én már nem emlékszem milyen voltam kezdőként, bár még az Ibron nickemmel, amit bannoltak (vajon miért?) azért borzoltam rendesen a modik ideigeit, s akkor mgé kezdőcske voltam még valamennyire, de azóta megtanultam mi fán terem a fórum, meg minden, szóval elvagyogatok itt szépen. -
#2270 hát az volt kiírva december 8ig tart :D azért mertem azt írni vagy nem kellett volna? :c -
#2269 Most nézem csak a banner alatt.. forgatás: befejeződött?? Ilyen hamar? Nem értek hozzá, de remélem azért mert ostorral noszogatták a színészeket a napi 22 óra munkára :DDD
Majd egy évig tartanak az utómunkálatok is..? most már kiváncsi vagyok a jövőben megjelenő DVD-re, azon biztos lesznek videók az ilyen dolgokról, hogy mi munka volt a filmmel. -
#2268 Én még mindíg nyugtalan vagyok amiatt, hogy nagyvonalakban se tudjuk a sztorit, csak annyit h katonák, városlakók, predik, alienek, colorádó, (esetleg hajó). Elég nyugtalanító, talán majd a családi házakban fognak kergetőzni?Olyan jelenetek lesznek minta Sikolyban?:)
Bár a gyár nem rossz ötlet, az eddig a legjobb, de azért ne nagyon koppintsák le az alienst se! Ha új film készül(megint), elárulhatnának többet is a saga-ról, hamár ez a rész összeköti a pred és alien filmeket. Lehetne mondjuk az űrhajó space jockey hajó, és akkor több nyalánkságot is láthatnák, ne csak két folyosót meg egy tojáskamrát. A predik meg úgy kerülnének oda h csak embereket jöttek vadászni, bár elég nagy véletlen lenne h pont odajönnek és akkor találják meg az idegeneket az emberek, űrhajónak meg nem kéne lezuhannia, hiszen azt bármivel észre lehet venni. (még a kertből is, szabadszemmel)
Az meg jó hogy predator meg alien "háború" nem lesz, mert a predik azért "ragadozók" mert vadásznak, lesből nem szemből támadva. -
#2267 na nagyobbra vettem a szöveget...
Ha akartok új bannert akkor adjatok képeket és kreálok egy új szépséget ;)
amúgy ha vki olyan értelmetlen kérédst tesz fel szó nélkül törlöm, nem akarom szpem topikká tenni eme remeket ^^ -
#2266 Esküszöm felfogom írni, hogy hány olyan kérdést tesznek fel amire a választ megtalálják az AvP Univerzum -on :)
Aliensonline -on is keresgélhetnek, de az ottani AVP2 híreket tőlünk nyúlták ;)
És még nemtűntettek fel minket forrásnak csak valahova egyszer odaírták a nevemet.
Úgyhogy büszke lehet magára a konkurencia. -
#2265 hidd el pár hét és jönnek majd olyan arc aki megkérdezi hogy honnan töltheti le a filmet. Őt akkor ne nevezzük értelmi fogyatékosnak? Persze nem olyan durva szinten, mint akiket e jelzővel érinteni szoktunk.. de akkor is. :)
(csak egy példa.. még fiatal koromban egy korai online szerepjátékon volt annyi eszem hogy hetekig csak azt figyeltem mi a szokás, hogyan játszanak, miket, hol, miért kérdeznek meg, hova irányítják az éretlen forumozókat. Akkor tanultam meg, hogy mi az a FAQ. Fiatal kis pöcs létemre képes voltam magam utánajárni a dolgoknak, ahelyett, hogy más, tapasztaltabb emberkéknek az idegeit húzzam. Persze csusztak be hibás dolgok, meg is kaptam a fejmosást, de az ember abból tanul a legjobban, soha nem vettem a szívemre) -
Dexantreal #2264 Aha, hát kívánom, ne ess akkor ilyen hibába. Viszont azért akkoris picit türelmesebbnek lehet lenni velük... bár van, amikor én bennem is fortyog a düh a sokadik "Hol van ez?", "Linket légyszi" meg satöbbi kijelentésre, kérdésre, kérésre... de mégis... próbálom elviselni őket.
-
#2263 Én sehol nem teszek fel olyan kérdést amire GOOGLE segítségével vagy esetleg a fórum egyéb adottságaivel megtalálom a választ.
Persze vannak kivételek, de sajnos sok embernek vannak ilyen kivételei amik szembetűnően idegesítik az embert és nem csak engem hanem sztem úgy a fórumozók 99% -át. -
Dexantreal #2262 Na, hékás, azért ne ilyen durván.... lehet, hogy sietve pillant majd be, vagy egyéb hasonló, de semelyik se fogyatékos meg egyéb. Neked pl tetszene, ha egy másik topikba ezt írnák rólad ilyenért? Gondolom nem.
Nem védem őket, tényleg nem helyes, ha ne mveszi észre a betűket ,de akkor se lehet ilyen szavakkal illetni.
Trailert meg várom... majd a Húsvéti nyuszi hozza. -
#2261 Colin Strause megtisztelte az egyik fúrum olvasóit és írt pár sort.
BŐVEBBEN -
#2260 így is lesznek vaksi értetlen fogyatékos agymosottak akik felteszik a hülye kérdéseiket amikre pl. az AvP Univerzumon megtalálják a választ vagy a banner alatt. -
Darkoo #2259 "Trailer Valószínűleg Tavasszal Jön!"
Köszi, ha átirod a bannert SLICK -
Darkoo #2258 Most hogy lezárul a forgatás,Slick a forgatás időtartama helyett odaírhatnád ,hogy : " Trailer valószínűleg Tavasszal!"
Csaak azért,hogy a sok tudatlan ne kérdezzen hülyeségeket majd a topikba,hogy mikor jön az előzetes
Egyébként jelenleg ez a legbiztosabb infó, hogy valamikor tavasszal jön az első trailer a filmről... -
Dexantreal #2257 Sry, véletlen elírtam, de én is remélem, hogy szép hó mellett nézhetem meg a filmet jövőre. -
#2256 "22007 decemberében"
azért addig nemakarok várni :D még 2ezer évet :D
lényeg a lényeg én amikor megtudtam, hogy teljesen új csapatot kap ez a rész én már akkor sejtettem, hogy a Foxnál volt egy kis agymosás és összekapták magukat.
Szal 1 év múlva talán már egy kis hó társaságában, de egy fasza élménnyel együtt fogunk hazmenni a film után :)