AvP Univerzum | Alien, Predator infók | Film hírek

• viizo
    sztem engem itt ebben a topikban többen is úgy ismertek mint aki mindenbe beleköt: sajnos most is bele fogok kötni valamibe, mégpedig az előttem lévő hozzászólásokban sokat dicsért KÉZIKAMERÁBA.

személy szerint én egyszerűen gyűlölöm a kézikamerát, a létező legrosszabb megoldásnak tartom egy látványos filmben, alant el is mondom, miért:

- semmit sem lehet látni pontosan kézikamera alkamazásakor, az effektek elvesznek valahol a nagy rázkódásban, inkább csak sejteni lehet az eseményeket (á la Világok Harca, ami főleg emiatt nem tetszett nekem túlzottan)

egy ilyen látványosnak ígérkező filmnél, ahol végre nagytotálban láthatnám a kedvenc földönkívüli szereplőimet, és lehet hogy rázkódó képek miatt úgy kell kisilabizálnom hogy vajon mit is látok, ez nekem nemgyerebe :/

- a rázkódástól és az idegesen mozgó kamerától egyszerűen rosszul leszek. sajnos ilyenkor sokszor már azzal is feszültséget akarnak teremteni, hogy még a statikus képeknél (pl két szereplő beszélget egy szobában) is összevissza mozog a kamera. Aki látta a Bourne csapdát - asszem ez a második része a Bourne sorozatnak - az tudja miről beszélek, rettentő idegesítő dolog.

a AvP első részében is a két lény harcakor a közeli képeknél is a ki*ba kézikamera alkalmazásakor a rázkódás miatt alig lehetett kivenni valami értelmeset, és talán dvd-n már párszori megnézés után sejtem hogy mivan, de moziban nézve nagy zavar volt az a pár snitt, amikor ezt bevetették.

és mielőtt félreértés lenne: nem minden esetben vagyok a kézikamera ellen, a Ryan-ben pl. rettentő hangulatosan csinálta Spielberg, hogy beküldte Janusz Kaminski-t a sárgító, kopottas hatású-szűrős kézikamerájával, ez segíti a nézőt az akkori események átélésében.

DE: egy valóságtól elrugaszkodott látványfilmben, ahol a főszereplő az Idegen és a Ragadozó, nem úgy akarom átélni az eseményeket, hogy alig látok valamit az izgalomból, hanem szájtátva akarom bámulni a képernyőt a lebilincselő látvány és az élvezetes sztori miatt.

uff, úgy nézem kissé hosszú voltam, sorry :)