• SpaceNinja88
    #823
    Sziasztok!

    Szeretném bővebben kifejteni a véleményemet a Cartoon Network csatornáról, és hogy én hogy látom a haladását, hogy merre tart.

    Nos, szerintem követi az amerikai, brit példát. Megy lefelé a lejtőn szép lassan, pláne amióta kábelen a közép-európai CN van, nem pedig a brit, aminek köszönhető angoltudásom jóformán többsége.
    Miért is érzem így? Nos, kezdjük azzal, hogy a jelenleg vetített rajzfilmek jelentős többsége vagy túlzottan gyerekes - röhejes - unalmas, vagy olyanok, amiket már nem csinálnak. Illetve, ha van egy adott sorozatból - vegyük példának a Dexter's Laboratory-t, aminek ha jól tudom, hetvennyolc epizódja van... - kb, ha a negyedét rerunolják all over again.

    Most szeretnék kitérni a most futó sorozatokra, és jellemezném is ezeket röviden, ha nem gond...

    - Cow & Chicken. Hajnali három órakor? Ez most egy vicc? Az anno az egyik kedvencem volt! Abba még nem a hűderohadtjó effektek számítottak és jó volt, nekem tetszik ez a sorozat. Kár, hogy már régen abbahagyták készítését.

    - The Grim Adventures of Billy & Mandy. Fél négykor hajnalban? Szánalmas, tisztelt Cartoon Network. Egyszerűen szégyenletes, hogy a jobb műsorokat kiteszik olyan idióta időpontokba, hogy akkor szinte senki se nézi.
    Pedig! Ez az egyik legjobb CN-rajzfilm. Annyira abszurd meg hülye, hogy kár nem nézni. Nagyon jó műsor, csak ugye, ezt se készítik már.

    - Evil Con Carne: ez és az előző régebben egy műsorblokkban futott Grim & Evil néven; amúgy ez is mekkora hülyeség már! :D
    Egy agy egy buta medve testében szeretné a világot lealázni! LOL! :D
    Ebből is 2004-ig csinálták az epizódokat.

    - Johhny Bravo: Ennek nem a legrégebbi és nem is a legújabb részei jönnek be, hanem a második generációs, amikor is szerepelt Carl és Pops is a műsorban. Az előtte levőek túlzottan alázzák szegény Brávó Jánost (mindig lefordítom D:) az utána levőkben pedig kidobták az értelmet az ablakon és megint bugyutáknak tűnnek azok a részek számomra.
    JB epizódokat se csinálnak, pedig a 2000-2003 közötti időszak (ha jól tudom, akkor készültek a 2G-s epek) részei jók.

    - The Powerpuff Girls: Ez is jó, csak hát ez is öt óra előtt meg délután fél háromkor van. Ebből készült egy egész estés rajzfilm, igen tisztelt CN! Miért nem játsszák? Csak Scooby Doo állandóan?
    Ebből személy szerint lazán csinálhatnának újabb részeket, és megnézném a PPGX animét is.

    - Dexter's Laboratory: ennek a hosszú filmváltozatát EGYSZER láttam a CN-en, azóta EGYSZER SEM, pedig kurva jó volt!
    Ez is jó sorozat, bár lehetett volna benne több szereplő is. Az utolsó részek kifejezetten tetszettek, pl. a Dad's Cartoon epizód, amikor szétkapta a kocsit D:

    - Codename: Kids Next Door: hölgyek, urak, ebből se készül több rész, és nekem sikerült lemaradnom mind a kettő speciális epizódról, az egyik az utolsó rész, a másikban Billy & Mandy vendégszerepel. Oh yeah.
    Ebből is vannak jó részek, bár vannak nem olyan jól sikerültek...

    - Ed, Edd 'n' Eddy: angolul majdnem az összes rész megvan, és nem egy epizódot nem láttam még magyar szinkronnal. Tényleg, magyar szinkron, erre is ki fogok térni. BTW, az egyik legjobb sorozat.

    - Looney Tunes: MIÉRT játszanak ilyen KEVÉS epizódot? Rengeteg van, könyörgöm! Régi classic, csak ha 10 részt vetítenek folyamat, idegesítő lesz.

    - Foster's House for Imaginery Friends: gratula a magyar fordítóknak, "Álmok Háza"? LOL.
    Ez egy jó sorozat, csoda, hogy ilyet mondok még most is futó CN sorozatra. Egyik legjobb.

    - Ben 10: nem a személyes kedvencem, de ez se rossz. Végre van történet is egy sorozatban, de ha rerunolják random sorrendben, nem sok értelme lesz nézni! Az új sorozatra, (asszem Space Force a neve, nem tudom pontosan) kíváncsi leszek mikor kerül sor CN-en. Talán ha két év... :\
    A hosszabb rajzfilmből is mi ez, hogy három verzió? Az első idegen, ami Ben volt a film legelején, annyi a különbség. NFC.
    A filmre is kíváncsi leszek, de Ben szerintem rossz választás volt...

    - Robotboy: mit mondjak, új részek REGGEL 07:50-KOR?! Akkor már suliban vagyok, ba...a meg! Este 19:50-kor meg nem játsszák azokat. Cool, lemaradtam a legújabbakról. A szinkron - amit láttam a kemény EGY legújabb részben, amit meg tudtam nézni, mert a második ep megint egy rerun volt - még ROSSZABB lett, mint eddig. Pláne Robotboy aki már úgy hangzott, mint egy lány. (Great...)
    Amúgy mivel (L) robotok, ezért nekem tetszik, bár túlságosan gegesek, pl. JAJ NE LEMERÜL AZ ELEM! - könyörgöm. ELEM kell? ELEM? Ne hülyítsenek már, ez nagyon szánalmas...

    - Cramp Twins: ezt se csinálják már, újabb részekben Lucien szinkronhangja OMG, NFC. Ez se rossz pedig...

    - Shaun, the Sheep: mi a ráknak kell kisgyerekeknek való gyurmás sorozat? No comment.

    - Bernard: elmegy... oké, csak hát nem nagyon látható.

    - Scooby-Doo: Scooby Mania, Scooby Marathon, Scooby filmek állandóan a CN Cinemában, neeeeeee. Plusz még a rerun a kb. 10 részből amit játszanak. Ha nagyon ezt kéne néznem, akkor a '69-es, '70-es részeket nézném...

    - Tom & Jerry: újévi T&J maraton, ez is jelenti mennyi rész van, mégis itt is kb. 15öt rerunolnak. A Fred Quimby-s részek ütnek, a Chuck Jones-osok annyira nem, és van még egy, annak a nevét nem tudom, az már egy kész vicc.
    Erről ugrik be egy ilyen epizód, ahol Tom gazdája barbequezna, de Jerry folyton útban van. Könyörgöm, mit csinált az az ember? Állatkínzás! Annyira fel tud idegesíteni ez az egy rész, hogy ááá. Nem mondok többet...

    - Pet Alien: ...hát, oké, jó ez, csak ebbe is lehetne valami nagyobb újítás, vagy történet a részek között...

    - Camp Lazlo: Oké ez is - legalábbis nekem - de megint no story.

    - Squirrel Boy: könyörgöm, hogy néz ki ez a sorozat? Retro feeling oké, de pl. Andynek nem is az arcán van a szeme... kicsit gyerekesnek tartom ezt a sorozatot, de van benne potenciál.

    - Storm Hawks: nem nézem, nem tudok véleményt nyilvánítani róla. Biztos jó lehet...

    - Johnny Test: nekem tetszik ez a sorozat, még ha hülyeség is ez az egész.

    - Class of 3000: ez nagyon nem tetszik nekem, valahogy nem köt le. Az egyik epizódban, ahol valami tornaóraszerűség volt, a háttérben levő "statiszták" meg se mozdultak, semmi! Egyszerűen odarajzolták őket és szevasz. Ennyit a minőségről?!

    - My Spy Family: RAJZFILMCSATORNA, nem Live action. Nem itt a helye.

    - My gympartner is a monkey: LOL @ fordítás. Gym = gimnázium, erre edzőtárs, jól van, gratuláltam! Ez is oké.

    - Duel Masters: ebből lesznek még egyáltalán új részek? Miért nem az 1.5-öt játsszák? NFC, pedig nem rossz.

    - Xiaolin Showdown: Oni szinkronja az üt. A sorozat maga is, de megint nem sorozatba játsszák... jó ez pedig.

    - Samurai Jack: A CN egyik legjobb sorozata, erre meg nem játsszák sorrendben. Gratuláltam.

    - Teen Titans: Nem olyan rossz, de megint összevissza játsszák.

    - I am Weasel: NAHÁT, játsszák ESTE? Jó ez, még a Cartoon Cartoon korszakból!

    Nézzük csak mi van hétvégén...

    - What's up, Scooby-Doo?: A régi új köntösben. Okay.

    - George in the Jungle: Egy újabb ok, miért megy a CN lefelé a lejtőn.

    - Chowder: Még egy. Mégha a FHFIF készítői is csinálták, ez már nem kóser.

    - Fantastic 4: Remélhetőleg lesznek valami újabb részek, de CN ugye nem sorozatba játssza ezt a jó sorit.

    - Justice League: Unlimitedet se nagyon erőltetik már, ez is jó pedig!

    - Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue!: Az első részben már leesett, hogy Albert bá = Dr. Trebla. Az egyik rész végén Phypes (nem tudom pontosan a nevét, sorry) karján tükröződött a segéd neve.
    És a sarkiversenyes részen se hiába mutatták az öklét amikor sikerült P terve. Ez már gyenge, gyengeeee... új részek lesznek egyáltalán?

    - The Amazing Adrenalini Brothers: Gye-re-kes.

    És akkor asszem az összes műsort említettem, a CN Cinema kivételével.
    Miért kell legtöbbször Scooby-Doo filmet játszani? Én nem erre vagyok kíváncsi, hanem pl. a Flintstones filmekre, a Dexteresre (!), a PPG-sre.

    Most kitérnék arra, hogy 03:00-21:00 közt van csak a CN. Már vagy 10 éve non-stop megy a CN az USA-ba meg az UK-ba is, de mivel a UPC-nek nincs sok csatornahelye (na igen, erre is lenne mit mondanom. Travel Channel helyett DoQ, gratulálok! Bezzeg Sat1 van, bezzeg MMX van, bezzeg Pannon TV van, bezzeg Vital TV van, bezzeg Zone Romantica van, de nincs ES2, Boomerang, áhh...), ezért megosztva megy MÉG MINDIG a TCM-el (régebben is így volt az előddel, a TNT Classic Movies-sal, csak akkor 06:00-ig ment)

    A szinkronok meg szánalmasak, főleg a Zone Studio-é. Úristen!
    Ennyire elcseszni. Pl. a már nem játszott (congratulations, CN, you just piss off your viewers) Courage the Cowardly Dog-nál is szinkronizálják a bummot, stb. LOL!

    És mik fognak jönni? Tuti jön még TÖBB live action sorozat, tuti el fognak tűnni a régi Cartoon Cartoon sorozatok, és elkurvul az egész, ami már javában tart!

    Egy rajzfilm volt még az angol CN-ről, ami kurvára megfogott, a Cubix: Robots for Everyone. Az ütött nagyon.

    És szerintem ezzel befejeztem mondandómat, nem sértésnek szántam.
    Remélem volt valami értelme leírni. (pedig még lenne szerintem mit írnom, de már így is szófosásom volt! D:)

    Üdv mindenkinek! D: