• BlackRose
    Nem az egyszerűségről van itt szó. Pl. jómagam is szeretem ha nagy erőt kapok a kezem alá és néhány sor kóddal elvégzem azt amire nemrág néhány oldal kellet, nem is beszélve, hogy ez a mostani rövidke kód alapértelmezésben optimizált, biztonságos (ha ilyen van :) meg stb. Ne beszéljünk arról, hogy mivel most maga a fejlesztői rendszer generálja le ezt a munkát, nyugodtan megszabadulhatok azoktól az out-of-the-box szutyok fejlesztőktől akikkel a problémák 80% áll fenn, és akiket eddig kénytelen voltam tűrni a csapatban, mert a piacon nincs tulzottan sok tényleg jó fejlesztő (és azok akik pedig tényleg jók azok vagy már elvannak foglalva, vagy nem lehet beszorítani őket a költségvetésbe mert megvan az áruk, na de ez már más mese...), tehát egy kompaktabb csapatot kapok amely alapjában sokkal többre lesz képes egyrészt mert egy hatalmas fejlesztőrendszert kap a kezébe, másrészt mert megszabadul a hibáktól és az eszeveszett hibakezeléstől aminek az oka a gyagyi fizikai low-end kóderek voltak. Persze ez most nem tetszik azoknak akik a munkahelyteremtés alapelvén lovagolnak, de most nem politizálunk. Ha meg azt hiszed, hogy én ezt mind azért mondom, mert könyebb kódolni mint C++ -ban... na akkor gondold újra, mert végigjártam egy hosszú utat, asm, C, FORTRAN sőt a régi edit, compile, link... körben is dolgoztam, meg a GCC is elég sokat a kezem allatt van de tényleg nem hiszem, hogy a .NET és a most jövő technológiák mint pl. a LINQ, vagy a XAML nekem olyan lenne, hogy "jó akkor most én is meg tudom csinálni".

Volt egy időszak az életemben (elég régen) amikor pl. láttam egy új technológiát ami segítségével pl. 1 perc alatt megcsináltál valamit, de mondjuk ennek az ára a többszörös erőforrásigény volt (RAM, CPU stb.), csaptam egyet a kezemmel és azt mondtam, hogy "OK, de én ezt kopasz C-ben is megcsinálom, sőt gyorsabb lesz és kevesebb RAM-ot zabál fel...", aztán ahogy nagyobb projecteken kezdtem dolgozni és nagyobb felelőséget kezdtem vállalni, rájöttem, hogy ez nem igaz, mert:
    a.) soha nincs annyi időm, hogy ezt megcsináljam
    b.) nem tudja ezt senki sem megfizetni
    c.) kisebb a teljesítményem
    d.) ha komolyabb a feladat és magam fényévekig csinálnám, akkor nehéz még találni olyan fejlesztőket akik mellédállnának
    stb.
    ellentétben a RAPID megoldással, ami gyorsan kész, gyengébb fejlesztők is megcsinálják, belefér a költségvetésbe stb. az ára (sok RAM meg CPU) meg nem igen érvényesül amikor a hardware ekkora tempóval fejlődik és esik az ára.
    Na a .NET és az MS fejlesztői környezetnek éppen ez a jó oldala, nagyon sok felesleges munkától szabadítja meg az embert, és nagy hatalmat ad a kezébe, ezért nagyon meg lehet vele elégedve az ember (hidd el, '96-óta VS beta teszter vagyok, és naponta minimum 3 órát töltök ebben a környezetben, manapság már nem fejlesztőként habár ilyen feladatok is maradnak, hanem inkább team-leader ként, de azért még mindég nagyon ponsossan érzem a rendszert, hogyan él, mozog, lélegzik). Különben ez nem az MS találmánya... ez a Borland találmánya, az MS itt elégé gyengélkedett azelőtt, az igazi gyorsulást Anders Hejlsberg (ex Borland - Turbo Pascal, Delphi...) adta meg nekik, és ezt az utat törekszik járni a konkurencia is az Eclipse álltal, amely fejlesztésében nagy szerepet játszik a Borland is.
    He, egy pici Borland nosztalgia, de tényleg a Borland C++ 4.5 előtt a Microsoftra rá sem gondoltam (mint fejlesztő eszközre), de utánna valahogy megfordult a kerék...