• BlackRose
    #133
    Érdekes, hogy az MS az Office 12-vel azt az utat választotta, hogy ha már a felhasználók nem képessek (tisztelet a kivételeseknek), a szoftver már jelenleg is elképesztő tulajdonságait kihasználni, akkor majd rákényszeríti őket, az álltal, hogy az Office inteligensen követi a munkájukat és lépten nyomon elébbük rakja a megoldásokat a lehetőségeket. Na most alapjából ez nem rossz ötlet, viszont nem tudom mennyire fogják ezek a gyenge userek (és ezek vannak többségben) ezt mind fogadni. Egy igazi knowledge (information) worker (gondolok itt a high-end félékre) azoknak meg erre eddig sem nagyon volt szükségük, mert tudják használn és használják is a szoftvert elég magas szinten, persze nem haragszanak meg, ha az MS könnyebben elérhetővé teszi nekik ezeket a dolgokat, de esetleg veszélyeztetve érzik magukat, hogy az ő extra tudásuk elveszik, mert majd a gyengébb userek is most az inteligensebb Office segítségével képessek lesznek azokra a dolgokra amit a jelenlegi verzióval nem tudnak megcsinálni... na de gondolom ez a fejlődés ára.
    Különben elég sokszor láttam olyanokat akik gyalogonlnak az Office-ben és majdnem buta írógépként használják a Word-ot. Na ezeknek a usereknek és egy speciál featuret adnák ha az MS lennék, pl. a "don't bother, get a pen and a paper, 'cause you are too stupid to use a computer" szöveget írja elébbük, na de azt hiszem ez csökkentené az eladásokat, az MS-nek meg nem hiszem, hogy az lenne a célja :)

    P.S. különben az XML nem MS találmány, de az MS sokat tett a szabvány elterjesztésére, komolyan résztvett a W3C munkájában és tényleg nagyon hozzájárult a szabvány elterjesztéséhez (itt most nem azt akarom mondani, hogy az MS-nélkül nem lenne de facto ipari szabvány, de valószínüleg sokkal több időbe telt volna). Na mindenesetre az XML-ért az egész ipar többé kevésbé egyformán "felelős", ezért nem emelnék ki senkit sem külön.