Emberibb Parkolásért Mozgalom
  • BártfaiB
    #7
    Az új parkolóőr-trükk, amire mindenki vigyázzon:

    A parkolóőrök a frissen leparkoló gépkocsikra lesnek, amelyeket aztán a megállás és a jegyváltás közti időszakban lefotóznak és megbírságolnak. Ha a tulaj nem veszi észre, úgy a birságcédulát aztán persze összetépik, hiszen ki az aki öt-hat évig vigyáz a parkolócéduláira. Igy aztán máris megvan a jogosnak látszó bírság.

    Én is így jártam. 2006. április 10.-én 11 óra 22 perckor gépkocsimmal megálltam a XIII. kerületben, majd elindultam a jegyért az automatához. A parkolóőr azonban azonnal ott termett és elkezdte készülékébe beírni járművem adatait.
    Szerencsére rossz szokásom, hogy ilyenkor mindíg visszanézek az autóra, így észrevettem. Ekkor megkérdeztem, hogy mit csinál, mire csak kajánul mosolygott. Elrohantam a jegyért, de mire visszaértem már a fényképet készítette. Erre én kértem, hogy törölje ki az adatokat, mert itt van a jegy és nem értem, hogy miért készíti a fényképet, mikor tudta, hogy most érkeztem és meg fogom váltani a jegyet. Ő azonban továbbra is csak röhögött, és egy „Kapd be a faszom” mondattal elintézettnek tekintette a dolgot.
    Ez volt az a pillanat, amikor azt éreztem, nem fogom annyiban hagyni a dolgot, hiszen nem vagyok köteles tűrni, hogy egy parkolóőr ilyen stílusban viselkedjen, de a parkolási társaságnak írt levelemre mindmáig nem kaptam választ.
    Gondolgoztam azon, hogy bírósági ügy kereténem becsületsértésért eljárást indítok, de sajnos nincs tanum.