Emberibb Parkolásért Mozgalom
  • Vlala #1
    Szervusztok. Múlt héten Pesten jártam, eléggé elcsodálkoztam a parkolási tarifákon, és néhány bevett módszeren.

    Pl. a parkolóórák tönkre vannak téve több helyen, de ez az őrt nem érdekli, a csomagot akkor is megkapjuk, ha esélyünk sem lett volna parkolódíjat fizetni. (Ha az óra mellé teszed a kétszázast, egy papírral, amelyen a rendszámod szerepel, az első csöves megfújja.)

    Nagy autó, (történetesen A8-as Audi, a megbízhatóság mintaképe) elakadásjelzővel a fizető parkolóhelyen egész nap állhat, rá se szagolnak, viszont a 120-as Skoda, amit a parkolóőr szeme láttára bontottunk szét, majd amíg alkatrészért mentünk, az ablakban hagytuk a háromszöget, (a tulaj még egy papírt is írt, "T. Parkolási Társaság! Higgyék el, TÉNYLEG lerobbantam. Én lennék a legboldogabb, ha el tudnék menni innen. " szöveggel), megkapta az ajándékcsomagot. A parkolóhelyek nagy része nincs rendesen leaszfaltozva, nyugati autóval be sem állnék a legtöbb helyre...

    Másrészt, az autósok is felvették a kesztyűt: a bármelyik piacon kapható, Rendőrség feliratú láthatósági mellények kalaptartón felejtése is egyre gyakoribb, a mozgáskorlátozotti igazolásokról nem is beszélve, legutóbb egy motoron láttam - itt, Tarjánban.