• IoIa
    #131
    Tudod, a csillagászokról megvan a külön véleményem. Annyi egymásnak ellentmondó dolgot, mit amit azok összehordanak, kevés szakma produkál. Ráadásul könnyű dolguk van, olyan elképesztő dolgokat hordanak össze, amit csak akarnak (mint a papok is), hisz nagyon jók tudják, hogy amíg élnek, addig senki sem fogja a marhaságaikat megcáfolni.
    De ha már itt tartunk, a nagytudású csillagász urak a legnagyobb mellénnyel tudósítanak többmillió fényévre lévő éppen felfedezett bolygókról, aminek még az összetételét is bőszen hangoztatják (ld. sg korábbi hírek), de azt, hogy a naprendszeren belül és lényegesen közelebb lévő bolygókon/holdakon mi van, arról csak sejtéseik vannak, amik rendre megdőlnek (ld. sg hírek).
    Szóval a csillagász urak ütöttek egy jó nagyot a hasukra, és mondtak egy körülbelüli jó nagy számot. Ehhez mondjuk még egyetemi diploma sem kéne...
    Feltételezésekre épült feltételezések (mint ezt itt korábban már írta valaki) jellemzik sajnos ma a csillagászokat is, de ez a jelenség sajnos más szakterületeken is megfigyelhető.