• BiroAndras
    #122
    "Ugyebár a fekete lyuknak olyan erős a gravitációja (a nagy tömege miatt), hogy a "gravitációs erővonalak" bezáródnak, és onnan nem jön ki semmi.
    A helyzet az, hogy a gravitációs erőt le lehet küzdeni. Ha nem így lenne, akkor a repülők sem tudnának repülni, űrhajókat sem lehetne fellőni, stb.
    Szerintem, ha kellően nagy energia halmozódik fel, akkor az szétfeszítheti ezt a nagyon erős gravitációt, és bizony felrobbanhat."

    Az az apró probléma van az érveléseddel, hogy az energia és a tömeg ekvivalens. Tehát a több energia nagyobb tömeget is jelent. Tehát egy adott sűrűség felett elvileg sem lehetséges visszafordítani az összeomlást.

    "Állítólag az idők kezdetén ősrobbanás volt. Akkor iszonyú nagy koncentrációban volt jelen az anyag/energia, ergo nagyon erős gravitáció lehetett, kvázi egy szuper fekete lyuknak is betudható. Ha ott robbanás lehetett, akkor a fekete lyuk is felrobbanhat..."

    Az egy kicsit más robbanás volt, bár kétségtelenül van köze hozzá. Az egyik legnyílvánvalóbb különbség, hogy az ősrobbanás eseményhorizontján belül vagyunk.