• exac
    A zenészek által elképzelt hangulatot egy régi bakelitlemez is visszaadja egy régi lejátszóval. Hidd el, aki nem tudja magát beleélni a zenébe átlagos hangtechnikával, annak a csúcstechnikával sem fog sikerülni. Szerintem Te amikor a "zene" élvezetésről beszélsz, valójában a nem a "zenét" hanem a "hangtechnikát" élvezed... Nagy különbség.
    És hidd el, van egy halom zenész ismerősöm, volt szerencsém zenészekkel, együttessel és jó minőségű stúdiótechnikával (Behringer, Reflex) dolgoznom, és tudom hogy a zenészek tényleg a hangulattal foglalkoznak. Ha egy zenész (nem én) tudja élvezni a jó öreg Marshall ládája handját - amiben valljuk meg, nincs egy darab Neutrik vagy Amphenol csatlakozó, nincs egy méter Proel kábel sem - akkor mi is az igazság? Elhiszem hogy van különbség egy noname PCI hangkártya és egy Turtle Beach, vagy egy SB Extigy kártya között, de egy teljesen átlagos hangcucc (nem tesco, és nem kínai piac) is igenis képes visszaadni a zenét. Építettem IC-s erősítőt, tranzisztorosat, volt szerencsém FET-es erősítőhöz is. Számomra mindegyik jó volt. A zene 99%-a kijött mindegyiken. (A maradék 1% pedig már a stúdióban elveszett) Csilingelő magasak, testes basszus, tiszta középhangok. Nemtudom. Nekem elég. Nem akarok vitát gerjeszteni, mert mindenki arra költi a pénzét amire akarja, de szerintem felesleges több pénzt/időt fordítani egy hangcuccra csak azért mert aztmondták, kimérték, aztírják hogy jobb...
    Én hozzá vagyok szokva a jó minőséghez. Naponta hallgatom és egyszerű sony / panasonic cuccok. A zene szeretete nem a technikán múlik, hanem azon hogy hogy hogyan viszonyulsz a zenéhez. Zenész ismerősöm szerint a drága technika nem a nappaliba, hanem a koncertre/színpadra való, és oda is az időtállósága strapabírósága miatt.

Bővebben ez a véleményem.