Caro#76
1)hidd el, én is jobban szeretem a tudományos topicokban "osztani az észt" [:)], de ott eléggé nagy a pangás mostanában. számomra az informatika már csak azt jelenti, hogy használom. Már a programozás sem a régi(pedig az azért szép :), majdnem olyan szép mint a matematika[bár amikor n dimeniós vektorokkal kell babrálni, nem ez az érzésem van a matekkal kapcsolatban :D]). Egy-két szimulációt irogatok már csak.
2-3)anélkül, hogy pontosabban meghatároztad volna, hogy miről van szó, elég nehéz véleményt nyilvánítani.
konklúzió: a legnagyobb baj az informatikában az a rendes, széles körű, és elfogadott és betartott(!) szabványok hiánya. persze amíg minden cég csak a saját profitját nézni, elég nehéz megcsinálni. Ez mind hardverre, mind szoftverre igaz. Ezért nem lehet egy normális op'rendszert írni. Mert 3-4 irányban is kompatibilisnek kell lennie(hardver, saját magának korábbi verziói, más szoftver, esetleg architektúra). A linuxnak is megvannak a gyermekbetegségei. De a windowsban meg olyanok vannak, hogy az agyamat eldobom. Mondok egy példát: a gépen OS supportra van állítva az USB keyboard+mouse (PS/2 nincs a gépen). Ha bekapcsolom a gépet, de más portra teszem a billenytű meg az egér vevőjét, mint korábban, akkor még a jelszót sem tudom begépelni, mert a hardver driverének a kernelbe illesztése csak akkor történik meg, ha már bejelentkeztem. De azt meg nem tudom billentyűzet nélkül megcsinálni...