• Equ
    megszólalt a linux guru, lássuk a szakmai kvatilásokat...

"szóval te makróztatod a szövegszerkesztőt."

Ha majd elvégezted az általános iskolát avagy a gyorstalpaló ECDL tanfolyamot, majd rájössz, hogy amikor azt mondja valaki "a user csak megnyomja a nagy piros gombot az exel tábla szélén" az nem szövegszerkesztő makrózását jelenti...

"mert valószínűleg egyáltalán nem hatékonyan csinálod meg a dolgot. "

A fentiek fényében én látatlanban kijelentem, hogy nem szeretném úgy csinálni, ahogy a te kis fejedben elképzeled az informatika hatékony működését...

"Szerintem jobb lenne, ha tanulnál egy kis adatbázis-kezelést, mert azzal kellene megcsinálni, ami ott makróval van."

Tényleg? Sajnos az általam felsorolt technológiákat majd csak az egyetemen fogod tanulni, ha eljutsz oda, addig meg hidd el nekem, hogy egy adsi, wmi, web service dolgoknak halvány köze sincs az adatbáziskezeléshez, az excelbe importálandó adatok nem adatbázisból jönnek, hanem realtime keletkeznek...

Na ülj vissza a vonalas füzet elé és írd meg a leckédet, ha majd 1-2 évtized szakmai tapasztalattal rendelkezel nagyvállalati hálózatok és információs rendszerek üzemeltetésében, akkor vitázhatunk...