• Caro
    Namost :)
    1)Én fix.tv-n már láttam OS X-et PC-n futni. Azt mondják boot managerrel még nem megy, de külön vinyóról tud bootolni.
    2)Ez most hosszú lesz. ;)
    Nemrégiben kellett gépet telepítenem, meg emellett ki is pucoltam picikét. Csak a procihűtő ventit elfelejtettem visszadugni.(1000-es P3) Linux telepítés(debian 3.1 sarge), desktop beállítással lehúzza a netről a csomagokat(1.5 óra). Végez, linux működik. WinME telepítés. Format. Elmentem vacsizni, visszaérek, azt írja bedöglött a vinya.(ekkor vettem észre a hiányzó prociventit, akkor raktam vissza) Onnan kezdve tényleg bedöglött, valami bootsector hibája lett, és mikor linux installal vissza akartam rakni a grub-ot, nem látta a win partíciót. Kértem egy shellt, bemountoltam a linux partíciót chrootoltam bele, lefuttattam a lilo-t egy -P fix paraméteretzéssel, és utána ismét szeretik egymást.
    Mindent linuxon csinálok, windows egyedül játékra van. És minden műkszik is. Olyanokat megcsinálok vele, egyszerű winuserek nem is álmodnának róla.(Bár win alatt is meg lehetne csinálni ;)).
    A lényeg: linuxot felrakom passzív hűtéssel másfél óra letöltés aztán kitömörítés, és nem fagy meg a rendszer. Windowsnál meg egy formázás annyira megterhelő, hogy kifagyasztja a hűtés nélküli procit.
    Következtetés: Az open-source szoftverek mindig is jobbak lesznek(hatékonyság). Egy fejlesztő nem hagyhat a kódban tróger részleteket, mert bárki más megnézheti, és kérdőre vonhatja az ő programozói tudását. Emellett mindenki tudja, hogy mit csinál a gépe(helyesebben tudja, hogy mit nem csinál, nem jelenti le, hogy milyen zenét allgatok, stb...).
    3)mrzool: az CYMK.
    4)Equ: aha. persze. szóval te makróztatod a szövegszerkesztőt. A parasztvakítást hagyd meg másnak. Ha meg tényleg azt csinálod, akkor meg sajnállak, mert valószínűleg egyáltalán nem hatékonyan csinálod meg a dolgot. Szerintem jobb lenne, ha tanulnál egy kis adatbázis-kezelést, mert azzal kellene megcsinálni, ami ott makróval van.