Precursors
-
droidka #206
Szerintetek
1: Az utánégető fogyasztását lehet e valamivel csökkenteni? (Boost mode energy consumption az szerintem ez lehet.)
2: Az életerőt vajon meddig lehet evéssel növelni? Én most 118-nál tartok.
Az, hogy az űrkereskedelemmel viszonylag hamar rohadt sok pénzt lehet keresni, az egy idő után céltalanná teszi az egészet! Meg hogy a hajót ebből kifolyólag viszonylag hamar fel lehet fejleszteni és akkor egy idő után már nincs mire költeni a pénzt! Szóval szerintem egyrészt akkor vagy a kereskedelmet kellett volna kevésbé jövedelmezővé tenni, vagy az űrhajóhoz szükséges fejlesztéseket kellett volna drágábbá tenni. Meg a javítás is túl olcsó ehhez képest. És ebből kifolyólag az olyan képességpontoknak sem lesz sok értelme, amik a pénzkiadásunkat csökkentenék (kivéve persze akkor, ha valaki inkább gyalogoskatonaként játszik többnyire.)
Vannak hasznos képességek, de előbbi miatt pár feleslegesnek tűnik. Talán úgy kellett volna ezeket, hogy mindegyik rohadt fontos legyen vagy érezhetően sokat segítsen! Vagy nem is tudom…
Nem tudom, hogy vajon elállítja -e a nehézségi fokozatot? Mert az irányítást elállítja mindig(Arcade / Simulation). Mert amikor elindítom a játékot, akkor mindig Easy-t ír ki. Pedig az elején is szerintem direkt legnehezebbre állítottam be… Helyenként vannak nehezebb, szívós küldetések, bár az nem tetszik, hogy nincs benne olyan pl. hogy a katonáknál le kellene feküdniük a földre, hogy nehezebb legyen eltalálni őket messziről, (mint az Operation Flashpointban, Armed Assaultban mondjuk) és akkor az sokkal valósághűbb, nehezebb lenne. Mert nem kell távcsöves puska sem ahhoz, hogy messziről kiszedjük őket!
A nyílpuskának nem tudom, van e valami értelme??? Mert pont az kéne, hogy legyen szerintem a lényeg, hogy hangtalanul is lehessen azonnali fejlövést csinálni! De nem lehet! Ez szar!!! Direkt közelről hátulról megpróbáltam fejbe lőni egy rablót és nem volt elég egyszer fejbe lőni a robbanós lövedékkel sem, ez nagyobb hiba, nagy kár! Mert akkor lopakodós módszerekhez ez sem lenne éppen haszontalan…
Az nagyon jó, hogy van benne lopakodás képesség és akkor hátulról le lehet szúrni úgy az őröket néha, hogy ne riadóztassák be a bázist (és akkor kiírja, hogy stealth kill). És akkor a bizalmi szintjükből kevesebbet veszítettem, mintha kiirtottam volna az egész bázist, amikor a klatz felkelők vezérét kellett kinyírni... Ez nagyon nagy poén volt! Tehát amikor korábban valaki azt mondta, hogy csak agyatlan lövöldözésből áll az egész harc, az szerintem nem teljesen igaz!
Birodalmiakhoz álltam most. A kisebb katonai bázisukon van egy tudós (doktor Amon) és akkor küldetésért az ad valami szart, amire azt mondja, hogy az valami erőtérnek a generátora… Asszem a medusa’s tentcles re mondta ezt(???)… De azt sem tudom, hogy lehet –e használni??? A karkötőket, gyűrűket pedig próbáltam felrakni a mellény helyére, de nem lehet… Mert ugye a Kleps -et lehet használni és akkor láthatatlanná válik. Vagy ezt a generátort valami fegyverre kéne rászerelni??? Nem tudom…
Mert én nem használom mindegyik kézifegyvert, rendszeresen. Sugárpisztoly is kicsit feleslegesnek tűnik, mert van elég lőszer a gépfegyverhez. Ami még jó, az az aknavető, az nagyot szed katonákra, szörnyek ellen is atom! Hehe. A távcsöves puska az akkor jön igazán jól, ha a Reandorén a szabadkereskedőkhöz állunk, mert az birodalmiaknak nehézpáncélja van és abba asszem’ jóval többet kellett(???) lőni géppisztollyal, mintha sima zsoldosokat kell irtani, ha a birodalmiakhoz állunk…
A klatz fegyverek meg nekem valahogy nem tetszettek… Vagy nem tudom miért, annyira nem jöttek be… Van valamelyiknek értelme azok közül szerintetek?
És a fegyver összeszerelés -képességnek is mi értelme van, ha 100 pénzért meg csinálják?... Meg még egy kisebb hiba, hogy egyszer pl. a Klatzon nincs jármű gyakorlatilag, ha kettő dínót veszel, akkor többet nem lehet (legalábbis ha a Klatz Birodalomhoz állok, ott a kereskedőnél)! Pedig jól jönne, mert a megvett eltűnik egy idő után! De pont ezen a bolygón meg lenne értelme venni, mert nem lehet rabolni a járókelőktől, nincs forgalom! A többi bolygón meg pont fordítva van kiegyensúlyozatlanul, hogy lehet sok helyen venni olcsóbban, de minek, ha egy csomót lehet rabolni büntetlenül, bizalmi szint esése nélkül…
Meg most nekem szerintem elcsesz egy mellékküldetést az ötös táborban a birodalmiaknál… Helikopterrel leszállok és akkor kiírja, hogy védjem meg a bázist a támadóktól… Megölöm mindet, kiírja, hogy ez a részfeladat teljesítve, mennék, hogy felvegyem a jutalmat, de nem adja ide!
Visszatérve a gondolatmente elejére, hogy mi értelme van a kereskedésnek, hogyha viszonylag hamar egy idő után már nem tudod mire költeni a pénzt? Itt ezért egy még nagyobb szemétség, hogy nem lehet további űrhajókat venni!!!
Pedig van sokféle, vadászgépből is minimum további háromféle (a sajáton kívül) meg nagyobb hajókból van ugye a teherűrhajó, van kisebb korvett, birodalmiaknak van a cirkálója, meg a kalózoknak is van asszem’ más nevű nehézcirkálója…
Meg asszem’ volt olyan birodalmi küldetés, hogy 4 kisebb storm bombázót kiküldött magából egy nagyobb hajó, abban parkoltak…
Nenpis kapitánynál az első küldetés az egész jó volt, egy nagyobb űrcsata, több vadászgéppel egy korvettel meg egy cirkálóval az oldalunkon. De ilyen tömegjeleneteknél meg még idegesítőbb hogy a célbefogás / célváltás nem működik!!!
Amikor engem egyedül megtámadnak a kalózok az helyenként is elvan rontva, mert lőnek rád egy keményebb sorozatot, aztán meg menekülnek és akkor már túl könnyű kilőni őket, mert nem is manővereznek már ilyenkor! Amikor négy vagy öt Warrior fighterrel megtámad, az még általában könnyű, de nyolctól több, plusz cirkáló, az már nehéz. Főleg hogyha az arcomba teleportálja őket közvetlenül!
Szóval egyrészt sokkal jobbnak, kiegyensúlyozottabbnak kellett volna lennie szerintem a vadászgépek mesterséges intelligenciájának…
Emlékszem az X-wing Allianceban ott volt például olyan, hogy X Wingben ültem és kb. öt percig(?) üldöztem egy TIE -Advancedet… Már csak egy lövés kellett volna neki, de olyan jól manőverezett, hogy megfordult és kilőtt… Ebben a játékban meg alig manővereznek, csak akkor nehéz, ha nagyobb hordában vannak! A nagyobb hordákat meg ugye azzal kellett volna kiegyensúlyozni, ha nekem is lehetne saját flottám!!!… Ezért is ez egy hatalmas nagy érvágás! De bele kell törődni, hogy ilyen, meg hajóelfoglalás, csáklyázás (többjátékos móddal!!!) majd csak akkor lesz egy fps / űrszimulátor keverékben, ha én fogom megcsinálni magamnak… :(
Ebben a videóban szerintetek 2.01-nél vajon egy fregatt belsejében mászkál? Mert a lépések hangja is olyan, mint amikor az űrhajóban vagyok…
http://www.gametrailers.com/video/trailer-the-precursors/16360
http://www.gametrailers.com/video/trailer-the-precursors/16360