Precursors
-
mindero #130 Így végigjátszva én is azt mondom h gyenge. Leírom miért is (hosszú lesz:)
Grafika:
Lévén kis cégről van szó, nem engedhetik meg maguknak a brutális motor kifejlesztését, megvásárlását, szóval érthető hogy miért olyan amilyen. Ugyanez vonatkozik a klónemberekre is. A design az van akinek tetszik, van akinek nem (nem).
Ami már megbocsájthatatlan az az eltérő népcsoportok közötti különbség teljes hiánya. Nem tudom miért nem lehetett valami markánsan eltérő ruhát, fizimiskát kitalálni a civileknek, és akkor nem kéne mindenki neve helyére odaírni a frakciót. Ha meg küldetéseket akarok fölvenni akkor, menjek mindegyik suttyó közvetlen közelébe, mert csak akkor írja a nevet ki (nevesített karakterek általában küldiket adnak).
Ideveszem még a fizikát, meg a rombolhatóságot, ami kifejezetten kellemesre sikerült. Potyognak az alkatrészek, területre ható sebzés, stb...
Játékmenet:
Rendben lenne, de néhány apró hiba teljesen tönkre vágja az egészet. KÖNYÖRGÖM miért ugrál a célkereszt?! Az egy dolog hogy a fegyvernek szórása van, de ezt mért kell átvinni a célkeresztre? Ha csinálnak guggolást, akkor miért nincs kihajolás a fedezékből? Miért nem tudunk mi is pajzsot emelni magunk elé? Elveszik a taktikai része a dolognak, marad az eszetlen lövöldözés.
A frakcióneves dolgot már írtam.
Az űrharc egy káosz (negatív értelemben). Nincs targeting (vagy csak olyan jól eldugták hogy én a több éves X3-as tapasztalatommal nem találtam meg) - ilyet még nem láttatok "szimulátorban". Maga az űr baromi korlátozott és unalmas, cél nélkül mennek ide-oda a hajók mindenféle logika nélkül. Néha a nyakunkba ugrik fél tucat ellenség és szétkapnak pillanatok alatt. Kész kínszenvedés az egész.
Balance: elvileg lehet kereskedni az űrben különféle árukkal. Az egyik legutolsó küldetés kalózkodás volt, és azzal a 10 ládával amit fölszedtem 3X annyit kerestem mint addig összesen. Na most ezekből a ládákból van 3-4000 egy állomáson...
Történet:
Az a baj az egésszel, hogy nagyon ütősen kezdődik a játék. Kapunk egy nagy kezdőbolygót, hatalmas játéktérrel, fegyverekkel, számtalan NPC-vel és küldetéssel. Megjegyzi a főhős hogy mekkora porfészek. Dörzsöli a kezét az egyszeri gamer hogy mi minden fog még itt várni rá. Hát megsúgom: semmi jó. A többi bolygó vagy nagyon kicsi (és üres) vagy nagyon nagy és üres. A Clatz bolygón hülye tyúkokat kell lövöldözni valami bolygóelfoglaló offenzíva keretében (amiből semmi nem látszik persze), egyszemélyes hadseregként támogatjuk a lázadókat, akikkel soha nem találkozunk, csak hogy megtaláljunk egy csókát aki valamiért a tyúkokat kedveli. A másik fő bolygón ez még szembetűnőbb, lévén az egy csatatér konkrét háború nélkül. Mért nem lehetett utolsó küldetésként egy nagy csata keretébe elfoglalni a bolygót, csak hogy lássuk: van befolyásunk az eseményekbe.
Maga a fő sztori szerencsére az elején teljesen elveszik a milliónyi mellékküldetésbe, de a végére rájövünk, hogy ez harmatgyenge. Főleg a befejezés hát az valami tragikomédiaSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Persze terveznek folytatást, de ez (jelenlegi formájában) legfeljebb demónak elég.rájövünk hogy a megsemmisült anyabolygónkon aktiváltak egy szerkezetet ami ezer másik bolygót is fenyeget. De melyiket is? A csirkeólat, a sivatagot, vagy a banditatábort? Esetleg a nukleáris katasztrófában elpusztult holdat? Azokért tényleg nagy kár lenne...
Ami meg külön bónusz az az enciklopédia hiánya. Sehol egy leírás az univerzum történetéről, semmi mélység, az egész játék egy felszínes, összehányt, statikus univerzum.
Utószó:
Ha tetszett az eleje, tegyél meg magadnak egy szívességet, és az űrbe való kijutástól hagyd abba...