• [NST]Cifu
    #51
    viszont az faj kérdése is lehet, hogy Bush nem túlzottan szereti a bármilyen, nem fehér embereket. lehet hogy ez is egy tényezője annak, hogy miért nem érkezett olyan hamar utasítás a kormánytól...

    A kormánytól függetlenül is történhettek volna dolgok. Az tény, hogy a kormány lassan reagált, de például a mentő- és segélycsapatokat nem ők mozgósítják.

    Hogyhogy nincs az USA-nak elég helikoptere és olyan katonai egysége amelyet ilyen esetekben tudna mozgósítani? Fél-1 nap alatt, elég nagy távolságokról is oda érhetett volna a segítség.

    Az nem úgy működik, hogy na, most megnyomom a gombot, és minden megindul New Orleans felé. A felszerelést össze kell pakolni, a személyzetett mozgósítani kell, aztán keresni kell egy bázishelyet, ahova áttelepülnek, ott, ha nem áll rendelkezésre a szükséges kiszolgáló apparátus (üzemanyag, karbantartás), akkor azt is odaszállítani, felállítani stb.
    És ráadásul mindezt koordinálni is kellene valakinek...

    Egyébként az US Army-nak összesen egy dandárja van, amelynek 24 órás bevetési lehetősége van, de azok éppen pihenőidőn vannak, mivel csaknem egy évig szolgáltak irakban.

    Attól még hogy a földön nem működött a vonalas/mobiltelefonos kommunikáció, műholdak segítségével megoldhatták volna. Nem hiszem el, hogy a katonaságnak nincs egy műholdja sem fenn, amely segíthette volna a kommunikációt..

    Nem csak egy műhold kell, hanem azt megoldani, hogy mindenhol legyen akkor az adott típusú műholdas kommunikációs rendszer. Tehát legyen a New Orleansi helyeken, a különféle bázisokon, a központban, stb.
    Ezek kitelepítése is időbe tellik, márha egyáltalán döntés születik arról, hogy így oldják meg...