SOCKET 911#7
A zajkérdés a szenzoron múlik az, hogy utána azt mennyire szűrik az is egy dolog, azt könynen észreveszed, ha volt már kezedben Minolta tudod miről van szó, a D70 nél pedig nem szűr zajt a Nikon, vagy csak nem vettem észre, de szerintem csak ha aktiválod a zajszűrést, akkor a D50 felháborított, mert semmi különbség nincs ha kikapcsolod, csak a hotpixeles cselt lehet kikapcsolni... A moiré tipikusan a Sony CCD hibája, amit nem tudnak szűrni, csak eltussolni.
A Canon szerintem nem szűr zajt, max ha aktiválod és 1mp-nél hosszabban exponálsz, de rawban tolom, úgyhogy nincs nagy tapasztalatom, de ha igaz, amit mondassz, akkor vagy tényleg jobbak a Canon szenzorok, mert sokkal jobb képük van, mint a közép és alsó kategóriás Nikonoknak, vagy a Canon valójában egy szoftvercég, ami mellesleg gyárt valami gépet a szuper szoftverei alá.
Ezek az obik, pedig többet bírnak, mint a mai szenzorok szóval nem az obi a szűk kersztmetszet, ha csak steril felbontást nézünk, a szoftver meg csak elrontani tud a felbontáson növelni azt nem, max élesíteni, erre gondolsz?
Más nincs, egyik rossz tulajdonsága sem kiemelkedő, csak a moiré, de ha tényleg szoftverkérdés ( nem az ) akkor még haragszom is a gyártókra, akik erre a szenzorra építik gépeiket, mert 3 generáció alatt sem voltak képesek ráoptimalizálni a szoftvereiket, mert minegyik gyártóbál ( Nikon, Minolta, Pentax ) ugyan azok a hibák jelennek meg:(
És én sem vagyok elfogult, győzzön a jobb! ;)