• Csaba
    Miről beszélsz te? Nekem ne mondd, hogy jobb volt az amiga, mint a pc? Meg a c64? Én is nagy fan vagyok, elvégre c64-gyel kezdtem, imádtam, hangulatilag iszonyat király volt (grafikailag sajna nem...). DE! Azokon a gépeken darabolt minden játék csak igazán! A haver Amiga 1200-esén, ami fel volt nyomva mindenféle chiprammal meg turboval, a street rod 2 (ami egy 386-os pc-n röhögve elment) olyan lassú volt, hogy csak csodálkoztam. Meg mikor végre kijött valami jobbfajta fps, azt írták, hogy az élvezhető futáshoz amiga 4000 kell, ami gyakorlatilag többe került annak idején, mint ma egy 3,5 ghz-es p4 és geforce7-es páros...
    Gyakorlatilag a pc váltotta fel az amigát meg a c64-et, aminek az elején én sem örültem, mert hozzám nőtt a c64 nagyon, de idővel megszerettem a pc-t, és amióta megjelentek a 3d-s kártyák, gyakorlatilag a darabolást el is lehet felejteni. Úgyhogy nekem ne mondd, hogy a pc megjelenésével elszaródott minden, mert nem igaz.
    Egyébként páran említették itt, hogy a pc-vel baj van, mert a huszadik patchel megy a játék, meg lefagy... Érdekes módon nekem minden elsőre fut a pc-n, és nem fagy le a gépem, vajon miért? Elárulom: Csak annyi kell, hogy ne egy gyári hibás pc-t vegyél. Meg persze kicsit márkásabb cuccost szerezz be. Utána már megy minden, a windows sem fog baszogatni minden hibával, feltelepíted a meghajtóprogikat (csak a videokártya driverből kell a legújabb, a többi elvan a régebbi gyárival is), felinstallálod a játékokat, és játszol. Patchet csak elvétve telepítek, mert anélkül is mennek a dolgok.
    Hogy a témához is szóljak: A konzol mindig is csak 1 dologban volt jobb, mint a sz.gép:olcsóbb. De itt ki is merül. Csakhogy ha azt nézzük, a pc-t használhatod sok mindenre, amire a konzol nem képes. A grafika is szebb pc-n, és ha ezeket figyelembe vesszük, belátható, hogy persze, hogy többe kerül egy pc, mert univerzális. Ergo jobb.Ez tény, ezen lehet vitázni, csak nem érdemes.
    Ja, és szerencsére van pc-n pár emulátor a spectrumtól a ps1-ig visszamenőleg, lehet nosztalgiázni.::-) Néha jó érzés elővenni a c64-es emut és nyomni a jó ki játékokat, de már hogy játszottam egy Mafia szintű játékkal (ami pc-n valami zseniálisra sikerült), már nem mennék vissza a c64-hez, akármilyen jó is volt a hangulata...