ki,mit tud róla?
-
Én úgy vettem észre, hogy az ehhez hasonló vélemények, a hagyományos orvoslással szembeni kritikák többek között a magyar egészségügy jelenlegi -katasztrofális- állapotából fakadnak. Az emberek nem örülnek hogy ha órákat kell várniuk egy koszos városi rendelőben, hogy aztán a rosszkedvű, alulfizetett orvos 2 perc alatt elintézze őket a kezükbe nyomva egy-két receptet. A kórházakról meg ne is beszéljünk...
Egy másik ok pedig az "alternatív" oldal igen erős propagandája, melynek célja a hagyományos orvoslás (a konkurenciájuk) lejáratása, eredményeinek ledegradálása.
A profitorientáltsággal meg szerintem nincs semmi baj, csak meg kell szabni a határokat. Ami szvsz kéne, az egy állam által erősen pénzelt, jól működő, állami tulajdonban lévő egészségügy. Csak attól félek, hogy MO-n nem ez fog megvalósulni, mert a rendszer olyan nagy beruházásokra szorul, amelyekre az államnak belátható időn belül nem lesz pénze. A magántőke bevonásával az a baj, hogy az hosszú távon sokkal többe fog nekünk kerülni, mint az előbbi megoldás.