• Gerygrey
    "angolul? bizony van ilyen
    kérdezz meg itt bátran bárkit, tanult-e angolul, nőtt-e a szókincse, a számítógép hazsnálatával, és nem csak a szaknyelvet, hanem a mindennapi nyelvet, pont a játékok segítségével"

Itt vagyok, mint élő példa :)
    Gyerekkoromban nem volt még Internet, viszont voltak érdekes, logikus gondolkodásra tanító játékok, hogy csak egy egykori kedvencemet említsem: The Incredible Machine sorozat. Angol tudásom jelentős részét is a PC játékokból szereztem, szóval nem mondasz hülyeséget.

Viszont változnak az idők, a mai világban nem biztos hogy olyan jótékony hatással van a gyerekekre egy-egy játék mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt. Én a TIM, Transport Tycoon, stb játékokon nőttem fel, akkoriban a brutalitást a Wolfeinstein 3D jelentette, ami már akkori szemmel is nevetségesen béna volt, de igényelt némi intelligenciát a pályákon való végigjutás (én mindig eltévedtem a tökegyforma szobák között kóvályogva :)). De ami a lényeg: ma a környezetemben is nagyon sok 8-10 éves kiskölyök sűrű bazmegelések közepette tolja a Doom 3-at és GTA San Andreast, mindenféle cheat kódokkal lebutítva hogy véletlenül se kelljen egy kicsit ügyeskedni vagy gondolkodni. Csak minél töb rendőrt/gyalogost/szörnyet lelőni, és élvezettel végignézni a halálát. Kit érdekel a pontszám vagy az elért pálya, ha kell egy kis pénz kurvázásra majd beírok egy kódot, és kész. Szóval ma a játék a gyerekek számára egyet jelent a céltalan, esztelen öldökléssel, és ez elég elszomorító szerintem.